OXFORDIN TUNNELMIA!

 

 

 

 

 

 

 

Kävimme Lontoon retkelläni myös Oxfordissa, jonne on noin tunnin junamatka Lontoosta. Jos mielii nähdä muutakin kuin Lontoon keskustan ja suurimmat turistinähtävyydet, niin tätä etappia kannattaa vakavasti harkita! Oxfordista minulle tuli lähinnä mieleen kuuluisa yliopisto, mutta ei oikeastaan muuta. No, sehän se varmasti suurin juttu tässä kaupungissa onkin, mutta kokonaisuudessaan kaupunki oli paljon upeampi kuin mitä osasin edes kuvitella. Mihin päin tahansa kun katsoi, oli kauniita rakennuksia ja ihan joka suunnasta löytyi jotain mitä olisi voinut kuvata :). Rakennukset olivat aivan käsittämättömän hienoja, mitähän sitä vielä voisi lähteä opiskelemaan :D…? Oxfordin yliopisto on perustettu jo keskiajalla ja yliopistoon kuuluu eri collegeja eli ns erillisiä ”yksikköjä”, jotka kaikki ovat osa yliopistoa. Näissä kaikissa collegeissa on oma asuntola, ruokasali, kirjasto, opiskelutilat ym. Kerrassaan vaikuttavaa :). Lisäksi Oxfordista löytyi kauniita viheralueita ja söpöjä kahviloita!
Meillä kävi vielä aivan käsittämätön tuuri, koska juuri tuona viikonloppuna kaikissa collegeissa sattui olemaan avoimet ovat, eli niihin pääsi maksutta tutustumaan :)! Ainoa maksullinen oli tuo alimmassa kuvassa oleva rakennus, jossa Harry Potter elokuvaakin on kuvattu, emme siis jättäneet sitäkään väliin ;)!
We had a wonderful day in Oxford while I was visiting my friend in London! It took only one hour by train from London to Oxford so definetly worth visiting :)! I never thought that the university buildings could be so pretty, bit different from the finnish universities :D. 
By |2018-04-29T16:31:47+02:00syyskuu 17th, 2016|Categories: TRAVEL|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment