TOLVILAN KARTANO

Lähimatkailusta innostuneet nyt huomio! Olettekos jo vierailleet täällä Tolvilan Kartanon lammastilalla Akaassa? 🙂 Jos ette, niin pistäkäähän retkikohde-listalle! Me kävimme tällä viikolla KIVAT – porukan kanssa viettämässä kevään virkistyspäivää kyseisellä tilalla. Paikka oli minulle uusi tuttavuus ja olikin aika huikeaa kuulla tilan isännältä, eli paimenelta heidän toiminnasta ja lampaista! Suomenlampaita on ollut tilalla vuodesta 2007 lähtien ja tällä hetkellä tiluksilla viihtyy noin 200 lammasta. Suomenlammas on alkuperäisrotu, joka on noin 4000 vuotta vanha. Se mikä minulle jäi erityisesti mieleen oli se, että tällaiset luomutilat, joissa eläimet saavat laiduntaa vapaasti, tukee oleellisesti luonnon omaa biodiversiteettiä, eli myös monet lintulajit (etenkin sellaiset, joiden kanta on laskemassa) hakeutuvat mielellään näille maille. Luomutiloilla on siis tärkeä tehtävä!

Pidin myös heidän tavastaan suhtautua eläimiin, tällä tilalla ajatus tehotuotannosta on hyvin kaukana ja kaikkein tärkein asia on eläinten hyvinvointi ja luonnonmukaisuus kaikessa tekemisessä. Se kuvastaa sitä, että vuosien aikana on kehittynyt vankka ammattitaito lampaista. Pääsimme myös katsomaan lammaslaumaa laitumen reunalle ja sieltä ne iloisesti tulivat meitä aidalle tervehtimään. Hevosihmisenä tiedän, että eläimet eivät niin tekisi, jollei niillä olisi hyviä ja positiivisia kokemuksia ihmisistä. Olisin vaikka koko päiväksi voinut jäädä kuvailemaan näitä kavereita! 😀

Tilalta löytyy myös Paimenen Makasiini, jossa on pieni tilapuoti ja yläkerrassa tilat, jossa mekin kokoonnuimme ja söimme lounasta. Tilapuodissa on myytävänä mm Tolvilan tilan lampaiden villasta tehtyjä tuotteita ja käsityölankaa. Nuo kuvassakin näkyvät isot viltit olivat mielestäni aivan mielettömän upeita. Vierailu ylitti kyllä kaikki odotukseni ja varmasti vierailen Tolvilassa vielä uudemmankin kerran! 🙂

By |2019-05-26T15:13:03+02:00toukokuu 26th, 2019|Categories: LIFESTYLE|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment