SUPER SALAD

Tein tällä viikolla oikein otsikon nimen veroisesti supersalaattia, jossa oli kaikkea terveellistä ja hyvänmakuista höystettä :). Ruotsista löytyy alunperin Helsingborgista lähtöisin oleva Holy Greens, josta saa aivan taivaallisen ihania salaatteja, joihin on tuotu erilaista tvistiä. Ei siis mitään perus jäävuorisalaatti-feta-oliivi-kurkku versioita vaan todella mielenkiintoisia makuja! Ilokseni löysin netistä pari ohjetta heidän salaatteihin ja ryhdyin saman tien toimeen! Ei muuta kun kauppaan ostoksille ja sitten tekemään.

Punajuurihummus
2 isoa punajuurta
1 purkki (valmiiksi liotettuja, esim. Go Green merkiltä) kikherneitä n. 175-200g
1 valkosipulin kynsi
puolikkaan sitruunan mehu
1/4 dl rypsiöljyä
1 iso rkl tahinia
Kuori ja pilko punajuuret. Keitä, kunnes ovat kypsiä. Anna kypsien punajuurian jäähtyä. Laita kulhoon kikherneet, tahini, puristettu valkosipulinkynsi, öljy, sitruunan mehu ja punajuuret ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Valmista!
                                                                 Yrttivinegretti (tästä tuli uusi suosikkini!)
nippu/iso kourallinen persiljaa, basilikaa ja timjamia
1 1/2 dl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl dijon sinappia
1 tl hunajaa
puolikas paprika (unohtui minulta, mutta hyvää tuli ilmankin)
3/4 dl vettä
suolaa ja pippuria
Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella kastikkeeksi. Suosittelisin maustamaan varoen suolalla ja pippurilla, jotta ne eivät peittäisi kaikkia muita hienoja makuja. Tämä sopii lisukkeeksi varmasti mihin vain, todella hyvää!
Marinoitu porkkanaraaste
4 dl porkkanaraastetta
2cm pala tuoretta inkivääriä pieneksi pilkottuna
1/2 dl etikkaa 10%
1 rkl sokeria
1 reilu rkl hunajaa
1 1/2 dl vettä
Raasta porkkanat. Laita etikka, vesi, sokeri, hunaja ja inkivääri kattilaan ja kiehauta kevyesti. Anna hieman jäähtyä. Lisää etikkaseos porkkanaraasteeseen, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi. Säilyy jääkaapissa tiiviissä purkissa noin 5 päivää.

Kun kaikki on valmista, kerää lautaselle mieleisesi annos :). Itse laitoin salaattipediksi pinaattia, ruukkusalaattia, kurkkua, ituja, avokadoa ja lisäksi paistoin vielä kanan fileitä kaveriksi! Suosittelen näkemään tämän vaivan, todella herkullista!

Tässä vielä muutama kuva Holy Greensistä Helsingborgista 🙂 saataisiinpa tämä konsepti vielä Suomeenkin!

I’m a big fan of this swedish saladbar concept Holy Greens! I found few of their recipes here and I had to try it right away, so healthy and delicious :)!  

By |2018-04-29T16:31:49+02:00toukokuu 14th, 2016|Categories: Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment