TERVEELLISET SCONESIT

Näin rapsakkana talviaamuna teki pitkästä aikaa mieli uunituoreita sconeseja :). Ne ovat myös siinä mielessä kivoja ja helppoja, että perus scones ohjetta voi aina vähän soveltaa sen mukaan mitä jauhoja kaapista löytyy. Tähän versioon lisäsin myös vähän porkkanaraastetta ja appelsiininkuorta! Porkkanaraasteen ansiosta sconesit jäävät tosi meheviksi, eikä niin kuiviksi kuin normaalisti. Suosittelen kokeilemaan :)! Tässä siis ohjetta kehiin tämän kolmannen adventtipäivän kunniaksi :).

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 dl esim graham- tai ruisjauhoja

1/2 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

50 g voita

2 dl maitoa tai kauramaitoa

4 dl porkkananraastetta

1/2 rkl raastettua appelsiininkuorta

1/2 dl siemensekoitusta (esim. aurongonkukan- ja kurpitsansiemeniä)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää sekaan huoneenlämpöinen voi ja ”nypi” se jauhoseokseen. Lisää maito, porkkanaraaste, appelsiininkuori ja sekoita. Muotoile neljä pienempää tai kaksi isompaa sconesia pellille ja ripottele siemeniä päälle. Paista uunissa noin 15 min.

By |2018-12-16T16:41:50+02:00joulukuu 16th, 2018|Categories: FOOD, LIFESTYLE, Uncategorized|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment