LÄMMIN KURPITSAKEITTO

Olin tyystin unohtanut nämä ihanat kuvat herkullisesta kurpitsakeitosta, jota tein jo jokin aika sitten. Tarkoitus oli varmaankin jakaa syyspäiville lämmin kurpitsakeiton resepti, mutta näköjään syksy on jo ehtinyt vaihtua talveksi :D. Niinhän siinä myös kävi, että tarkat määrät reseptistä ovat kaikonneet muistista (pitäisi aina kirjoittaa ne heti ylös!). Toki määrät riippuvat siitä kuinka paljon keittoa on aikeissa tehdä. Muistelisin kuitenkin, että oma keittoni syntyi noin kilosta kurpitsaa ja yhdestä litrasta kasvislientä. Tässä siis reseptiä:
1 kg kurpitsaa (puolet myskikurpitsaa ja puolet tavallista kurpitsaa)
1 kasvisliemi kuutio (noin litraan vettä)
1 keltainen sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl oliiviöljyä
1-2 dl kermaa
n. 2 tl sambal oelek
Kuori ja pilko kurpitsat pienehköiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli isossa kattilassa tilkassa oliiviöljyä. Lisää sitten kasvisliemi ja kurpitsan palat ja anna kiehua noin 10 min. kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Hienonna seos esimerkiksi tehosekoittimella, niin että koostumus on samettisen pehmeää. Lisää sitten joukkoon kerma ja sambal oelek kastike ja kiehauta vielä kevyesti ennen tarjoilua.
Mielestäni kurpitsakeitosta saa ruokaisamman, kun siihen lisää päälle esimerkiksi keitettyä cous cousia tai bulguria ja mustia papuja sekä kurpistansiemeniä. Lisäksi samalla tulee annos myös koristeltua kivasti :)!
By |2018-04-29T16:31:46+02:00marraskuu 11th, 2016|Categories: Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment