PORVOO – MALMGÅRDIN KARTANO – LOVIISA

Pieni alustus tähän ennen kuvia, eli järjestin pari viikkoa sitten miehelleni ylläriretken hänen synttäreiden kunniaksi :). Lähdimme aamulla ajelemaan etelän suuntaan hänen tietämättä kohdetta. Olin alkajaisiksi suunnitellut brunssin Porvoossa, ihanassa kahvilassa nimeltä Glassikko ja sinne siis saavuimme aamupäivästä. Brunssilla oli tarjolla mm paljon erilaisia salaatteja, tuoretta leipää sekä useampaa jälkkäriä! Paikkana Glassikko oli oikein sympaattinen vanha rakennus vinoine seinineen :). Hintaa brunssilla oli 25€ / henkilö.

Pienen kävelykierroksen jälkeen matka jatkui Porvoosta seuraavaan paikkaan, joka miehelle selvisi tietenkin vasta paikan päällä ;). Saavuimme aivan ihastuttavaan Malmgårdin Kartanoon. En edes tarkalleen muista mistä bongasin tämän paikan, mutta hyvä että bongasin! Te jotka vähänkään olette kiinnostuneita vanhoita kartanoista tai linnoista Suomessa, niin kannattaa ehdottomasti ottaa tämä kohde listalle mukaan! Kerrassaan aivan upea paikka. Kartanon tiluksilla toimii myös Malmgårdin Panimo, jossa järjestettiin viime lauantaina avoimet ovet. He järjestivät ilmaisia panimokierroksia, joten olin varannut meille sellaisen, mieheni kun on pienpanimo intoilija :). Paikanpäällä sai maistella myös heidän tunnetuimpia oluitaan ja nauttia naposteltavista oluen kanssa. Mielestäni hienoa PR:ää tällainen tapahtuma, joka keräsi paljon väkeä paikalle.

Panimokierroksen jälkeen olin varannut meille vielä kartanokierroksen Malmgårdin Kartanolla. Kävelimme panimolta 200m kohti hulppeaa päärakennusta ja totesimme yhteen ääneen, että voiko tällaista edes löytyä Suomesta?? Olin niin tohkeissani kierroksesta, että en ymmärtänyt, että liput olisi pitänyt ostaa tilapuodista, joka oli panimon yhteydessä! No, onneksi ystävällinen kartanon kreivi päästi meidät kierrokselle ja vakuuttelimme, että käymme maksamassa liput sitten jälkeenpäin vielä tilapuodissa (jonka toki myös teimme) :). Kartanossa (tai linnaksi tätä varmasti pitäisi kutsua!) sisällä ei ymmärrettävästi saanut kuvata, mutta linnan komeus sisältäkin päin jäi kyllä vahvasti muistoihin. Käsittämättömän upea linna! Kreivi kertoi meille koko tilan historiasta ja kiersimme hänen opastuksellaan linnassa, katselimme jopa 1700-luvulta asti olevia esineitä ja seiniltä löytyviä upeita maalauksia. Viimeistään tällöin tajusin, että tällaisella paikalla on kyllä merkittävä kulttuurihistoriallinenkin arvo! Menkää siis hyvät ystävät käymään Malmgårdissa! 🙂

No, sitten kun Malmgård oli kierretty, niin lähdimme ajelemaan vielä Loviisaan. Minua kiehtoi siellä eräs uusi ravintola, Locale, jossa halusin käydä. Olin siis varannut sinne illallispöydän, mutta ennen illallista ehdimme vielä käydä kävelemässä tässä pikkukaupungissa. Rannasta löytyikin paljon istuskelupaikkoja ja illanviettoa, mutta selvästi huomasi, että suurin sesonki taisi jo olla takanapäin. Sen sijaan Locale ravintolassa oli kyllä porukkaa, enkä ihmettele miksi. Ravintolan sisustus oli todella hieno, vähän italialaistyylinen, ja ruoka oli aivan erinomaista! Sanoisin että tuo lauantaipäivä oli oikein onnistunut kokonaisuudessaan! 🙂 Lähimatkailua ihan parhaimmillaan.

By |2019-09-01T18:19:38+02:00syyskuu 1st, 2019|Categories: FOOD, LIFESTYLE, Uncategorized|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment