PALOSAAREN POROTILA

”Juokse porosein, poikki vuoret, maat…” saimme laulella tänään, kun aloitimme ensimmäisen lomapäivän poroajelulla :)! Olin varannut meille poroajelun Palosaaren porotilalla, joka sijaitsee ihan lähellä Kuusamon keskustaa. Viime kesänä, kun kävimme pohjoisessa, niin harmittelin sitä, että poroja ei tahtonut näkyä missään. Nyt ajattelin tällä reissulla varmistaa sen, että näkisin poroja ja saisin niistä vieläpä kuviakin :). Palosaaren porotila oli todella sympaattinen paikka, jota pyöritetään suurella sydämellä (muistaakseni) jo kuudennessa polvessa. Poroajeluita järjestetään näin talvella tiuhaan tahtiin turisteille ja mekin saimme vauhdista osaksemme, sillä meitä kyyditsevä poro, Iso-Poika oli varsin vauhdikkaalla tuulella. Hän oli lomaillut kolme päivää, joten intoa työntekoon riitti! Vauhdikkaan rekilenkin jälkeen pääsimme syöttelemään ja kuvailemaan nuorempia poroja aitaukseen. Niin sööttejä pikku poroja!

Noin 200 kuvaa myöhemmin tohdimme jättää pikku porot aitaukseen ja siirtyä Kammille nuotion ääreen syömään poromakkaraa ja kuuntelemaan lisää poronhoidosta. Opin esimerkiksi, että kaikki porot tarhataan talveksi, koska ruokaa ei niille luonnossa muuten riitä. Keväällä ne päästetään vapaaksi luontoon, mutta sain myös kuulla miksi emme viime juhannuksen aikaan nähneet poroja liikkeellä. Syy siihen oli se, että ne ovat juuri saaneet vasansa, jolloin ne pysyttelevät syvemmällä metsässä. Minulle jäi erityisen lämmin tunne siitä, että ainakin Palosaaressa poroista todella välitetään ja pyritään pitämään ne mahdollisimman luonnonmukaisesti. Kunnioitus poroja kohtaan on suuri. He tuntevat poronsa hyvin ja tietävät kuinka kelläkin porolla on omat hassut tapansa ja luonteenpiirteensä :).

Tässä siis pieni spämmäys porojen kuvia 😀 mutta kerrassaan vallottavia otuksiahan ne ovat <3

By |2019-03-13T09:45:34+02:00maaliskuu 13th, 2019|Categories: LIFESTYLE, TRAVEL, Uncategorized|Tags: , , , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment