JOULUISIA HERKKUJA

Etkö ole vielä keksinyt makoisaa tarjottavaa glögin kanssa? Tässä yksi vaihtoehto! Pirkan resepteistä löytyi tällainen pähkinäkonvehtien ohje, joka kuulosti niin hyvältä, että pakko oli taas kokeilla :). Voin myös saman tien raportoida, että maku oli myös erittäin kohdillaan ;)! Lisä höysteenä kikkailin tuollaisella ”kimallejauheella”, jota löysin Stockmannilta (saatavilla oli myös muita värejä). Mielestäni niistä tuli aika kivan näköisiä! Tässä reseptiä:

1 dl pähkinäsekoitusta

2 dl suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä

10 tuoretta taatelia

150 g tummaa suklaata

kimallejauhetta (jos haluaa)

Jos pähkinäsekoitus ei ole valmiiksi hienonnettua, niin murskaa kokonaiset pähkinät ja pistaasipähkinät pienemmiksi. hienonna taateleita sen verran että ne saa yhdessä pähkinöiden kanssa sekoitettua tahmeaksi massaksi. Muotoile massasta suorakulmaisia pötköjä, itse sain massan pidettyä paremmin kasassa, kun kastoin sormia hiukan veteen ja muotoilin pötköt. Laita pötköt hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Sulata tällä välin suklaa vesihauteessa. Ota pähkinäpötköt pois pakastimesta ja leikkaa ne noin 2 cm paloiksi. Kasta haarukalla palat yksitellen sulaneeseen suklaaseen ja nostele sitten  leivinpaperille. Siirrä jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa on jähmettynyt, niin koristele halutessasi vaikkapa tuollaisella kimallejauheella :). Nauti esimerkiksi glögin tai kahvin kanssa!

 

By |2018-04-29T16:31:46+02:00joulukuu 16th, 2016|Categories: FOOD|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment