DUBLIN VINKKEJÄ

Dublinin reissulta on vielä jonkin niin kivoja kuvia jäljellä, joita olen ajatellut jakaa tänne blogin puolelle :). Aika vaan tahtoo olla niin kortilla, että enempää kuin kerran viikossa ei oikein tällä hetkellä ehdi postaamaan, mutta näillä mennään :)! Tuntuu, että paljon jäi vielä Dublinista näkemättä, vaikka toisaalta teimmekin paljon asioita. Tässä kuvia ainakin Trinityn yliopiston kirjastosta, Kilmainhamin entisestä vankilasta ja Pheonix Parkista. Kirjasto oli kerrassaan upea nähtävyys, pidän kovasti kaikista historiallisista rakennuksista ja linnoista, joten täällä oli hienoa käydä. Yliopisto sijaitsee aikalailla keskustassa ja pääsymaksu taisi olla noin 10€. Kävimme myös Dublinin linnassa, joka sijaitsee myös keskustassa. Tämä oli aavistuksen modernimpi linna, mutta mielestäni käymisen arvoinen! Guinness Storehouse jäi tällä kertaa näkemättä, mutta sen sijaan kävimme entisessä vankilassa, eli Kilmainham Gaolissa. Se oli jopa hieman karmivampi kuin Alcatraz San Franciscon liepeillä! Samaan aikaan sen keskusaukio oli myös jotenkin omalla tavallaan kaunis ja siellä on paljon elokuviakin kuvattu. Ehkä paikan karmivuus johtui siitä, että sisällä oli hyytävän kylmä ja kostea ja tämä vankila on myös todella vanha, se on peräisin jo 1790-luvulta, mutta lopetti toimintansa 1900-luvun alussa. Hieno nähtävyys ja jos tämän tyyppinen historia kiehtoo niin ehdottomasti suosittelen vierailemaan. Tänne kannattaa tosin etukäteen varata liput, koska kierrokset ovat opastettuja. Kilmainham Gaol sijaitsee aika kaukana keskustasta, todistimme sen kävellen, kun luulimme ettei se nyt kovin kaukana ole! Samaan reissuun voi kuitenkin kauniina päivänä yhdistää retken Pheonix Parkiin, joka on valtava ja kaunis puisto ihan lähellä vankilaa. Kävelimme sinne vankila tourin jälkeen ja ostimme matkalta eväät mukaan :)!

On my trip to Dublin we visited Dublin Castle, Trinity Colllege Library and Kilmainham Jail :). The library was amazing and I highly recommend to visit there if you are wondering what to do in Dublin. I also liked the castle which is located in the centre so it’s easy to visit. Kilmainham Jail is a bit further from the city center, we walked (!) there and it took at least an hour to walk! But it was worth it since it was so interesting to see the history in the jail, it was a bit creepy though ;)!

By |2018-04-29T16:31:44+02:00toukokuu 18th, 2017|Categories: Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment