HEALTHY CHOCOLATE CHIP COOKIE

Pääsiäisen kunniaksi vähän reseptiä kehiin :). Ei tämä nyt mikään super pääsiäisaiheinen ole, mutta tulipa kokeiltua tällaisia kakkusia viime viikonloppuna. Itseäni tietysti viehätti se, että nämä ovat taas hivenen terveellisempi vaihtoehto, kuin perinteiset sokeri-vehnäjauho keksit. Nämä ovat myös täysin vegaaninen vaihtoehto, eli siinäkin mielessä kätevä tarjottava :). Laitoin joukkoon tummaa suklaata (en tiedä onko se han vegaanista), mutta sen sijasta voi käyttää vaikkapa raakasuklaata tai kuivattuja marjoja. Bongasin tämän reseptin Karita Tykän blogista (josta muuten löytyi muitakin hyviä reseptejä), mutta tässä tämä vielä:

3 kypsää banaania

2 dl kaurahiutaleita

1,5 dl kookoshiutaleita

1/2 tl kardemummaa

ripaus suolaa

1 dl tummaa suklaata (tai raakasuklaata, kuivattuja marjoja)

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon kardemumma, kaura- ja kookoshiutaleet. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon. Lusikoi leivinpaperin päälle sellaisen kokoisiksi kekseiksi kuin haluat. Paista uunissa noin 15-20 min. Nauti :)!

Last weekend I had a baking day and I made a healthier version of chocolate chip cookies :). I really like the combination of banana and coconut! This is also vegan so that is also a good thing :). Here is the recipe:

3 bananas

2 dl oat flakes

1,5 dl coconut flakes

1/2 tsp cardamom

hint of salt

1 dl dark chocolate or raw chocolate

Preheat the oven for 200 degrees celsius. Smash the bananas and stir in cardamom, oat flakes and coconut flakes. Chop chocolate into small pieces and stir in. Drop dough by rounded tablespoonfuls onto a plate (with a baking sheet) and bake for about 15-20 minutes. Enjoy :)!

By | 2018-04-29T16:31:44+00:00 huhtikuu 13th, 2017|Categories: FOOD|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment