TAITEELLINEN TORSTAI

Kun olin lapsi, en oikeastaan muuta tehnyt kuin piirtelin ja maalasin vesiväreillä hevosia. Äidilläni lienee näitä vielä tallessakin. Se oli suurin kiinnostuksen kohteeni pitkän aikaa ja ajattelin että isona minusta tulee taiteilija! No, sittemmin urasuunnitelmat ovat hieman muuttuneet, mutta ei kai se teoriassa vieläkään myöhäistä olisi. Myönnettäköön kuitenkin että en edes muista koska olisin viimeksi piirtänyt tai maalannut mitään. Aina välillä se harmittaa kuinka totaalisti yksi rakas lapsuuden harrastus onkaan jäänyt pois. Tänään tämä ajatus nosti taas päätään kun olin ihastelemassa näitä hienoja teoksia taidenäyttelyssä Galleria Kapriisissa, siinä Hämeenpuiston ja puutarhakadun kulmauksessa. Susanna Seriola-Vesan ja Katja Hannulan taidenäyttelyssä Elämänvoimaa on heidän toinen toistaan upeampia eläinaiheisia maalauksia. Hevosihmisenä olin tietysti kiinnostunut näkemään Katja Hannulan teoksia, mutta myös Susanna Seriola-Vesan teokset olivat mahtavia, niistä löytyi herkkyyttä ja hämmästelin myös sitä miten hän pystyy tuomaan ilmeitä ja tunnetiloja eläinten katseeseen. Katja Hannulan teoksissa ihastelin, paitsi hevosia, niin myös niissä ilmentyvää vapauden tunnetta ja keveyttä. Toistaiseksi meillä ei ole vielä yhtään taulua kotona, mutta nyt tuli kyllä kova polte :D!

tällä teoksella on niin hurmaavan osuva nimi: kuljettuja matkoja
Tässä taiteiljat itse :). He kertoivat, että he kuvailevat oman elämänsä tarinoita, kokemuksia ja tuntemuksia eläinten kautta. Siten näistä asioista ei tule liian henkilökohtaisia, mutta tunnetilat kuitenkin välittyvät eläinmaalausten muodossa. Tämä oli ainakin minulle aivan uusi, mutta erittäin hieno näkökulma ilmaista taidetta :). 
Käykääpä tutustumassa tähän taidenäyttelyyn, se on nähtävillä 26.6. asti joten vielä ehtii hyvin!
By |2018-04-29T16:31:49+02:00toukokuu 26th, 2016|Categories: Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment