TAHMELAN HUVILA

Tahmelan huvila

Huviloita, kartanoita ja linnoja rakastavana ihmisenä löytyi minulle taas uusi mielenkiintoinen vierailukohde ja vieläpä ihan kotikaupungista Tampereelta :). Tahmelasta, sieltä pispalanharjun lähistöltä löytyy nimittäin Tahmelan huvila, jota Tampereen kaupunki on nyt vuokrannut Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistykselle. Kyseinen huvila sijaitsee lenkkeilyreittimme varrella, mutta en ole siihen niinkään aikaisemmin kiinnittänyt huomiota, muuta kuin että olen ajatellut sen olevan vain tyhjillään. Nyt huvilaa elävöitetään mm näyttelyillä, erilaisilla tapahtumilla ja brunsseilla. Ensimmäinen brunssi järjestettiin pari viikkoa sitten ja me kävimme paikan päällä nauttimassa ranskalaisista herkuista ja huvilan tunnelmasta. Brunssi kustansi muistaakseni 20 €. Esillä oli myös vanhoja valokuvia alueen muistakin huviloista menneeltä ajalta. Minulle tuli yllätyksenä, että Pispalan alueella on ollut useampiakin isoja ja kauniita huviloita, joita käsittääkseni esim suurien tehtaiden johtajat rakennuttivat vapaa-ajan asunnoikseen. Myöhemmin niitä on harmillisesti purettu. Upeita vanhoja kuvia tutulta seudulta, käykää ihmeessä ihastelemassa niitä :)! Ja samalla nauttimassa esimerkiksi brunssia!

Tahmelan huvila

Uramonkatu 9

By |2019-04-14T18:23:46+02:00huhtikuu 14th, 2019|Categories: FOOD, LIFESTYLE|Tags: , , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment