JOULUINEN VINKKI

Tässä tulee makoinen ja terveellinen vinkki vaikkapa lahjaksi tai illanistujaisiin glögin seuraksi!
Itse koitan suosia hieman terveellisempiä vaihtoehtoja perinteisen valkoisen sokerin sijaan ja esimerkiksi näillä ”raakapalleroilla”, jotka mausteensa vuoksi ristin Joulupalleroiksi, lähtee makeannälkä ainakin hetkeksi :). Pohja on ihan perus esim. raakakakun pohja, eli taateleita ja pähkinää. Itse pidän cashew pähkinöistä joten käytän niitä. Sitten lisäsin niihin hieman joulun tunnelmaa ihan piparkakkumausteesta ja kardemummasta. 
Joulupallerot: 
reilu 1 dl cashew pähkinöitä
15-20 kpl taateleita
1 tl kookosöljyä
1 tl piparkakkumaustetta
ripaus kardemummaa
kookoshiutaleita koristeluun
Laita cashew pähkinät likoamaan n. 5 tunniksi tai yön yli. Pilko taateleita hieman pienemmäksi. Yhdistä taatelit ja cashew pähkinät kulhoon yhdessä sulatetun kookosöljyn kanssa. Hienonna ne esim. sauvasekoittimella niin että niistä syntyy pehmeähkö massa. Lisää mausteet ja sekoita lusikalla. Muotoile palleroita lautaselle ja pyörittele ne kookoshiutaleissa. Valmista! Säilytä jääkaapissa. 

Christmas treats:
1 dl cashew nuts
15-20 pcs dates
1 tsp coconut oil
1 tsp gingerbread spice
a hint of cardamom
coconut flakes for decoration

Soak cashews for 5 hours or overnight. Chop the dates roughly. Combine the soaked and drained cashews, dates and melted coconut oil. Blend with a blender or a hand blender into a soft dough. Add spices and mix with a spoon. On a plate, shape mixture into balls and coat them with coconut flakes. All done! Store them in the fridge.
 

By | 2017-01-19T02:13:48+00:00 joulukuu 20th, 2015|Categories: Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment