TAMPERE WINE FEST

Toivottavasti mahdollisimman moni on löytänyt tänä viikonloppuna järjestettävän Tampere Wine Fest tapahtuman! Olympia korttelissa järjestettävä viinitapahtuma on kerännyt saman katon alle huikean kattauksen viinintekijöitä ympäri Eurooppaa. Täällä jos missä on ollut mahdollisuus päästä maistelemaan mielenkiintoisia ja uusiakin tuttavuuksia viinimaailmasta, mitä ei välttämättä Alkon hyllystä löydykään. Se, että on myös mahdollisuus päästä juttelemaan itse tuottajien kanssa on äärimmäisen mielenkiintoista ja juuri se tekeekin tästä tapahtumasta mielestäni ainutlaatuisen! En pidä itseäni millään tasolla viiniasiantuntijana, mutta iän myötä kiinnostus viinejä kohtaan on kuitenkin lisääntynyt ja siksi olikin mielenkiintoista lähteä haistelemaan ja maistelemaan aivan mahtavia viinejä kyseiseen tapahtumaan :)! Tulinkin taas viisaammaksi viineistä eilisen päivän jälkeen! Juttelin pitkään mm paikalla olleen Sveitsiläisen viinintuottajan kanssa, joka oli lähtenyt mielenkiinnolla mukaan Tampereen viinitapahtumaan. Sveitsiläisten viinien vienti on vielä kovin pientä, vain noin 2 % tuotannosta, mutta Sveitsi on silti oikein varteenotettava viinimaa! Vaikka Sveitsin viinintuotanto on jakautunut pinta-alaltaan melko pienille alueille, niin silti näiltä alueilta löytyy lukemattomia eri rypälelajikkeita. Tähän osittain vaikuttaa suuret korkeuserot, joita varsinkin Sveitsin eteläisestä osasta löytyy. Opin myös kuinka haavoittuvainen viinintuotanto alana onkaan. Paljolti ollaan sään armoilla ja esimerkiksi väärällä hetkellä iskevä pakkanen voi viedä isonkin osan sadosta!

Mielenkiintoni syttyi taas uudella tavalla viinejä kohtaan, kun maistelin niin puhtaan tuoksuisia ja makuisia viinejä! On aina inspiroivaa nähdä oman alansa ammattilaisia ja työlleen (tässä tapauksessa viineille) omistautuneita ihmisiä :).

By |2018-04-29T17:46:46+00:00huhtikuu 28th, 2018|Categories: Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment