PUNAVIINIT LAMPAAN KAVERINA

Muutamia viikkoja sitten ihana Janica kutsui minut yhdessä muutaman muun blogikollegan kanssa maistelemaan punaviinejä. Kyseessä oli Janican yhteistyö Pernod Ricardin kanssa. Vietimme siis kivan viininmaistelu illan Janican ja hänen perheensä kauniissa kodissa. Janica oli tehnyt aivan mielettömän hyvää lammaspataa (oli sillä jokin hienompikin kreikkalainen nimi) sekä cous cousia appelsiinilla ja mantelilla höystettynä. Tarkoitus oli maistella ja arvioida kuinka eri punaviinit sopivat ruoan kanssa :). Lammaspadan lisäksi maistelimme samoja viinejä vielä makeiden suupalojen, lakritsin ja suklaan kanssa. Makeaa elämää pilvilinnassa-blogia pitävä Anna oli myös tehnyt herkullisia macaronseja. Olipa muuten jännä huomata, kuinka erilaisilta eri viinit maistuvat juuri lakritsin ja suklaan kanssa. Osa viineistä maistui vähän kitkeriltä lakritsin tai suklaan kanssa ja toiset sulivat suussa samassa tahdissa makeiden suupalojen kanssa. Jotenkin tällaisia eroja ei ehkä huomaa niin selvästi ihan ruoan kanssa. Lopulta kaikkien suosikiksi osoittautui Chileläinen Castillo de Molina viini, jossa rypäleenä on Cabernet Sauvignon. Tämä viini oli pehmeä ja sopi mielestämme parhaiten lammaspadan kanssa. Myös tumman suklaan kanssa se sopi yhteen mainiosti! Oli kyllä mukava arkipäivän piristys tällainen maistelu, kiitos vain Janicalle ja hänen yhteistyökumppanilleen Pernod Ricardille :).

P.S. Pöydän alla ihana Papu mäykky huolehti kuonolla tökkimisellään siitä, että viinin maisteluihin tuli myös rapsutus taukoja :).

By |2019-03-04T19:37:49+02:00maaliskuu 4th, 2019|Categories: FOOD, LIFESTYLE|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment