Arkisto 2017-01-19T02:13:16+00:00

HO CHI MINH CITY – VIETNAM

Taas viikonloppu niin ehtii kirjoitella viimeisetkin matkajutut, tämä on viimeinen, lupaan ;)! Ho Chi Minh City, eli entinen Saigon, Vietnamissa nimittäin ansaitsee ihan oman postauksen. Sen verran positiivisesti yllätti tämä, aika kaoottinenkin, miljoonakaupunki meidät härmäläiset :)! Viivyimme Ho Chi Minhissä vain muutaman päivän vaikka tekemistä olisi varmasti riittänyt pidemmäksikin aikaa. Meillä oli kuitenkin jo reissua takana kaksi viikkoa, joten viimeisenä etappina muutaman päivän visiitti riitti siinä kohtaa ihan hyvin. Ensinnäkin, liikenteen kaoottisuutta ei pysty ymmärtämään, ennen kuin sen näkee ja kokee itse :D! Jos tämä ei kauhistuta tai ahdista, niin Ho Chi Minh on vallan mukava kaupunkikohde Aasiassa! Minulla oli alun perin epäilykseni siitä, etten tulisi kaupungista pitämään, mutta epäilykseni osoittautui kyllä vääriksi. Sanoinkin pari kertaa, että ”tämähän näyttää vähän Pariisilta!” kunnes sivistin itseäni, että Vietnam on Ranskan vanha siirtomaa :D. Eli näitä jäänteitä on selvästi havaittavissa monissa rakennuksissa ja erityisesti kahviloissa, joissa oikeasti oli paljon ranskalaista vivahdetta :). Kulttuurinnälkäisille löytyy paljon kierreltävää ja nähtävää, shoppailijoille varmasti tarjontaa ja kulinaristeille paljon hyviä ravintoloita. Itse olen ehkä sekoitus näitä kaikkia :D, joten tässä muutamia tärppejä mitä me ehdimme tehdä!

Majoitus: Jos haaveilet pilvenpiirtäjähotellista kattoterasseineen, niin Ho Chi Minh on sellainen paikka, jossa siihen on varaa tavallisen kukkaron omaavalle. Hienoimmatkin hotellit keskustan tuntumassa maksavat noin 100 euron tienoilla per yö (tietysti tämä saattaa hieman vaihdella). Me majoituimme Liberty Central Saigon Riverside nimisessä hotellissa, joka oli kerrassaan mahtava ja tasokas :)! Aivan keskeisellä paikalla, eli keskusta oli aivan kivenheiton päässä. Lisäksi kattoterassilla aukesi upeat näkymät kaupunkiin ja joen yli. Tasokkaita hotelleja löytyy paljon keskustan alueelta ja suosittelenkin valitsemaan hotellin keskustasta District 1. alueelta.

Nähtävyydet: Kovin paljoa emme ehtineet nähtävyyksiä kierrellä, mutta kävimme ainakin illallisella Sky Deck pilvenpiirtäjässä, 52. kerroksessa! En ole korkeiden paikkojen ystävä, joten mietin etukäteen saisinko syötyä mitään vai tuntuisiko vain vatsanpohjassa, kun katselee ulos, mutta yllättävän äkkiä siihen tottui :D. Täältä löytyy siis ravintola-kahvila sekä oma kerros ihan pelkästään näköalan katseluun. Sisäänpääsymaksu noin 8 € luokkaa. Me kävimme myös Saigon Opera House:ssa, joka on yli sata vuotta vanha, upea, pienehkö oopperatalo, jota arvostetaan suuresti Ho Chi Minhissä. Siellä pyöri AO Show, joka on sekoitus sirkusta, tanssia ja musikaalia. Se kertoo Vietnamin historiasta ja kulttuurista. Täytyy myöntää, että esitys oli todella vaikuttava! Esiintyjät olivat aivan käsittämättömän taitavia ja jokainen yksityiskohta oli tarkoin suunniteltu. Vahva suositus :)! Olisimme vielä halunneet käydä ainakin sotamuseossa, mutta siihen ei aika riittänyt. Ystäväni kertoi, että Ho Chi Minhissä järjestetään myös lyhyitä kokkauskursseja! Tämä olisi ollut kyllä hienoa kokea :)!

Tässä kaupungissa riittää siis tekemistä ja kaupunki on todella moniulotteinen. Nopean talouskasvun tuoma hulppea elämäntyyli näkyy katukuvassa, mutta seuraavalta kujalta saatat jo löytää autenttista kaupunkikulttuuria, esimerkiksi perinteiset markkinat, jossa ihmiset myyvät kaikkea maan ja taivaan väliltä. Liikennettä on P.A.L.J.O.N ja se on jatkuvaa, joten pelkästään tien ylittäminen jalkaisin voi olla aika eksoottista :D! Jos tämän kuitenkin kestää, niin ehdottomasti suosittelen Ho Chi Minh Cityä matkakohteeksi seuraavalle Aasian reissulle :)!

By | helmikuu 18th, 2018|Tags: , , , |0 Comments

PHU QUOC VIETNAM

Kuvia reissustamme on niin paljon, että en millään ole meinannut ehtiä käymään sitä määrää kuvia läpi, muuta kuin näin viikonloppuisin :)! Joten siksi näitä reissukuvia vieläkin blogissa :D! Ajattelin kuitenkin, että mikäli joku teistä suunnittelee tai on harkinnut lähtevänsä Vietnamiin ja esimerkiksi Phu Quocin saarelle lomailemaan, niin halusin sen tiimoilta vielä vähän kertoa omia kokemuksiani ja vinkkejä :). Me tosiaan vietimme Phu Quocin saarella (Etelä-Vietnamissa) noin viikon verran, mikä oli mielestäni sopiva aika tälle saarelle. Ainakin Ho Chi Minh Citystä sinne lentää ainakin noin viisi lentoa päivässä, eli mikäli haluaa tehdä omatoimimatkan, niin se ainakin onnistuu helposti ja edullisesti.

Phu Quocille rakennetaan jatkuvasti uusia resortteja, joten paikoittaan saari näyttää aikamoiselta rakennustyömaalta. Turisteja on siis paljon, mutta aktiviteetteja turisteille vielä vähänlaisesti, tieverkostoa kehitetään ja rakennetaan koko ajan paremmaksi, ja uusia retkimahdollisuuksia kehitetään. Hotelliksi valikoitui Eden Resorts & Spa Hotel, melko lähellä lentokenttää. Tässä hotellissa oli todella hieno ja rauhallinen ranta, mikä on toki iso plussa jos rannalla haluaa oleilla :). Monessa muussa resortissa (ainakaan siinä lähettyvillä) ei näyttänyt olevan läheskään niin miellyttävän näköistä rantaa. Muutoinkin hotelli oli ihan ok neljän tähden hotelli, jonka ravintolassa oli myös todella hyvä ruoka. Ylipäätään ruoka Vietnamissa on todella hyvää ja myös erittäin edullista!

Saarella kierteleminen on hivenen hankalaa, jos ei rohkeus riitä skootterilla suhaamiseen (meillä ei riittänyt :D!) jokseenkin kaoottisessa liikenteessä. Monet turistit sitä tekivät, mutta monilla turisteilla oli myös polvet paketissa, eli haavereita varmasti jonkin verran sattuu… Me vuokrasimme taksin (kuulostaa oudolta, mutta tämä oli saarella yleinen tapa) yhtenä päivänä, koska halusimme käydä kuuluisalla Sao Beachilla. Upea valkohiekkainen ranta, mutta valitettavasti se näytti paikoittain myös kaatopaikalta :/. Harmillisesti siitä ei kukaan tuntunut pitävän huolta, joten ranta oli aika kamalassa kunnossa. Upea ranta, mutta ei tullut toista kertaa mentyä.. Varmasti saaren pohjoisosista olisi myös löytynyt hienoja rantoja, mutta viihdyimme niin hyvin hotellimme rannalla, että emme lähteneet enempää seikkailemaan. Lähdimme myös yhtenä päivänä hotellin järjestämälle veneretkelle saaren etelä osaan, mutta sanotaan näin, että en ehkä lähtisi uudestaan, sen verran eksoottista oli tässä kyseisessä kalastuslaiva-viritelmässä :D. Turismi on vielä varmasti kohtuu uutta, eikä monikaan asia ole vielä sillä tasolla, että länsimaalaiset turistit kokisivat olonsa miellyttäväksi.

Kävimme kerran saaren pääkaupungissa Duong Dongissa, mutta mitään kovin ihmeellistä ei tästä pienestä kaupungista löytynyt. Sen sijaan matkalla Duong Dongiin kävimme syömässä ihanassa roof top ravintolassa Chuon Chuon, joka on samalla myös coktail bar. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka erityisesti auringonlaskun aikaan :)!

Päällimmäisenä saaresta jäi mieleen mielettömän ystävälliset ihmiset, hyvä ruoka ja käsittämättömän maukkaat hedelmät :)! Ihana ranta ja trooppisen lämmin ilma antoi ihmeellisesti taas uutta virtaa tähän Suomen talveen! En tiedä lähtisinkö Phu Quocille heti uudestaan, mutta upean rantaloman täällä saa varmasti vietettyä :)! Seuraavassa postauksessa ajattelin vielä kertoa lyhyesti kokemuksista Ho Chi Minh Cityssä!

By | helmikuu 11th, 2018|Tags: , , , |0 Comments

VALO – HELSINKI DESIGN SCHOOLIN OPISKELIJOIDEN VALOKUVANÄYTTELY

Suoritin viime vuonna Valokuvaajan tutkinnon Helsinki Design Schoolissa ja aika varhaisessa vaiheessa jo päätimme kurssitovereiden kanssa, että haluamme yhdessä pitää valokuvanäyttelyn sitten opiskelujen jälkeen :)! Nyt oli vihdoin sen aika ja tänään vietettiin upean näyttelymme avajaisia Musiikkitalolla Helsingissä! Kaikki olivat kutsuneet paikalle paljon ystäviä ja perhettä ihastelemaan meidän mahtavia töitämme. Oli aika hieno tunne saada oma työnsä mukaan ihan oikeaan taidenäyttelyyn :)! Ehdin nappaamaan nopeasti muutaman kuvan ennen kuin kaikki vieraat saapuivat. Näyttelyn teemana on Valo ja kaikki olemme siis toteuttaneet oman näkemyksemme aiheesta. Kuvasin loppusyksyllä Näsinneulaa valopallojen ympäröimänä ja minulle tuli idea toteuttaa oma työni neuloksena. Meillä töissä on moderneja neulekoneita, jotka mahdollistavat sen, että niillä voi neuloa neulosta ihan valokuvasta :). Siihen tarvitaan toki taitava neuloja (joka osaa käyttää neulekoneita), joten käännyin näppärän työntekijämme puoleen ja hän suostui neulomaan kuvan minulle. Lopputulos onkin aika hieno, vai mitä :)? Työn nimeksi tuli lopulta Valon neula. Näyttelyämme voi tosiaan käydä katsomassa Musiikkitalolla aina 18.2.2018 asti :).

TEKEMISTÄ HONG KONGISSA

Lupasin, että kirjoitelen vielä mitä kaikkea tekemistä Hong Kongista sitten löytyi :). No tietysti vaikka mitä, mutta ajattelin listata tähän niitä aktiviteetteja, joita me ehdimme vajaassa viidessä päivässä tehdä. Ensinnäkin, käveltyä tuli paljon ja vaikka metroyhteydet ovat todella hyvät, niin kannatta silti varata hyvät kengät mukaan, joilla jaksaa kävellä. Me olimme Hong Kongissa ilmaston suhteen itseasiassa aika hyvään aikaa, siellä oli jopa viileämpää kuin oletin noin +17 astetta. Tässä lämpötilassa jaksoi hyvin kävellä pitkiäkin pätkiä, mutta kesällä varmasti tilanne on toinen!

Victoria Peak: Tämä on ehkä se must do – juttu Hong Kongissa :)! Näkymät vaan ovat niin kertakaikkisen upeat! Victorias Peak on siis kukkula näköalapaikoineen aivan kaupungin vieressä. Sinne kulkee Peak Tram läheltä Admiraltyn metropysäkkiä. Yritimme ensin mennä tramilla ylös ja kävellä alas, mutta jonot olivat niin valtavat (ei tosin yllättänyt..), että odottaa olisi saanut noin 2-3 tuntia. Päädyimme sitten siihen, että kävelemme ylös ja tulemme tramilla alas. Matkahan ei sinänsä ole pitkä, mutta jyrkkää ylämäkeä sitten senkin edestä! Peak Tram pysäkiltä käveli ylös ehkä noin tunnin verran, vähän reilunkin, jos huilaa välillä. Eli jos haluat kävellä ylös, niin urheilukamppeet päälle ja vettä mukaan :)! Itse huipulta löytyy vielä noin 2,5 km:n pituinen kävelyreitti, josta on todella upeat maisemat, eli suosittelen kävelemään vielä sen ympäri.

Central Plaza: Tähän pilvenpiirtäjään pääsi ilmaiseksi ylös katsomaan maisemia. Täällä ei myöskään tuntunut olevan paljonkaan turisteja, vaan hyvinkin rauhallista. Eli hyvä vinkki ilmaisesta tekemisestä Hong Kongissa :). Central Plaza sijaitsee Wan Chain alueella.

Ferry: Hong Kong saaren ja Kowloonin välissä kulkee paljon veneitä/lauttoja, joka on sinänsä myös ihan kiva kokemus ja kaupungin näkee taas eri vinkkelistä :). Me kävelimme Central Plazalta Wan Chai Ferry Pier satamaan, joka oli aivan lähellä, ja lähdimme siitä veneellä Kowloonin puolelle. Välimatka on lyhyt ja hintaa ei tainnut montaa kymmentä senttiä kertyä.

Happy Valley / Sha Tin: Tämä oli itselleni mieleistä tekemistä, nimittäin hevosia :D! Nämä paikat ovat molemmat laukkakilpailuratoja, joista Happy Valley on tunnetunpi ja sijaitsi aivan hotellimme takana ja sinne oli tarkoitus mennäkin, mutta siellä ei ollutkaan kilpailuja juuri silloin kun me olimme siellä. Sen sijaan ne järjestettiin Kowloonin puolella sijaitsevassa Shan Ti:ssa, joka oli itseasiassa vieläkin isompi kuin Happy Valley. Lähdimme sitten metrolla sinne ja massasta ainakin erotuimme, koska siellä oli ainoastaan paikallisia pelaamassa :D. En tiedä montako kymmentä tuhatta ihmistä tapahtumassa oli, mutta väkimäärä oli käsittämätön! Tiedä sitten kuinka eettisiä laukkakilpailut ylipäätään ovat hevosten kannalta, mutta erittäin hieno kokemus oli olla näkemässä, koska en ole laukkakilpailuissa aikaisemmin käynyt. Pääsylippu tänne oli muutaman euron luokkaa.

Shoppailu: Paljon shoppailtavaa Hong Kongista löytyy. Pääkatu shoppailulle on Queen’s road Centralin alueella. Tältä kadulta lähtee myös pitkät rullaportaat ylöspäin Hollywood Roadille, josta löytyy lisää putiikkeja sekä paljon ravintoloita ja kahviloita. Lisäksi kävimme IFC Mall nimisessä ostoskeskuksessa, joka oli valtavan kokoinen. Tämä sijaitsee niin ikään Centralin alueella. Causeway Bayn alueelta löytyy myös paljon ostoskeskuksia ja ostoskatuja ja pyörimme siellä moneenkin otteeseen, koska se oli niin lähellä hotelliamme. Varmasti Kowloonin puolelta löytyy myös paljon ostosmahdollisuuksia, mutta uskoisin, että aika lailla samanlaista tarjontaa, kuin Hong Kongin saarenkin puolella.

Ravintolat: Hong Kongin ravintolatarjonta on huikea ja ravintoloita löytyy joka lähtöön, niin Michelin tähdillä palkituista, kuin ihan pienistä katuruokakojuista. Kaiken kaikkiaan syöminen oli mielestäni kohtuullisissa hinnoissa, edullisempaa kuin esimerkiksi jenkeissä, mutta muutoin Aasiaan verrattuna vähän hintavampaa. Kävimme myös illallisella pilvenpiirtäjässä, joka oli hieno kokemus :). Monissa muissa suurkaupungeissa illallinen pilvenpiirtäjässä ei varmaan olisi mahtunut budjettiin, mutta Hong Kongissa se oli mahdollista. Me kävimme paikassa nimeltä Wooloomooloo steakhouse Wan Chaissa.

Aberdeen: Hong Kong saaren etelä osassa sijaitsee pienempi alue nimeltään Aberdeen, joka ilmeisesti on se ”alkuperäinen Hong Kong” jonne aikoinaan saavuttiin. Tämä on huomattavasti hiljaisempi paikka, kuin Hong Kongin keskusta ja siellä monet ihmiset elävät kalastusveneissään, elinkeinonaan kalastus. Aberdeenissa ei kummemmin ollut erityistä nähtävää, joten piipahdimme siellä vain nopeasti.

Paljon jäi vielä Hong Kongista näkemättä, kuten esimerkiksi Big Buddha ja Macau, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla :). Tässäkin sai tehokkaasti päivät kulumaaan kiertämällä yllä olevat paikat :)!

By | helmikuu 3rd, 2018|Tags: , , |0 Comments

LILLAN HOTEL & CAFE & BUTIK AVAJAISET

Eilinen päivä ei olisi paremmin enää voinut alkaa kuin viettää ihastuttavan boutique hotelli Lillanin avajaisia :)! Lillan on ollut yksi ehdoton suosikkini kahvila- ja lounaspaikkana, jossa olenkin jo vieraillut moneen otteeseen. Otin avajaisiin mukaan äitini ja pääsimme nauttimaan aivan ihanasta aamiaiskattauksesta jazz musiikkia kuunnellen, sekä kurkistamaan upouusiin huoneisiin. Upeasti remontoidut huoneet ovat nyt viimeinkin valmiita vastaanottamaan hotellivieraita! Jokainen huone on uniikki ja todella kauniiksi remontoitu, aivan kuin karamelleja! Hotellihuoneissa on mielestäni taitavasti noudatettu samaa tyylikästä ja persoonallista linjaa kuin kahvilan ja putiikin puolellakin, kaikki on mietitty viimeistä yksityiskohtaa myöten, eikä laadussa ole tingitty. Yläkertaan on valmistumassa vielä lisää huoneita ja yhteensä niitä tulee 11. Meillä töissä käy jonkin verran vieraita ulkomailta ja nyt ainakin tiedän mihin heidät jatkossa majoitan, puutaloidylli on varmasti unohtumaton kokemus :)! Olen aikaisemmassakin postauksessani maininnut, että Lillanin palvelu on myös aivan omaa luokkaansa <3. Se todellakin huokuu, että yrittäjäpariskunnalla on sydän mukana kaikessa tekemisessä ja Lillan on pitkän työn ja haaveiden tulos :)! Kiitos oikein paljon ihanasta tilaisuudesta ja onnea upeasta hotellista!

By | tammikuu 27th, 2018|Tags: , , , |0 Comments

DETOX

Reissussa tuli syötyä aika paljon riisiä ja kevätrullia (melkein pelkästään, heh!) joten kropassa tuntuu, että pieni detox lienee paikallaan ;). Aikaero väsymyskään ei mitenkään tee parempaa oloa, joten kokeilin piristävän juoman vaikutusta! En ole mitenkään hullun lailla sitruunaveden ystävä, vaikka sen terveysvaikutuksista olenkin paljon lukenut. Kuitenkin kurkun ja mintun kanssa sitruunan kitkeryys vähän taittuu ja näin ollen tästä detox – vedestä tulikin yllättävän juotavaa! Aina kannattaa myös suosia luomusitruunaa, jos sitä kuorineen johonkin sekoittaa.

I have been eating a lot of rice and spring rolls and other not-so-healthy stuff during my vacation so I kind of feel like having something fresh and clean now :D. I made this detox water where I simply added some lemon, cucumber and mint to a glas of water. Trying to drink this at least three times this weekend :)!

By | tammikuu 20th, 2018|Tags: , , |0 Comments

HONG KONG KOKEMUKSIA

Nyt olemme jo matkalta kotiutuneet pienen jetlagin kera :).  Tarkoitus oli kirjoitella vielä enemmän reissun aikana, mutta bloggaaminen oli niin hankalaa ipadilla, että päätin jättää sen kotona tehtäväksi! Ajattelin tähän postaukseen vielä vähän tiivistää tarkemmin kokemuksiani ja vinkkejäni matkan ensimmäiseltä etapilta, eli Hong Kongista. Itselleni haastavinta etukäteen oli miettiä miltä alueelta haluaisimme varata hotellin, jotta saisimme lyhyestä, neljän päivän vierailusta kaiken irti. Alla oma yhteenvetoni suosituista alueista Hong Kongissa:

Causeway Bay: Tämä alue sijaitsee Hong Kong saaren itäpuolella ja täältä löytyy paljon ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja hienoja hotelleja hieman edullisempaan hintaan kuin aivan keskustasta. Causeway Baysta on aavistuksen pitkä matka keskustaan (ainakin kävellen :D), mutta jos hotellin ottaa metropysäkin läheltä, niin Causeway Bay on varmasti oikein hyvä vaihtoehto!

Wan Chai: Tältä alueelta me päädyimme ottamaan hotellin, osittain edullisemman hintatason vuoksi ja osittain siksi, että se tuntui olevan alueena aika keskeisellä paikalla. Wan Chain alueella oli selvästi eniten paikallisia ja paikallisten suosimia pieniä ruokapaikkoja, joissa mekin pari kertaa vierailimme. Hotellimme South Pacific oli ihan hyvällä sijainnilla (lähellä Causeway Bayta) ja mielestäni hinta-laatu suhteeltaan hyvä. Myöskään aluksi pelkäämäni liikenteen melu ei kuulunut juuri ollenkaan sisälle.

Admiralty: Hong Kongin business keskittymä on enimmäkseen tässä Admiraltyn alueella, joka on kylläkin hyvin keskeisellä paikalla, mutta hotellitarjontaa selvästi vähemmän, kuin muilla alueilla. Admiraltyn metroasemalta on lyhyt matka kävellä Victoria Peakille (yksi isoimmista ja suosituimmista nähtävyyksistä) vievän peak tramin asemalle.

Central: Itse pidin tätä Centralin aluetta ”keskustana” Hong Kongissa. Tämä on se alue, josta löytyy hienoimmat ostoskadut, ravintolat ja baarit. Myös hotellit olivat mielestäni selvästi kalleimpia ja hienoimpia tällä alueella. Jos joskus lähden uudemman kerran Hong Kongiin ja budjetti kestää, niin ehdottomasti ottaisin tältä alueelta hotellin, koska tämä alue on niin ytimessä ja lyhyt matka joka paikkaan :).

Kowloon: Kowloonin puoli ei ole enää itse Hong Kongin saarella, vaan on niin sanotusti mantereen puolella. Kowloonissa oli hotellit selvästi edullisempia kuin Hong Kongin saarella ja kävimmekin siellä puolella muutaman kerran, katsomassa ilotulituksia ja vielä toisen kerran muuten vain kiertelemässä. Täältä löytyi myös paljon ostosmahdollisuuksia ja varmasti muutakin nähtävää, mutta meillä ei aika riittänyt muutakuin pikaisesti kierrellä keskustassa. En olisi ehkä itse halunnut majoittua Kowloonin puolella, pidin enemmän Hong Kongin saaresta ja sen tunnelmasta, mutta kuulemma Kowloonin puolella ravintolatarjonta on parempi, joten se jäi vähän harmittamaan, ettei siihen ehditty tutustua :).

Kaiken kaikkiaan meille jäi todella positiivinen kuva Hong Kongista! Ajattelin etukäteen, että se olisi ollut vielä enemmän ”länsimaalaisempi”, kuin mitä oli, mutta toki se tuo aina särmää, kun mukaan mahtuu eksotiikkaa ja paikallisten aitoa elämää :). Liikkuminen Hong Kongissa on todella helppoa. Lentokentältä kannattaa ottaa Airport Express juna (noin 13 euroa) keskustaan ja sieltä ostaa Oyster Card, johon voi heti ladata rahaa ja käyttää sitten sitä metrossa. Metrolinjat ovat todella hyvät ja pysäkkejä on paljon, metroa tuli siis käytettyä, vaikka kävelimmekin noin 15 km joka päivä :D.

Vaikka olimmekin Hong Kongissa vain kohtuu lyhyen aikaa, niin ehdimme silti tehdä aika paljon. Ajattelin siitä tehdä vielä erillisen postauksen, jotta tämä pysyisi järkevissä mitoissa :D!

By | tammikuu 18th, 2018|Tags: , |0 Comments

PHU QUOC VIETNAM

Täällä ollaan löhöilty jo puoli viikkoa Phu Quocin saarella Vietnamissa :)! Meille valikoitui kohteeksi täällä Vietnamissa juuri Phu Quoc oikeastaan sen perusteella, että täällä näytti olevan etelä-vietnamin kivoimmat rannat ja rannalla sitä on nyt loikoiltukin :). Ihan hirveästi muuta tekemistä täältä ei oikenlöydy, koska emme innostuneet ajatuksesta lähteä skoottereilla suhaamaan kohtuulliseen kaoottiseen liikenteeseen. Pääkaupungissa Duong Dongissa kävimme paikallisilla markkinoilla Night Marketilla kerran, mutta mitään muuta ihmeempää siellä ei ollut. Onneksi hotellimme läheltä löytyy pari kivaa ravintolaa, joten niissä on tullut käytyä. Ruokahan on täällä siis hyvää ja todella edullista:)! Vielä pari päivää täällä ja sitten muutamaksi päiväksi Ho Chi Minh cityyn:)!

By | tammikuu 10th, 2018|0 Comments

HONG KONGIN TUNNELMIA

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vuosi tuli vaihdettua vähän erilaisissa maisemissa täällä Hong Kongissa! Ihan muutama muukin ihminen oli katselemassa komeita ilotulituksia, en varmaan koskaan ole sellaisessa väenpaljoudessa ollut mukana : D. Täällä lomalla on meinannut olla niin kiirettä, ettei ole tahtonut ehtiä blogia päivittää;), mutta tässä muutaman kuvan kera hieman ensitunnelmia Hong Kongista. Toisaalta sitä on halunnut ottaa kaiken irti näistä päivistä, eikä hotellilla olla käyty kun nukkumassa. Oikein positiivinen vaikutelma on tähän asti tullut Hong Kongista, aivan ihastuttava suurkaupunki suhteellisen pienellä alueella. Kävelykilometrejä on kertynyt mukavasti, koska kävellen on niin helppoa tutustua paikkoihin ja aistia tunnelmaa. Tulimme tänne siis lauantaina ja huomenna torstaina jatkamme jo retkeä Ho Chi Minhin kautta Phu Quocin saarelle Vietnamiin.

Happy New Year :)!! Year 2018 started well as we are having a holiday here in Hong Kong! Such a lovely and beautiful city with soooo many people :D! We have seen and done so much already within just few days and tomorrow we are continuing our trip to Phu Quoc island in Vietnam.

By | tammikuu 3rd, 2018|0 Comments

VACATION MODE

Ihanat Joulun pyhät tuli vietettyä! Aika kului lähinnä syödessä ja nukkuessa, okei pari kinkunsulatuslenkkiäkin tuli onneksi tehtyä :). En muista koska olisin viimeksi nukkunut 11 tunnin yöunet eli tarpeeseen tuli huilailu! Nyt muutaman työpäivän jälkeen olemme mieheni kanssa lähdössä huomenna parin viikon lomareissulle (toivottavasti, kun ei sateista tiedä) lämpimään :). Matkasuunnitelmana on ensin Hong Kong ja sen jälkeen Vietnam. Uusi vuosi tulee siis vietettyä Hong Kongissa :)! Lisää matkakertomuksia ja kuulumisia sitten paikan päältä!

Had a lovely and relaxing Christams time with lot of food and sleep :)! Can’t remember the last time when I slept 11 hours :D! Now I have been working for few days and tomorrow we are travelling to Hong Kong for some vacation :)!!

By | joulukuu 28th, 2017|0 Comments

IHANAA JOULUA!

Oikein hyvää ja rauhallista Joulun aikaa kaikille :)! Nämä huilipäivät tulevat ainakin itselleni tarpeeseen hektisen syksyn jälkeen. Nautitaan hyvästä ruoasta, lahjoista ja yhdessä olosta :)!

P.S. Iso kiitos kaikille PURA mekon arvontaan osallistuneille! Arvonta on nyt suoritettu ja tällä kertaa onni suosi nimimerkkiä @ninacaritan. Onneksi olkoon!

Want to wish you all a Merry Christmas!

By | joulukuu 24th, 2017|0 Comments

VIRTUAALISEIKKAILU THE TRIP GOGO:LLA!

Katjan kanssa valmiina polkemaan!

Olipa hauska iltapäivä eilen :)! Sain kutsun GoGo Parkiin uuden les mills The Trip virtuaaliseikkailun lanseeraustilaisuuteen. The Trip on uusi, hauska tapa yhdistää treenaaminen ja virtuaalitodellisuus, jossa on haettu vaikutteita elokuva- ja pelimaailmasta. Käytännössä kyse on spinnig-tunnista ja salin etuosassa oleva screen vie varsinaiseen seikkailuun pyöräilyn ohessa :). Täytyy myöntää, että vatsanpohjassa tuntui ihan oikeasti kun ensimmäisessä osiossa viiletettiin pitkin jyrkkiä vuoristoteitä, niin todelliselta se tuntui :D! Yksi The Trip:in hyödyistä onkin juuri se, että treenaaminen ei välttämättä tunnu niin ”työläältä” kuin esimerkiksi tavallinen spinning, koska huomio keskittyy koko ajan siihen mitä seuraavaksi tapahtuu, eikä niin paljoa itse polkemiseen. Kaiken kaikkiaan hauska kokemus :)! Treenin jälkeen oli vielä tarjolla herkullinen ja tietysti terveellinen salaattibuffet. GoGo on muuten ensimmäinen, joka on tuonut kyseisen The Trip konseptin Suomeen. Virallisesti tunnit alkavat pyöriä tammikuussa, joten sinne sitten kaikki testaamaan, kun kerran tällainen mahdollisuus Tampereelta löytyy ;). Oli myös mielenkiintoista kuulla omistaja Taru Vähätalon kertomana GoGo:n historiasta perheyrityksenä ja haasteista kilpaillulla alalla. Hattua nostan, että he ovat pystyneet pitämään GoGo keskuksissa erittäin korkean tason yllä sekä nostaa katseen tulevaisuuteen ja investoida tällaisiin uusiin konsepteihin, hienoa :)! Kiitos tuhannesti Gogo:lle että pääsin mukaan kokeilemaan The Trip seikkailua!

*iltapäivän tarjosi GoGo Liikuntakeskus

Had a superfun afternoon yesterday! I got invited to try a new les mills training concept The Trip at GoGo Tampere. This is about combining virtual reality and spinning class :). This was a lot more fun than a normal spinning session and I could really feel all the turns when ”cycling” steep downhill and uphill :D! GoGo Tampere is the first one in Finland who has launched this concept and they will officially start running in January so make sure to try this out!

By | joulukuu 20th, 2017|0 Comments

PORVOO

Päiväretki tähän ihastuttavaan pikkukaupunkiin ei ollut yhtään hassumpi ajatus. Kävimme lataamassa vähän joulun tunnelmaa itseemme Porvoon joulumarkkinoilta :). En ollut aikaisemmin käynyt Porvoossa, vaikka monena kesänä se on ollut to do – listallani! Nyt sitten vapaan viikonlopun kunniaksi, ja vähän loskakeliäkin uhmaten ajelimme sinne päiväksi. Lounaspaikkana toimi tunnelmallinen Sicapelle joka sijaitsee aivan Porvoon tuomiokirkon vieressä. Oikein mainio vaihtoehto hieman pidemmälle ja fiinimmälle lounaalle :)! Porvooseen täytyy ehdottomasti tehdä retki uudemman kerran ja ehdottomasti kesällä, vaikka tunnelmallisuus kaikkine jouluvaloineen ja pikkuputiikkeineen olikin kauniissa kaupungissa täysi kymppi! Ajelimme vielä illemmalla ystävillemme Helsinkiin yökylään, joten varsin mukavaa ohjelmaa oli viikonloppu täynnä :)!

P.S. Olethan jo muistanut osallistua kuvissakin näkyvän vaaleanpunaisen PURA neulemekon arvontaan? Jos et, niin osallistu 22.12. mennessä :)! katso ohjeet instagramtililtäni: @mykindofluxury_

Last weekend we made a daytrip to lovely little town Porvoo :). We were trying to get some Christmas feeling and spirit and I think this was the right thing to do! This cozy town was full of beautiful little shops, christmas lights and lots of tourists :). We had lunch at restaurant Sicapelle, which is a great alternative if you feel like having a long lunch and excellent fine dining food!

By | joulukuu 18th, 2017|0 Comments

PURA NEULEMEKKO + ARVONTA INSTAGRAMISSA

Yhteistyössä PURA:n kanssa

Tämä PURAN:n neulemekko on epäilemättä yksi luottovaatteistani! Olen aiemminkin hehkuttanut mekon upeaa materiaalia, joka on merinovillaa ja puuvillaa. Se on helppohoitoinen sekä pehmeän ja lämpimän tuntuinen päällä :). Mekon kanssa voi mainiosti yhdistää farkut, legginsit tai sukkahousut ja aina toimii yhtä hyvin! Itse olen (yllättäen) tykästynyt tähän vaaleanpunaiseen väriin, se ei ole liian kirkas, vaan sopivan ”murrettu” väri. Sopii siis kauniisti monen muun värin kanssa yhteen. Käykääpä kurkaamassa instagram-tilini puolella lisää, sillä saan arpoa yhdelle onnekkaalle tämän upean mekon :)! Instagramissa @mykindofluxury_ löytyy arvonta ja ohjeet osallistumiseen!

By | joulukuu 13th, 2017|0 Comments

LILLAN HOTEL & CAFE & BUTIK

Viinikan uusi helmi on ehdottomasti Lillan hotel & cafe & butik! Muutaman kerran olen tässä somassa paikassa ehtinyt käydä lounaalla, mutta nyt oli viimein brunssin vuoro :)! Lillan on lyhyessä ajassa (avattiin viime kesänä) saavuttanut jo melkoisen suosion ja brunssin alkaessa klo 11.00 olimme jo portin takana klo 10.56. Mieheni moittii minua aina siitä, että olen joka paikasa liian ajoissa, mutta tällä kertaa se ei ollut ollenkaan huonompi juttu, koska noin 10 minuutin kuluttua tupa oli jo melkeinpä täynnä :D. Pöytävaraustahan meillä ei siis ollut, mutta jatkossa se kannattaa todellakin tehdä! Onneksi meille löytyi paikat ja pääsimme nauttimaan herkullisesta brunssista. Kaikki ruoka on itsetehtyä ja juuri se tekee mielestäni Lillanista erityisen, tuntuu, että sydän on mukana kaikessa tekemisessä. Harvoin saa myöskään niin ihanaa palvelua kuin Lillanissa, vieraista todella välitetään. Eipä siis ihme, että moni muukin on jo ottanut tämän paikan suosikikseen :). Suosittelen lämpimästi piipahtamaan skandinaavista maalaisromantiikkaa henkivässä Lillanissa! Lisää voitte lukea täältä.

I have found a new favourite place for luch and brunch here in Tampere :)! Lillan hotel & cafe & butik is one of a kind when it comes to fresh and delicious food, interior and service. This cute place opened last summer and has already become a popular spot for many people in Tampere. If you already haven’t visited Lillan, I would advise you to do it asap, but remeber to book a table especially during the weekends :)!

By | joulukuu 10th, 2017|0 Comments

FINALLY A PHOTOGRAPHER!

Ainakin teoriassa ja paperilla pitäisi nyt olla jonkin sortin valokuvaaja :)! Viime viikonloppuna oli viimeiset opintopäivät valokuvaajan tutkinnolla Helsinki Design Schoolissa ja valmistuimme siis valokuvaajiksi. On ollut aivan mahtavaa saada uusia ystäviä ja saada kuunnella toinen toistaan taitavampien kuvaajien työskentelystä alalla. En nyt vielä ammattilaiseksi itseäni kutsuisi, mutta ehdottomasti vankan pohjan olen saanut koulutuksen myötä ja tästä on hyvä jatkaa kehittymistä eteenpäin :)! Suuri kiitos Helsinki Design Schoolille tasokkaasta koulutuksesta ja ihanille opiskelutovereille <3! Jatkoimme yhdessä lauantai-illan viettoa vielä Gaijinissa Helsingissä. Viimeisenä opintopäivänä olikin teemana juuri ruokakuvaus, joten toivottavasti näihin kuviin tuli sisällytettyä jotakin ruokakuvauksesta opittua ;).

So I’m officially a photographer now :)! I finished my studies at Helsinki Design School and now I should know something about photography :D. Still have a lot to learn but at least I got very good basic skills from the school! Had a priviledge to learn so much from many finnish top photographers. I’m going to miss my ”class mates” too, our group was the best :)! After the last schoolday we had a dinner at restaurant Gaijin.

By | joulukuu 8th, 2017|0 Comments

PÄIVÄ MOSKOVASSA …EIKU

Perjantai oli tehokas päivä! Kävimme siskon ja veljen kanssa työreissulla Moskovassa. Olin varannut meille niin sanotusti budjettimatkan, joka tarkoittaisi sitä, että lähdemme Tampereelta aikaisin aamulla (klo 05.35) ja tulemme takaisin Tampereelle vielä saman päivän iltana. Air Baltic lentää nykyään Tampereelta Riikan kautta moneenkin paikkaan, myös Moskovaan. Niinpä totesin, että tämähän on kätevää, klo 10.00 oltaisiin jo Moskovassa, ehdimme päivällä olla palaverissa ja illaksi takaisin kotiin :)! Vaan toista tiesimme kun kone Moskovasta olikin tunnin myöhässä, tunnin vaihtovälimme paloi siinä ja missasimme Riikasta Tampereelle lähtevän koneen :D. Air Baltic ei näköjään voinut viittä minuuttia odottaa… Noh, eipä mittään, totesimme ja jäimme sitten Riikaan yöksi. Eikä siinä mitään, mutta olimme tietenkin lähteneet matkaan pelkillä käsilaukuilla, eli mukana tyyliin lompakko ja puhelin :D. Suurta viisautta olisi ollut ottaa mukaan esim hammasharja ja jotain vaihtovaatetta, mutta mitäpä suotta! Hotellihuoneessa totesin kylpytakissa, että melkoista my kind of luxurya tämä reissaaminen;)! Lauantaiaamuna pääsimme vihdoin jatkamaan kotimatkaa, aavistuksen raihnaisina ja väsyneinä. Meille tarjottiin lento Helsinkiin ja siellä olisi pitänyt odotella vielä neljä tuntia lentoa Tampereelle. Päätimme kuitenkin lähteä bussilla eteenpäin, jotta päästäisiin edes joskus kotiinkin :D! Muutoin reissu oli oikein onnistunut, aina mukava käydä tapaamassa asiakkaita ja ruoka on aina fantastisen hyvää :)!

Last Friday was very effective! Me, my sister and brother had a trip to Moscow for work. I had planned a perfect business trip for us, flight from Tampere early in the morning and arriving back to Tampere late Friday night. So, we took early flight (with Air Baltic) from Tampere at 05.35 am and arrived in Moscow (via Riga) at 10.00 am. Then we had a meeting, a nice dinner and headed back to the Sheremetyevo airport. Well, it turned out that the flight from Moscow was delayed and when we finally arrived to Riga we had missed our flight to Tampere :/. So we spent the night in Riga and continued travelling next morning :D. It didn’t go as I planned but we had a nice trip anyway and always a pleasure to visit our clients :)!

By | marraskuu 26th, 2017|0 Comments

MERINOWOOL HAT

Tämän talven suosikkipipo taitaa olla tässä :)! Tämän pipon takaa löytyy perheyritykseni, joka valmistaa Kivat-lastenvaatteita. Vaikka tuotteet pääosin on lapsille sunnattu, niin löytyypä valikoimasta jotain aikuisillekin, kuten pipoja ja tuubihuiveja sekä kodin sisustukseen sopivia torkkupeittoja 100% villasta. Aiemmin ei ole tullut vinkattua mitään Kivatiin liittyvää, koska itselläni ei lapsia ole, mutta tämän talven mallistosta, aikuistenkin koossa löytyvä, merinovillainen pipo on vinkkaamisen väärti! Lämmin ja pehmeä merinovilla on verraton talven keleihin, se on hieman pitkäkuituisempaa kuin tavallinen villa, eikä siksi kutita iholla vaan tuntuu ylellisen pehmeältä :). Kyseisen pipon löydät täältä.

This warm and cozy merinowool hat is a favourite for this winter :)! It is by Kivat brand, which is known for warm childrens clothes, but at the webshop you can find some hats also for adults. You can find this hat here.

By | marraskuu 23rd, 2017|0 Comments

ZEYTUUN

Nyt on niin, että olen varmaankin (omasta mielestäni) löytänyt kaupungin parhaan burgerin :). Kuninkaankadulla sijaitsevasta Zeytuunista on tullut viime aikoina ihan suosikkipaikkani, kun mieli tekee freesiä ja herkullista kasvisruokaa. Etenkin heidän ruisburgerinsa falafel pihvillä on valloittanut minut täysin! Annoksesta löytyy kaikkia suosikkejani, kuten munakoisoa, tsatsikia ja mangokastiketta. Muutenkin kaikkien annosten eteen nähdään mielestäni paljon vaivaa, annokset ovat kauniita ja raaka-aineet tuoreita ja laadukkaita. Zeytuun löytyy myös Tuomiokirkonkadulta, jossa se onkin ollut jo pidempään, mutta siellä tuli harvemmin vierailtua. Nyt kun he avasivat toisen pisteen Kuninkaandulle, niin sijainti on minulle kätevämpi:). Ratikkatyömaan vilskeestä on mukava poiketa hetkeksi itämaiseen tunnelmaan, nauttia laadukkaasta kasvisruoasta ja ystävällisestä palvelusta!

I think I have found the best burger in town! In Zeytuun they have a burger with falafel and rye bread which is absolutely delicious, definetly my favourite! Zeytuun in one of the most popular lunch places in Tampere, they serve fresh vegetarian food with a middle eastern twist :).

Zeytuun

Tuomiokirkonkatu 21

Kuninkaankatu 17

 

By | marraskuu 15th, 2017|0 Comments

SUPERFOOD BOWL

Pitkästä aikaa vähän ruokajuttuja. Olen viimeaikoina (ehkäpä Halloween-teeman myötä) ihan hurahtanut kurpitsaan! Erityisesti myskikurpitsa on mietoutensa ja makeutensa vuoksi suosikkini. Tässä taannoin askartelin tuollaisen herkullisen superfood bowlin lounaaksi, jossa oli kaikkea terveellistä joukossa :). Fetajuusto sopii mielestäni oivasti makupariksi makeahkolle myskikurpitsalle, joten sitä ripottelin reilusti annoksen päälle. Tässäpä reseptiä:

SUPERFOOD BOWL

1 myskikurpitsa

punakaalia

cous cousia

pinaattia

oliiviöljyä

parsakaalia

fetajuustoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja pilko myskikurpitsa kuutioiksi. Säästä siemenet, mikäli haluat paahtaa niitä vielä pannulla. Levitä kuutiot pellille ja pyörittele kuutioita pienessä tilkassa oliiviöljyä. Laita ne sitten uuniin noin 15 minuutiksi. Pilko sillä välin suikaleiksi haluamasi määrä punakaalia. Pehmennä sitten pannulla lorauksessa oliiviöljyä ja lisää pari kourallista pinaattia joukkoon, mausta esim suolalla ja yrttiseoksella, jos haluat. Kun punakaalit ovat pehmenneet, jätä ne jäähtymään. Pilko parsakaali pienemmiksi paloiksi ja keitä niitä vedessä, kunnes ovat jonkin verran pehmenneet, saavat jäädä aavistuksen rapsakoiksi. Huuhtele sen jälkeen heti kylmän veden alla, jotta vihreä väri säilyisi (vinkki!) :). Valmista vielä cous cous, laita haluamasi määrä cous cousia johonkin kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle niin, että hiutaleet peittyvät kunnolla ja anna tekeytyä hetki. Kun cous cous on valmista, sekoita se punakaali-pinaatti seokseen. Kun kaikki on valmista, kasaa niistä annos/annokset ja ripottele päälle fetajuustoa!

 

Here is a delicious recipe for a superfood lunchbowl which I made the other day :)! I’m obsessed with butternut squash at the moment 😀

SUPEFOOD BOWL

1 Butternut squash

red cabbage

cous cous

spinatch

olive oil

broccoli

feta cheese

Preheat the oven for 200 celsius degrees. Peel and cut butternut squash. Save the seeds if you want to roast them on a pan later. Put the pieces on a plate and and roll them in a small amount of olive oil, then put them into the oven for about 15 minutes. Meanwhile cut red cabbage (you choose the amount) in smaller pieces and cook in a pan until the cabbage becomes softer, add also some spinach and a little bit of salt. Then cut broccoli in smaller pieces and cook in water until it little bit softer. Then pour out the hot water and add cold water so that the colour stays bright green :). Then cook the cous cous. Put 1 cup (or you can choose the amount) in a bowl and add boiling hot water (about 2 cups) on top of cous cous and let steam for around 5 minutes. Then fluff with a fork and add it into the red cabbage-spinach mix. When everything is ready, put all ingredients together as a healthy superfood bowl :)! Add some feta cheese on top of your bowl. Enjoy!

By | marraskuu 4th, 2017|0 Comments

TAMPEREEN PISPALA

Voihan tätä märkää lokakuuta! Nyt on kyllä satanut niin paljon, että riittäisi taas hetkeksi aikaa. Hepan liikutus on hankalaa kun koko ajan on niin märkää ja lisäksi tuntuu, että pimeyskin saapuu päivisin ennen aikojaan, kun sataa. Siksipä viime sunnuntaina poutahetken tullen pinkaisimme mieheni kanssa heti kuvailemaan :). Maisemat ovat upeat Pispalassa ja pienellä valokikkailulla saatiin hieman valoa ja piristystä kuviin ja pimeneviin iltoihin :)!

By | lokakuu 18th, 2017|0 Comments

MANSEN BLOGIKIRPPIS

Viime sunnuntaina Väinö Linnan aukio täyttyi taas innokkaista kirppisjonottelijoista (itseni mukaan lukien). Kyseessä oli siis Mansen Blogikirppis, joka järjestettiin nyt muistaakseni neljättä kertaa. Paikalla oli tamperelaisia (ja hieman ulkopaikkakuntalaisiakin) bloggaajia kirppispöytineen, sekä muutamia yrityksiä. Vettä piisasi sunnuntaina, mutta ei se itse asiassa kovinkaan paljon haitannut, kun oli pukeutunut kunnolla ja sateenvarjo mukana. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta blogikirppiksellä, viime vuonna ajattelin käydä, mutta sitten jonon pituus yllätti, enkä lopulta jaksanutkaan odotella :). Nyt olin asennoitunut, että jonottaan joutuu, joten varasin hyvin aikaa. Tapahtuma poikkeaa tietysti tavallisesta kirpputorista, hälinä ja tungos on melkoinen, mutta sehän sitä tunnelmaa juuri luokin. Lukijat pääsivät jutustelemaan bloggaajien kanssa ja samalla tavaratkin vaihtoivat omistajaa. Ihanaa, että Tampereella järjestetään tällaisia tapahtumia :)!

By | lokakuu 11th, 2017|0 Comments

AUTUMN FEELINGS

Pakko oli vielä päästä ottamaan vähän syksykuvia ennen kuin lehdet lopullisesti katoavat katukuvasta talveksi. Syksyn värit ovat kertakaikkiaan upeat, vaikka ajatus talvesta hieman hirvittääkin :)! Valokuvausopinnotkin Helsinki Design Schoolissa ovat jo loppusuoralla, käsittämätöntä, että sekin on jo kohta ohi, vastahan sen aloitin! ”Opiskeluaika” on ollut kyllä kaikin puolin antoisaa, oppia on saanut aivan valtavasti todella taitavilta valokuvaajilta ja sen lisäksi meillä on ollut aivan huikea porukka kurssilla :). Meillä on vielä näyttelykin tulossa Helsingissä, mutta sen ajankohta ei ole vielä varmistunut. Pitäisi keksiä sinnekin vielä ns lopputyö, jännittävää :)!

By | lokakuu 4th, 2017|1 Comment

INTIAANIKESÄ

Nyt niitä ihania syksyilmoja sitten tuli, joita aiemmin tilasin ;). Kerrassaan kaunis viikonloppu ollut ja syksyn pehmeä aurinko vielä lämmittääkin mukavasti. Tänään oli mukava päivä, kun olimme kaverini Sannin kanssa kuvailemassa. Hän suostui avuksi, kun tarvisin mallia koulutehtävääni varten ja häneltähän tuo mallina oleminen luonnistui! Sanni myös valokuvailee, joten olin erityisen mielissäni, kun hän samalla nappasi muutaman kuvan minusta blogia varten, täydellistä siis :)! Pitäisi useamminkin järjestää pieniä kuvaustuokioita, valokuvaaminen kun on niin hurjan hauskaa :)!

By | syyskuu 24th, 2017|0 Comments

RAVINTOLA TAMPELLA

Tänä viikonloppuna tuli vihdoin kokeiltua Ravintola Tampella täällä Tampereella. Kyseinen ravintola sijaitsee vanhassa tehdasmiljöössä aivan tammerkosken rannalla, joten maisemat ainakin ovat kohdillaan. Vanhat isot ikkunat tuovat myös uniikin tunnelman isoon tilaan. Menu oli mielestäni sopivan ”pituinen” ja selkeä, inhoan sitä jos menu on liian sekava tai jos tarjolla on sivutolkulla annoksia. Tämä oli tarpeeksi monipuolinen, mutta hyvin kompakti :). Ruokakin oli hyvää, en keksi siitä mitään moitittavaa, joskaan en kokenut mitään tajunnan räjäyttävää fiilistä, mutta ehkä se ei ole tarkoituskaan :). Laadukkaista raaka-aineista valmistetulla ruoalla, jossa maut ovat kohdallaan, pääsee aina pitkälle ja voisin ehdottomasti mennä uudelleen kyseiseen ravintolaan illalliselle!

By | syyskuu 17th, 2017|0 Comments

KESÄN KAIPUU

Terkkuja sairastuvalta! Tämä viikko onkin sitten mennyt sairastellessa, mutta onneksi nyt alkaa helpottaa. Se on jotenkin vakio, että kun kalenteri kääntyy syyskuun puolelle, niin tulen flunssaan. Ehkä kehonikin protestoi kesän loppumista :D! Tänä kesänä sitä kesää tosin ei tainnut edes kunnolla tulla… Ainoa kunnollinen kesän pätkä minulle oli tuolla helteisessä Albaniassa, josta nämäkin kuvat on napattu :). Mielelläni olisin aurinkoa ja lämpöä vielä ottanut varastoon, mutta ei auta kuin tottua taas ajatukseen syksystä! Toivotaan nyt kuitenkin edes kivoja syksyilmoja :)!

I’ve been having my yearly ”autumn flu”. I always tend to get a flu when autumn arrives :/. This summer didn’t really feel like summer here in Finland because of the rainy and cold weather. My only piece of summer was on our holiday week in Albania where these photos are taken :). I miss summer but I’m also ready for autumn, bring it on :)!

By | syyskuu 10th, 2017|0 Comments

FINLAND – ICELAND FOOTBALL GAME

Olipahan taas ohjelmaa täynnä viikonloppu, kun ensin oli valokuvausopintoja Helsingissä ja sieltä suoraa takaisin Tampereelle jalkapallomatsiin! En pahemmin ole penkkiurheilija (paitsi jos se koskee ratsastusta :D), mutta välillä on kiva lähteä urheilutapahtumiin mukaan. Olimme porukalla varanneet liput Suomi-Islanti jalkapallomatsiin, joka pelattiin lauantaina Ratinassa. Islantilaiset ystävämme olivat myös vierailemassa Tampereella ja katsomassa peliä, sillä heidän sukulaispoikansa on Islannin joukkueen maalivahti! En siis oikein tiennyt, että ketä pitäisi kannustaa, joten kannustin vähän molempia ;). Saimme heiltä myös tuliaisiksi Islanti lippikset jotka tietenkin laitettiin päähän pelin ajaksi :D. Islantilaisia oli muutoinkin sankoin joukoin paikalla ja ylipäätään koko tunnelma oli mahtava ihan loppuunmyydyllä stadionilla! Lopulta Suomi sitten voitti 1-0 :).

Had a busy weekend as I was studying photography in Helsinki. Then I drove back to Tampere and we went to a football game in Ratina stadion. Iceland and Finland were palying. Our friends from Iceland were also here for the game and they brought us nice Iceland caps :D! We were wearing the caps in the game of course ;).

By | syyskuu 4th, 2017|0 Comments

GJIROKASTER AND BLUE EYE (SYRI KALTER)

Kaunista luontoa. Sitä riitti Albaniassa vaikka kuinka paljon. Vuokrasimme yhtenä päivänä auton ja ajoimmekin aika pitkän lenkin Etelä-Albaniassa. Jos Albaniaan joskus päädytte, niin suosittelen vahvasti auton vuokraamista, siinä tulee nähtyä upeita maisemia aivan eri tavalla! Liikennekään ei ollut niin kaoottista, kuin aluksi ajattelimme, kunhan varoo kaikkia :D. Tiet, varsinkin vähän isommat, olivat melko hyvässä kunnossa, pienemmät tiet sen sijaan saattoivat olla vähän huonommassa kunnossa paikoitellen, mutta kyllä niitäkin pitkin ajamaan pystyi :). Kävimme Blue Eye nimisellä lähteellä, jota paikallisella nimellä kutsutaan myös syri kalteriksi. Se on iso turistinähtävyys Sarandan lähellä, joka oli kyllä todella upea ja vaikuttavan näköinen luonnonilmiö. Aivan käsittämättömän kirkasta vettä, joka oli niin puhdasta että sitä pystyi juomaan. Onneksi olimme ajoissa liikkeellä, koska kun puolilta päivin lähdimme pois, niin paikkaan oli jo pitkä autojono! Pääsymaksu tänne taisi olla noin 1 € luokkaa.

Lähteeltä jatkoimme kauniiseen pikkukaupunkiin Gjirokasteriin, joka sijaitsee kohtuu lähellä Sarandaa myös. Siellä kävimme vanhassa kaupungissa sijaitsevalla linnakkeella, joka oli myös kyllä vaikuttava ja upea ilmestys. Itse kun pidän kovasti linnoista, niin tämä sopi paremmin kuin hyvin retkikohteeksi :). Tännekään ei pääsymaksu ollut montaa euroa. Turisteja oli jonkin verran, mutta ei ollenkaan minkäänlaista tungosta. Lämpöä sen sijaan riitti noin + 40! Gjirokasterista ajelimme rannikkokaupunki Vloraan, joka vaikutti tulevalta rantalomakohteelta. Siellä rakennettiin kovasti Vloran upeaa ja pitkää rantaa, tekeillään oli rantabulevardia ja puiden istutusta. Emme ehtineet Vlorassa sen koommin pysähtyä, koska halusimme ehtiä valoisalla ajamaan rannikkoa pitkin takaisin Sarandaan. Rannikkotie oli aivan mahtava! Niin upea luonto, matkan varrelta löytyi mm kansallispuisto sekä upeita hiekkarantoja ja pikkukaupunkeja. Tie oli mutkittelevaa vuoristotietä, mutta onneksi en itse joutunut olemaan kuskina :D! Välillä tielle saattoi hyppiä vuohia, lehmiä tai lampaita, joten varuillaan sai olla näiden kavereiden kanssa ;).

We rented a car for a day during our holiday in Albania. That was a great way to see the beautiful nature of Albania. First we drove to see Blue Eye, a water spring which is a popular tourist attraction near Saranda. Then we continued driving to a charmy little village called Gjirokaster. Such a beautiful view from the castle over the city. We wanted to see some more of the nature and drove up to Vlore and then back by the coast back to Saranda. The coastline was amazing and if you ever plan a vacation to Albania, I would highly recommend to rent a car to be able to see the beauty of this country :)!

 

By | elokuu 22nd, 2017|0 Comments

BOAT TRIP IN ALBANIA

Seikkailut Albaniassa jatkuu:)! Kävimme toissa päivänä veneretkellä tässä Sarandan lähettyvillä. Kovin useasti ei tule lähdettyä matkatoimiston järjestämille retkille, mutta tässä kohtaa ajattelimme tehdä poikkeuksen, koska turismi ei ole kovin kehittynyttä täällä Albaniassa eikä retkiä turisteille ihan hirmuisesti ole tarjolla. Veneretki oli loistava tapa päästä sellaisille rannoille, jonne autolla olisi ollut hankalaa tai mahdotonta päästä. Pääsimme siis uimaan lähes koskemattomille rannoille turkoosissa meressä, ei hassumpaa :)! Meri oli niin turkoosin väristä, että se näytti lähes värjätylle :D. Muutoinkin olemme mieheni kanssa kovasti tykänneet Albaniasta lomakohteena. Ihmiset ovat ystävällisisä ja auttavaisia ja hintataso on todella edullinen. Toistaiseksi tänne ei taida muut matkatoimistot järjestää matkoja kuin Apollomatkat, jonka kautta mekin olemme matkaan lähteneet.

Our adventures continue here in Albania. On wednesday we went to a little boat trip near Saranda. We got to swim in a turquoise water and see the most beautiful and quiet beaches. The nature here in Albania is gorgeous and so far we are having a great time on our holiday! Also albanian people are very friendly and helpful and the price level here is cheap compared to other european countries.

By | elokuu 18th, 2017|0 Comments

LOMALLA ALBANIASSA

Kaiken kiireen keskellä on blogin päivitykset jääneet vähiin, mutta nyt vihdoin hieman lomaa:)! Tulimme nimittäin sunnuntaina tänne Albanian Sarandaan! Meille valikoitui tänä vuonna vähän epätyypillisempi lomailukohde, koska halusin välttää ihan pahimpia keski-euroopan turistikohteita (elokuu lomakuukausi euroopassa). Myös ystäväni aviomies on kotoisin Albaniasta, joten siitä se idea sitten lähti:). No täällä Sarandassa saa muita turisteja hakea :D. Täällä on enimmäkseen paikallisia turisteja sekä jonkin verran italialaisia ja kreikkalaisia. Lämpöä riittää myös, joka päivälle luvattu +35, eli tämä viikko varmaankin nyt tasoittaa Suomen sateista ja kylmää kesää!

I’m finally having some vacation :)! We arrived to Saranda, Albania on sunday and so far we are having a blast! We wanted to travel somewhere less touristy place in Europe and that is why we chose Albania. Our hotel Santa Quaranta was an excellent choice ;)!

By | elokuu 15th, 2017|0 Comments

JIM RICKEY STOCKHOLM

Muutama viikko sitten tuli tehtyä hieman aleshoppailua ;). Nämä tennarit edustavat ruotsalaista merkkiä Jim Rickey Stockholm. Minulle uusi tuttavuus ja huomattuani niiden olevan 70% alessa, niin en epäröinyt klikata näitä kotiin! En osannut päättää näiden kahden värin välillä, joten molemmat päätyivät ostoskoriin. Erityisesti ihastuin vaaleanpunaisiin mokkanahka pintaisiin tennareihin :). Molemmat kengät sattuivat vielä olemaan hyvän malliset ja sopivat omaan jalkaan. Olen jokseenkin arka nettishoppailija juuri siksi, että mieluiten sovittaisin tuotteita ennen ostopäätöstä. Palautusrumba tuntuu hivenen vaivalloiselta, mutta onneksi tässä tapauksessa vältyin siltä :)!

Did some sale shopping few weeks ago :). Found this new swedish brand Jim Rickey Stockholm. I really like their style and luckily the shoes I ordered were very comfortable as well!

By | heinäkuu 29th, 2017|0 Comments

LAUKON KARTANO

Viime viikonlopun ohjelmassa oli kesäinen retki Laukon Kartanoon Vesilahdelle. Itseasiassa vierailin siellä ensimmäisen kerran jo viime toukokuussa, kun työporukan kanssa kävimme vierailemassa tässä ihastuttavassa kartanossa. Totesin jo tuolloin, että pitää tulla uudemman kerran sitten virallisena aukioloaikana kesällä. Lauantai sattui olemaan kaunis päivä, joten se sopikin paremmin kuin hyvin puistokävelylle kauniissa kartano miljöössä. Lasi kuohuvaa maistui myös päärakennuksen terassilla :)!

Laukon Kartanolla ja sen tiluksilla on huikea historia. Se on käynyt läpi monia vaiheita ja siksi on erityisen hienoa, että nykyiset omistajat ovat kunnostaneet paikat todella hienoksi ja halunneet avata kartanon ovet myös yleisölle. Jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty sekä rakennuksissa, että pihamaalla. Myös kahvila- ja ravintolapalveluihin on panostettu ja ne noudattelevat samaa tyylikästä ja korkeatasoista linjaa. Puistoalueella järjestetään myös konsertteja ja puistokino, jossa tänä kesänä näytetään Suomi-Filmin klassikoita. Tilalta löytyy myös viehättävä kartanopuoti, josta voi ostaa mm sisustustavaraa, herkkuja ja koruja.

Kun saavuimme paikan päälle, oli parkkipaikka aivan täynnä autoja, eli moni muukin oli tullut viettämään kaunista kesäpäivää Laukkoon. Puistossa oli konsertti meneillään ja kaiken ikäiset vierailijat nauttivat tunnelmasta, niin mekin. Jatkoimme iltaa vielä grilli-illallisella Juhlatallin maisematerassilla. Mahtava tunnelma sielläkin ja todella kiva idea tuoda kesäkeittiö terassille! Grillimenu oli sopivan simppeli ja ruoka oli todella herkullista. Erityismaininta vielä loistavasta asiakaspalvelusta! En keksi enää mitään, mikä olisi voinut olla paremmin :)!

Jos kesäloman retkikohteet Tampereen lähistöllä ovat vielä hakusessa, niin vahva suositus vierailulle Laukon Kartanoon. Se on avoinna vielä muutaman viikon, joten vielä ehditte käymään ja tutustumaan tässä Pirkanmaan helmessä :)!

Voitte lukea lisää Laukon Kartanosta ja kesän ohjelmistosta täältä.

By | heinäkuu 20th, 2017|0 Comments

RYPSIPELLOSSA

Viime kesänä missasin totaalisti tämän kultaisen hetken kesässä, eli rypsipellot. Tänä vuonna olen pitänyt huolta siitä ettei tämä kukinto pääse minulta taas livahtamaan ohi kaiken muun kiireen keskellä :)! Sattui olemaan myös ihana auringon paiste, joka sai rypsin oikein hehkumaan, kun kävimme pellolla kuvailemassa. Kesä etenee taas niin hirmuista vauhtia, mutta vielä sitä on jäljellä ja nyt pitää nauttia täysillä :)! Näiden kuvien myötä toivotan kaikille mukavaa kesäviikon jatkoa!

Love these photos which are taken at a rapeseed field near Tampere :). The yellow colour is so beautiful when sun is shining, one of the best summer moments!

By | heinäkuu 11th, 2017|0 Comments

MATHILDEDAL ROADTRIP

Teimme viime viikonloppuna ystävien kanssa mahtavan roadtripin pieneen Mathildedalin ruukkikylään, joka sijaitsee Salon lähettyvillä. Siellä järjestettiin pienten kyläpanimoiden kesäinen tapahtuma Beer Camp. Itse en niin ole oluen ystävä, mutta hyviä siidereitä ja Gin Toniceja oli myös tarjolla ;). Tämä tapahtuma oli kerrassaan viehättävä, koska Mathildedal tarjoaa historiallisen miljöön vanhoine ruukkitehtaineen. Tänä päivänä sieltä löytyy mm kahvila, krouvi sekä pieni kehräämö, joka on erikoistunut alpakkaneuleisiin. Alpakoitakin siis löytyi tiluksilta :). Ihana paikka, jossa suosittelen vierailemaan, jos osuu lähelle kesälomaretken reittiä :)!

Last weekend we did a lovely roadtrip to a cozy little village Mathildedal in southern Finland. This is a old ironworks village which nowadays is a perfect tourist attraction with antique shop, cafe and alpacas :). Highly recommend to pay a visit if you happen to be around :)!

By | heinäkuu 7th, 2017|0 Comments

TORIAAMIAINEN

Yksi kesän kohokohdista on ehdottomasti toriaamiaiset! Siinä on mielestäni aitoa kesän tunnelmaa ja kaikki vain maistuu niin paljon paremmalta :). Oma suosikkini Tampereella on Laukontori, se on kävelymatkan päässä, sopivan pieni ja rauhallinen mutta valinnanvaraa löytyy nykyään paljonkin. Tänä kesänä olen toistaiseksi päässyt vain kerran toriaamiaiselle, mutta nyt kun sateet näyttää vihdoin vähentyneen, niin ehdottomasti pitää päästä uudestaan :)!

I love having a a nice breakfast at a square and enjoy the summer and sunshine, absolutely one of my favourite things to do during summer. I usually go to Laukontori which is a square in central Tampere. It is cozy and surrounded by nice cafes :)!

By | kesäkuu 29th, 2017|0 Comments

ARVONNAN VOITTAJA

Toivottavasti kaikkien juhannus sujui mukavasti kylmästä ja sateisesta säästä huolimatta! Päivät alkavat pidentyä, vaikka kesä ei oikein ole vielä edes alkanutkaan… helteitä odotellessa ;)! Itselläni juhannus kului varsin rauhallisissa merkeissä ystävien mökillä. Melkeinpä sai toppatakkia vetää niskaan, niin kylmä oli! Mutta sitten hieman aurinkoisempiin aiheisiin, nimittäin PURA luomupuuvillamekon arvonta on suoritettu ja arpaonni suosi tällä kertaa @katjamarikaha nimimerkkiä, onneksi olkoon :)! Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos vielä tuhannesti kaikille osallistuneille :)!!

By | kesäkuu 26th, 2017|0 Comments

CRAZY CRUZ

Pitkästä aikaa hevoskuvia tänne blogin puolelle! Vaikka tallilla tulee vietettyä aikaa lähes joka päivä, niin harvemmin jaksan kuitenkaan kameraa kantaa mukana. Nyt oli kuitenkin niin onnekas tilanne, että Crazyn vuokraaja Sanni sattuu olemaan myös taitava valokuvaaja 😀 joten hän lupautui ottamaan muutamia kuvia. Upeitahan niistä tuli! Vai mitä :)? Hän löytyy facebookista nimellä Sanni Saarenmaa Photography, jos haluatte käydä kurkkaamassa :)! Crazyllä oli lievä jännevamma suunnilleen vuosi sitten, mutta kuntoutuminen on oikein hyvällä mallilla ja esteitäkin on jo kokeiltu :). Toki pitää vielä malttia olla, mutta toivotaan, että mitään takapakkia ei tulisi!

 

By | kesäkuu 21st, 2017|0 Comments

LUOMUPUUVILLAINEN PURA MEKKO + ARVONTA INSTAGRAMISSA

Eikö olekin upea tämä PURAN luomupuuvillainen mekko :)!? Helpompaa asua on vaikea löytää ja erilaisten asusteiden kanssa mekosta voi stailata juuri itselleen sopivan niin arkeen kuin juhlaankin. Tämän kevään uutuusväri on hieman persikan väriin taittava vaaleanpunainen, todella kaunis väri :)! Materiaalina luomupuuvilla on kerrassaan mukava päällä ja neulos on niin laadukasta, että se pitää kuosinsa pesujenkin jälkeen. Kaikki PURANn tuotteet ovat Suomessa valmistettuja, mikä on niin hieno juttu! PURA tuotteiden suosio myös osoittaa sen, että Suomessa valmistetuille vaatteille on kysyntää :).

Bonuksena vielä saan arpoa yhden luomupuuvillaisen PURA mekon (koot XS-L) uutuusvärissä jollekin onnekkaalle :)! Arvontaan voi osallistua instagram tililläni: @mykindofluxury_

By | kesäkuu 13th, 2017|0 Comments

DUBLIN SNAPSHOTS

Tässä vielä muutama kuva ihanalta Dublinin reissulta, jossa tuli syötyä hyvin ja vierailtua mitä viihtyisimmissä ravintoloissa ja kahviloissa. Dublinissa ravintola- ja kahvilatarjontaa on runsaasti, mutta tässä omat tärppini, jos joku vaikka on lähdössä kesälomareissulla tähän ihastuttavaan kaupunkiin käymään :)!

Wallace’s Taverna (24 Ormond Quay Lower, North City, Dublin 1, D01 T663)

Tämä ravintola ei ollut ihan mikä tahansa italialaisravintola, vaan todella laadukas, ruoka oli herkullista ja aidosti tuli tunne että olisi ollut Italiassa nauttimassa illallisesta paikallisessa ravintolassa! Itse söin täällä mustaa pizzaa ;)! Pizzan pohja oli siis täysin musta, käsittääkseni siinä oli hiiltä taikinan joukossa. Suosittelen kokeilemaan!

Hatch ans Sons (15 St Stephens Green, Dublin 2)

Kauniin St. Stephen’s Green puiston vierestä löytyy loistava aamias/brunssi paikka. Täällä oli tarjolla erilaisia annoksia, avokadoleivistä munakkaisiin ja pekoniin. Sympaattinen paikka, jossa hinta-laatusuhde todella kohdillaan!

The Dean (33 Harcourt St, Saint Kevin’s, Dublin 2)

Täällä kävin niin ikään brunssilla :). The Dean on itseasiassa hotelli, mutta ylimmässä kerroksessa on ravintola, joka on suosittu juurikin brunssipaikkana ja voisin kuvitella että myös vaikkapa after workille. Täältä aukeaa hienot maisemat Dublinin ylle. Myös ruoka oli erinomaista, valikoimissa oli mm pannukakkuja ja erilaisia jugurttiannoksia.

By | kesäkuu 9th, 2017|0 Comments

GO GREEN!

Nyt olisi pitkästä aikaa vähän reseptiä tarjolla :)! Kuvissa näkyviä herkkuja tuli viikonloppuna loihdittua uusista Go Greenin tuotteista. Noin kuukausi sitten kun vierailin Bloggers Inspiration Day tapahtumassa Helsingissä, sain mukaani kassin Go Greenin uusia muinaisviljatuotteita kotiin testattavaksi. Tämä postaus on siis toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Go Greenin kanssa. Tuo kassi olikin oikein mieleinen, koska kiinnostukseni terveelliseen ruokaan on koko ajan (iän myötä :D) kasvanut. Pyrin suosimaan puhtaita, laadukkaita raaka-aineita ja valmistan ruoan mielelläni itse, jos vain suinkin ehdin. En kuitenkaan ole ehdoton minkään suhteen vaan tykkään syödä monipuolisesti niin lihaa, kalaa kuin kasviksiakin :).

Ensimmäisissä kuvissa koreilee ruokaisa pastasalaatti, jossa on mukana Go Greenin uutta muinaisviljapastaa penne muodossa. Ravintoarvoiltaan se on paljonkin terveellisempi kuin tavallinen vehnäjauhoista valmistettu pasta, sillä raaka-aineina on käytetty mm jauhoa punaisista linsseistä, tattarijauhoa ja teffjauhoa. Go Greenin tuotteita olen aikaisemminkin käyttänyt, mutta nämä olivat minulle uusi tuttavuus. Maku oli positiivisella tavalla mieto ja mielestäni helposti yhdisteltävissä ihan kaikenlaisiin ruokiin. Pidin myös rakenteesta, siinä oli selvästi enemmän ”purutuntumaa”, kuin tavallisessa vehnäpastassa. Pastan kaveriksi tein yrttiöljy sekoituksen, sekä lisäsin salaattiin fetajuustoa ja vähän rapeaksi paistettua pekonia, joka antoikin mukavasti makua salaattiin. Kyytipojaksi maalaispatonkia ja lasi valkkaria, niin kesän täydellisen freesi ja ravitseva salaatti on valmis :)!

En malttanut lopettaa kokeilujani vielä tähän, vaan halusin maistaa myös Go Greenin uutta kaura-mantelijuomaa. Hurautin jälkkäriksi maistuvan smoothien, johon siis laitoin kaura-mantelijuoman lisäksi banaania, vadelmia ja vähän maapähkinävoita. Kaura-mantelijuoma tuo mukavasti hieman erilaista makua smoothieen kuin esimerkiksi tavallinen maito. Tämä versio on myös täysin gluteeniton ja vegaaninen versio. Helppoa ja hyvää! Tässä reseptit molempiin herkkuihin:

RUOKAISA PASTASALAATTI 

200 g Go Green penne pastaa

puolikas tetra Go Green kikherneitä

1 ruukku jäävuorisalaattia (tai muuta mieleistäsi salaattia)

250 g miniluumutomaatteja

puolikas (pieni) kesäkurpitsa

n. 170 g pekonia

150 g fetajuustoa

mustapippuria

yrttiöljy:

1 dl oliiviöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

puolikas nippu korianteria

puolikas nippu basilikaa

puolikas nippu oreganoa

puolikas nippu basilikaa

Tee ensin valmiiksi yrttiöljy. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja hienonna sauvasekoittimella. Keitä Go Green penne pastaa n. 6-8 min. Anna vähän jäähtyä. Paista pekoni rapeaksi pannulla ja jätä talouspaperin päälle ”lepäämään”, jotta ylimääräinen rasva jää paperiin. Pilko miniluumutomaatit ja kesäkurpitsa  ja laita ne salaattikulhoon. Lisää sinne myös jäävuorisalaatti ja kikherneet. Sekoita pasta ja yrttiöljy ensin keskenään ja lisää ne sitten salaattiin. Murenna päälle fetajuustoa ja ripottele mustapippuria. Katko pekonisiivuja hieman pienemmiksi ja lisää ne vielä salaatin päälle.

PEHMEÄ SMOOTHIE

2 kypsää banaania

n. 2 dl vadelmia

n. 1 dl Go Green kaura-manteli juomaa

reilu 1 tl maapähkinävoita

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta valmiiksi smoothieksi. Koristele haluamallasi tavalla, vaikkapa kookoshiutaleilla ja vadelmilla tai pähkinärouheella.

Toivottavasti näistä syntyi inspiraatiota kokeilla Go Greenin uusia tuotteita :). Itselleni ainakin jäi positiivinen kokemus kaikista testaamistani tuotteista ja varsinkin pastoista taisi kyllä tulla ihan vakituinen tuote kuivamuonakaappiini!

By | kesäkuu 1st, 2017|0 Comments

WEDDING PARTY

Viime viikonloppuna olimme juhlimassa ystäviemme häitä Turun suunnalla. Viikonloppu oli tiivis, kun ensin olin perjantain ja lauantaina puolipäivää Helsingissä oppimassa taas lisää valokuvauksesta ja sitten sieltä ajoin suoraan Turkuun, kirkkoonkin ehdin juuri ja juuri ajoissa:D! Häät olivat todella kauniisti järjestetty ja erittäin kauniissa miljöössäkin vielä. Ilma suosi aivan käsittämättömällä tavalla, kun juuri tuolle kyseiselle toukokuun päivälle sattui melkeinpä helteinen ilma ja auringon paiste :).

Last weekend we were celebrating our friends’ wedding in Turku. Such a beautiful day with beautiful place and decorations :)!

By | toukokuu 27th, 2017|0 Comments

DUBLIN VINKKEJÄ

Dublinin reissulta on vielä jonkin niin kivoja kuvia jäljellä, joita olen ajatellut jakaa tänne blogin puolelle :). Aika vaan tahtoo olla niin kortilla, että enempää kuin kerran viikossa ei oikein tällä hetkellä ehdi postaamaan, mutta näillä mennään :)! Tuntuu, että paljon jäi vielä Dublinista näkemättä, vaikka toisaalta teimmekin paljon asioita. Tässä kuvia ainakin Trinityn yliopiston kirjastosta, Kilmainhamin entisestä vankilasta ja Pheonix Parkista. Kirjasto oli kerrassaan upea nähtävyys, pidän kovasti kaikista historiallisista rakennuksista ja linnoista, joten täällä oli hienoa käydä. Yliopisto sijaitsee aikalailla keskustassa ja pääsymaksu taisi olla noin 10€. Kävimme myös Dublinin linnassa, joka sijaitsee myös keskustassa. Tämä oli aavistuksen modernimpi linna, mutta mielestäni käymisen arvoinen! Guinness Storehouse jäi tällä kertaa näkemättä, mutta sen sijaan kävimme entisessä vankilassa, eli Kilmainham Gaolissa. Se oli jopa hieman karmivampi kuin Alcatraz San Franciscon liepeillä! Samaan aikaan sen keskusaukio oli myös jotenkin omalla tavallaan kaunis ja siellä on paljon elokuviakin kuvattu. Ehkä paikan karmivuus johtui siitä, että sisällä oli hyytävän kylmä ja kostea ja tämä vankila on myös todella vanha, se on peräisin jo 1790-luvulta, mutta lopetti toimintansa 1900-luvun alussa. Hieno nähtävyys ja jos tämän tyyppinen historia kiehtoo niin ehdottomasti suosittelen vierailemaan. Tänne kannattaa tosin etukäteen varata liput, koska kierrokset ovat opastettuja. Kilmainham Gaol sijaitsee aika kaukana keskustasta, todistimme sen kävellen, kun luulimme ettei se nyt kovin kaukana ole! Samaan reissuun voi kuitenkin kauniina päivänä yhdistää retken Pheonix Parkiin, joka on valtava ja kaunis puisto ihan lähellä vankilaa. Kävelimme sinne vankila tourin jälkeen ja ostimme matkalta eväät mukaan :)!

On my trip to Dublin we visited Dublin Castle, Trinity Colllege Library and Kilmainham Jail :). The library was amazing and I highly recommend to visit there if you are wondering what to do in Dublin. I also liked the castle which is located in the centre so it’s easy to visit. Kilmainham Jail is a bit further from the city center, we walked (!) there and it took at least an hour to walk! But it was worth it since it was so interesting to see the history in the jail, it was a bit creepy though ;)!

By | toukokuu 18th, 2017|0 Comments

SPRING FASHION

Dress Only  /  jacket Selected Femme / choker Pieces / shoes Guess / bag Michael Kors

Kevät tuntuu vieläkin viipyilevän jossain nurkan takana. Viimeksi tänään satoi lunta! Kuitenkin monilla on kevään juhlat edessä, joten halusin suunnata katsetta jo kohti kevään muotia. Sain Koskikeskuksen Objectilta kuvauslainaan tämän vaalean persikanvärisen mekon, joka mielestäni sopii vaikkapa lakkiaisiin, rippijuhliin, kevätjuhliin tai muihin valmistujaisiin. Eri tavalla asustettuna tämä mekko taipuu moneksi! Valitsin itse hieman ”rokahtavamman” tyylin mekolle ja yhdistin sen nahkatakkiin (myöskin Objectilta kuvauslainassa) ja mustiin korkkareihin. Ihastuin myös tuohon choker kaulakoruun, se jotenkin kruunasi vielä tämän rokahtavan asukokonaisuuden :)! Itseasiassa tykästyin chokeriin niin paljon, että lunastin sen jo itselleni :D. Objectilla on muuten tämän kuun ajan voimassa tarjous jossa mekon ostaja saa vapaavalintaisesta astusteesta vielä -30%.

By | toukokuu 9th, 2017|0 Comments

IHANA DUBLIN

Aivan huikea reissu tuli tehtyä Dubliniin viime viikonloppuna :)! Väistin oikein mukavasti Suomen vappusään, eli lumisateet ;)! Irlannissa kun vihertää oikeastaan vuoden ympäri ja nytkin sää oli jo paljon keväisempi ja lämpimämpi kuin Suomessa. Olen käynyt Irlannissa lapsena joskus 20 vuotta sitten, joten jo oli aikakin tehdä uusi reissu kyseiseen kohteeseen. Ystäväni on Dublinissa töissä, joten päätin tehdä sinne nyt pidennetyn viikonlopun. Se olikin oikein sopiva aika Dublinin kokoiseen kaupunkiin, pidin Dublinista kovasti! Mukavan ”pieni” ja kompakti, eikä niin iso kuten Lontoo tai Pariisi. En ole varmaan koskaan ollut kaupungissa, jossa olisi niin tiheässä ravintoloita, baareja, kahviloita ja pubeja kuin Dublinissa :D. Ja kaikki näyttivät sellaisilta mihin voisi piipahtaa sisälle. Dublinin lähistöltä löytyy myös paljon luontoreittejä, jolle myös me suuntasimme, me teimme retken ”Bray to Greystones”, joka oli noin 7 km:n kävelyreitti rannikkoa pitkin. Upeat maisemat ja ilmakin suosi kohtalaisen hyvin. Kulttuuriakin tuli nähtyä mm Dublinin linna, Kilmainhamin vankila ja Trinity College Library. Näistä laitan kuvia vielä seuraavaan postaukseen :). Dublin olisi varmasti monen suomalaisen mieleen oleva kaupunkikohde, guinnessin olutta, giniä ja hyvää ruokaa ihan kohtuu hintaan, itse ainakin tykästyin kovasti kaupunkiin 🙂 ja nythän sinne pääsee vielä edullisilla lennoillakin, loistava kesälomakohde siis! My Kind Of Luxury suosittelee :)!

I had such a great weekend in Dublin! I was so happy to celebrate 1st of May in sunshine and warm weather rather than in a snow storm in Finland 😀 great timing ;)! I was visiting a friend of mine who is working there. I think Dublin is a perfect place for a long weekend, it is not too big and not too small. We also went out hiking, we did ”Bray to Greystones” which was about 7 km hike with amazing view :)! 

By | toukokuu 6th, 2017|0 Comments

HELSINKI WEEKEND

Tuntuu, että melkein joka viikonloppu on tullut käytyä Helsingissä nyt viimeaikoina :D. Pääsiäinenkin tuli nimittäin vietettyä siellä ystävien kanssa, sekä käymällä Saara Aallon konsertissa. Kamera ei toki sinne seurannut mukana, mutta oli kyllä aivan mielettömän upea show! En ole mitenkään suuri kulttuurin ystävä ja yleensä nukahdan teatteriesityksiin, musikaaleihin ym. mutta tällä kertaa pysyin ihan ongelmitta hereillä :D. Aika kului todella nopeasti ja konsertti oli alusta loppuun huikealla ammattitaidolla toteutettu! Hieno kokemus siis! Ehdimmepä vielä piipahtamaan Suomenlinnassakin pikaisesti. En ollut siellä aikaisemmin käynyt ja tällä kertaa retki jäi valitettavasti sangen lyhyeksi, koska ilma oli aivan jäätävän kylmä! Nyt olisi luvassa vielä myöhäisillan pakkaamista, koska lähden huomenna Dubliniin ystäväni luo :)! Vappu tulee siis vietettyä vähän erilaisissa merkeissä :)!

Here is few pics from Easter which I spent in chilly Helsinki. Now I need to continue packing because I’m leaving to Dublin tomorrow :)! I’m visiting a friend of mine and I can’t wait :), hope the weather is good!

By | huhtikuu 27th, 2017|0 Comments

BLOGGERS INSPIRATION DAY

On ollut taas viikonloppu täynnä ohjelmaa, mutta onneksi mukavaa sellaista :). Perjantaina ja lauantaina olin valokuvauskurssilla Helsinki Design Schoolissa taas oppimassa uutta valokuvauksen maailmasta. Lauantaina kuitenkin livistin viimeiseltä tunnilta, koska halusin ehtiä Helsingin Kattilahallilla järjestettävään Bloggers Inspiration Day – tapahtumaan. Sain tänä vuonna ensimmäistä kertaa kutsun kyseiseen tapahtumaan ja halusin ehdottomasti päästä mukaan. Olo on nyt ihan kuin oikealla bloggarilla :D! Tapahtumassa oli kaikkea mitä bloggaajat rakastavat, kauniisti somistettuja standeja ruokaherkkuineen, kuohuva- ja drinkkitarjoilua sekä stailaushaasteita. Kamerat räpsyivät ja kaikki tuntuivat nauttivan olostaan. En oikeastaan tunne kovinkaan montaa muuta bloggaajaa ja tännekin menin yksin, mutta eipä se haitannut ja muutaman uuden tuttavuuden kanssa jutusteltua :). Koko ajan kuitenkin oli tietynlainen yhteenkuuluvuuden tunne, koska paikalla oli samanhenkisiä ihmisiä, joilla on samankaltaisia kiinnostuksen kohteita kuin itsellänikin. Kiitoksia vain kovasti Indiedaysille kutsusta ja toivottavasti pääsen mukaan ensi vuonnakin :)!

This weekend has been full of great experiences :)! On Friday and Saturday I had a school day at Helsinki Design School where I study photography. On Saturday I also visited Bloggers Inspiration Day – event at Kattilahalli in Helsinki. This event was full of beautiful stands with delicious food and drinks and happy bloggers who enjoyd the atmosphere. I’m so glad that I got an invitation to this event so thank you Indiedays for inviting me :)!

By | huhtikuu 23rd, 2017|0 Comments

HEALTHY CHOCOLATE CHIP COOKIE

Pääsiäisen kunniaksi vähän reseptiä kehiin :). Ei tämä nyt mikään super pääsiäisaiheinen ole, mutta tulipa kokeiltua tällaisia kakkusia viime viikonloppuna. Itseäni tietysti viehätti se, että nämä ovat taas hivenen terveellisempi vaihtoehto, kuin perinteiset sokeri-vehnäjauho keksit. Nämä ovat myös täysin vegaaninen vaihtoehto, eli siinäkin mielessä kätevä tarjottava :). Laitoin joukkoon tummaa suklaata (en tiedä onko se han vegaanista), mutta sen sijasta voi käyttää vaikkapa raakasuklaata tai kuivattuja marjoja. Bongasin tämän reseptin Karita Tykän blogista (josta muuten löytyi muitakin hyviä reseptejä), mutta tässä tämä vielä:

3 kypsää banaania

2 dl kaurahiutaleita

1,5 dl kookoshiutaleita

1/2 tl kardemummaa

ripaus suolaa

1 dl tummaa suklaata (tai raakasuklaata, kuivattuja marjoja)

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon kardemumma, kaura- ja kookoshiutaleet. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon. Lusikoi leivinpaperin päälle sellaisen kokoisiksi kekseiksi kuin haluat. Paista uunissa noin 15-20 min. Nauti :)!

Last weekend I had a baking day and I made a healthier version of chocolate chip cookies :). I really like the combination of banana and coconut! This is also vegan so that is also a good thing :). Here is the recipe:

3 bananas

2 dl oat flakes

1,5 dl coconut flakes

1/2 tsp cardamom

hint of salt

1 dl dark chocolate or raw chocolate

Preheat the oven for 200 degrees celsius. Smash the bananas and stir in cardamom, oat flakes and coconut flakes. Chop chocolate into small pieces and stir in. Drop dough by rounded tablespoonfuls onto a plate (with a baking sheet) and bake for about 15-20 minutes. Enjoy :)!

By | huhtikuu 13th, 2017|0 Comments

OUTFIT FROM SELECTED FEMME

shirt / Selected Femme skirt / Selected Femme shoes / Guess

Aurinkoiset päivät saavat ihmisen aurinkoiselle tuulelle :). Ihan näin kesäisiä päiviä ei täällä Suomessa vielä ole, mutta nämä kuvat olivat jääneet vielä postaamatta Miamin reissultamme. Tämä setti on varmasti yksi ensi kesän suosikeistani! Persikan väriin taittava vaaleanpunainen on nyt tämän kevään hitti väri ja sitä näkeekin nyt melkeinpä jokaisessa vaateliikkeessä. Selected Femme klassikko dynella paita on yllättävän monikäyttöinen, menee arkisempaan ja juhlavampaan menoon ja mikä parasta, ei mene ryppyyn eikä ole ihan hirmuisen sähköinenkään talvella. Ihastuin myös tähän ihanan väriseen Selected Femmen hameeseen! Täydellinen tuon dynella paidan kanssa tai vaikkapa ihan vain valkoisen t-paidan kanssa. Jos tuuri käy niin näitä saattaa vielä löytyä Koskikeskuksen Object liikkeestä :)! Heillä on muuten nyt instagram-kilpailu käynnissä, jossa voi voittaa 100 euron lahjakortin! Käy kurkkaamassa @objectkoskikeskus.

Isn’t this outfit pretty :)?! Surely one of my favourites this summer! I love this shirt, it’s perfect for office look or a party look and the skirt is just so lovely! These are both from Selected Femme.

By | huhtikuu 6th, 2017|0 Comments

HERKKUSIENI-PINAATTI LASAGNE

Onpas ruokapainotteista täällä blogin puolella :D! No, yksi lempiaiheistani, joten eipä kai se haittaa, hyväksi havaitut reseptit on aina hyvä jakaa eteenpäin. Taannoin teimme ystäväni kanssa mahdottoman herkullista lasagnea Vege-kirjasta löytyvällä ohjeella. Se oli niin hyvää, että tein sitä vielä kotona uudestaan, mutta hieman muunneltuna :). Valmistamiseen menee tovi, mutta tämä on oivallinen ruoka vaikkapa viikonlopuksi, kun (yleensä) on hieman enemmän aikaa. Itse en laittanut ihan niin paljon parmesania bechamel-kastikkeeseen kuin alkuperäisessa ohjeessa, 200-300g riittää mielestäni ihan hyvin! Herkkusienien ja pinaatin lisäksi laitoin täytteeksi myös pienen munakoison ja n. 300g jauhelihaa sekä pilkoin vähän kirsikkatomaatteja sekaan. Suosittelen lämpimästi, toimi erittäin hyvin! Ohje tähän maistuvaan lasagneen löytyy ainakin täältä. Hyviä herkkuhetkiä :)!

I made this delicious lasagne few weeks ago. Propably one of the best lasagnes I’ve ever tasted! The trick is to use a lot of parmesan cheese ;D… You can find the recipe here but please use goole translator since it’s in finnish :)!

By | huhtikuu 1st, 2017|0 Comments

BISTRO 14

Täällä Tampereella on nykyään niin hurjasti tarjontaa ravintoloista, ettei tahdo enää mukana pysyä. Tämän tästä aukeaa toinen toistaan mukavamman kuuloisia paikkoja ja mielipuuhaani onkin käydä niissä vierailemassa :). Tänä viikonloppuna tuli kokeiltua uudehko ravintola, Bistro 14, joka sijaitsee rautatienkadulla ihan Ravinteli Berthan vieressä. Pikkuinen paikka ja tiivis tunnelma :). Ilokseni huomasin, että ruokalistalla oli paljonkin sellaista mitä olisin voinut kokeilla eli plussaa siitä. Päädyin menukokonaisuuteen, joka osoittautui kaikilta osin hyväksi valinnaksi. Ruoka oli viineineen oikein hyvää! Turha kikkailu oli jätetty pois ja sen sijaan hyviin raaka-aineisiin ja makuun oli panostettu. Alkuruoaksi valitsin Benedictin luomumunan savuporolla, pääruoaksi ruskeavoissa ja sitruunassa paostettua kuhaa ja jälkiruoksi sitruuna-laku marenkitorttua. Annokset eivät olleet mitenkään hirmuisen suuria, joten jos on kova nälkä niin suosittelisin ehdottomasti valitsemaan menukokonaisuuden. Menun hinta oli 30€ eli erittäin kohtuullista! Hinta-laatusuhde erittäin kohdillaan siis :). Bistro 14 tarjoillaan viikonloppuisin myös brunssia, jonka haluaisin myös käydä kokeilemassa.

This weekend I visited a new restaurant (again :D) here in Tampere. Bistro 14 is located near to the railway station at Rautatienkatu 14. A very nice experience and I enjoyed every bite :). I chose menu which was a smart choice because the portions were not super big and the menu was also very affordable 30€. The food was really delicious so I can highly recommend :)!

By | maaliskuu 26th, 2017|0 Comments

HELSINKI DESIGN SCHOOL

Jotta vapaa-aikaa ei vahingossakaan pääsisi tähän arjen hässäkkään kertymään liikaa, niin päätinpä järjestää itselleni vielä vähän opiskeluakin :). Olen jo pidemmän aikaa halunnut syventää osaamistani valokuvauksessa, mutta on ollut haasteellista löytää keinoja siihen miten omia taitoja voisi kehittää. Tietysti kuvaamalla paljon, mutta itselläni ainakin loppuu tekninen osaaminen melko äkkiä, ja sen seurauksena iskee turhautuminen. Olenkin siis tutkinut lähes kaikki mahdollisuudet, mitä Tampereen seudulla voisi olla, mutta en löytänyt itselleni ja omiin tarkoituksiini sopivaa väylää opiskella valokuvausta lisää. Lopulta tulin siihen tulokseen, että olisi katsottava Helsingin vaihtoehtoja ja päädyin hakemaan Helsinki Design Schooliin Valokuvaajan tutkintoon. Tämä alkoi helmikuussa ja kestää joulukuuhun asti. Opintopäiviä on maltillisesti noin pari päivää kuukaudessa, joten kulkeminen sinne onnistunee sujuvasti ja aina on kiva päästä samalla tapaamaan ystäviä:)! Nyt on muutama opintopäivä takana ja voin todeta, että onneksi aloitin Helsinki Design Schoolissa. Itselleni jäi sellainen fiilis, että touhu on oikeasti korkeatasoista ja laadukasta. Opintopäivien luennoitsijat ovat olleet aivan huippuluokkaa ja olinkin koko viikonlopun jälkeen aivan väsynyt, mutta myös inspiroitunut, kaikesta uuden omaksumisesta 😀 Kivaa! Innolla odotan jo seuraavia opintopäiviä.

Since I’ve been interested about photography for a while now, I finally decided to do something about it :). I started to study photography at Helsinki Design School in Helsinki. So far it has been very interesting and lecturers have been so inspiring! Looking forward to learn so much more about photography and having zero free time from now on :D!

By | maaliskuu 22nd, 2017|0 Comments

KASVISVENEET

Niin se on reilu viikko vierähtänyt taas kiireen keskellä! Haluaisin kovasti päivitellä blogia hieman useammin, mutta jos kuvia ei kertakaikkiaan ehdi ottamaan, niin silloin postaustahtikin jää vähän harvemmaksi. Mutta tarviipa taas koittaa ehtiä kuvailemaan hieman useammin :). Onneksi päivät alkavat nyt selkeästi pidentyä, niin valoakin riittää pidempään! Tässäpä kuitenkin viime viikonlopun kokkauksia, jota aion ehdottomasti tehdä uudelleen. Nämä salaatilehdet täytin kurkulla, paprikalla, härkäpapupihveillä sekä itsetehdyllä guacamolella ja tsatsikilla. Valmiit härkäpapupihvit olivat ihan uusi kokeilu ja sopivat oikein hyvin guacamolen ja tsatsikin kanssa! Paloittelin ne vain ensin ja lämmitin sen jälkeen vähän mikrossa. Nämä veneet olivat tällä kertaa kasvisversioita, mutta härkäpapupihvien tilalle voi helposti lisätä vaikkapa kanaa.

Haven’t been posting in a long time (over a week) but now I’m here again :)! I made these ”vegetarian boats” last weekend. Inside the salad leaf I had cucumber, red pepper, fava beans, homemade guacamole and tsatziki. Yammm! This was a vegetarian version, but you can easily have for example chicken instead of fava beans :).

By | maaliskuu 14th, 2017|0 Comments

DELI 1909 & WINE BAR

Olinkin kokonaan unohtanut nämä kuvat koneelle! Vielä ennen reissuamme kävin ystäväni kanssa Puutarhakadulla sijaitsevan uudehkon Deli 1909 & Wine Bar ravintolan juustofondue-illassa :). Tämä oli minulle ensikosketus juustofondueen, eli mielenkiintoista oli päästä maistelemaan! Nuorempana en jostain syystä voinut sietää juustoa ja opinkin syömään sitä vasta aikuisiällä :D. Juustofonduen oli tarkoitettu kahdelle jaettavaksi ja mukana tuli vaaleaa leipää ja sitten lisäksi sai ostaa erilaisia lisukkeita. Valitsin perinteisen tapas-lautasen, jossa oli mm. erilaisia kasviksia dipattavaksi fondueen. Kyytipojaksi valitsimme vielä pienen viinipaketin, joka koostui oikeinkin hyvistä valkoviineistä. Tässä paikassa on mielestäni hyvä tuntemus viineistä ja ennen kaikkea laadukkaat viinit! Fondue maistui paremmalle kuin mitä etukäteen oletin, mutta ei siitä ehkä ihan suurinta suosikkiani tullut. Nyt en valitettavasti enää muista mitä juustoja juuri tässä fonduessa oli käytetty, mutta olen ymmärtänyt että paljon on tietysti merkitystä sillä mitä juustoja käytetään ja missä suhteessa. Ehkä uskaltaudun kokeilemaan juustofondueta vielä toistekin :)!

Before my vacation me and my friend went for a cheese fondue night at restaurant Deli 1909 & Wine Bar at Tampere. I had never tasted cheese fondue before so it was about time :). I thought it was ok, but it didn’t become my favourite food. But I’m sure I will give it a try again some other time :)!

By | maaliskuu 5th, 2017|0 Comments

WELLINGTON HORSE PARADISE

 

Täällä Suomen vesisateen ja loskan keskellä on taas aavistuksen haasteellista löytää motivaatiota ulkona ratsastamiseen :D! Enpä olisi pistänyt pahakseni, jos olisinkin näihin Wellingtonin olosuhteisiin päässyt ratsastelemaan! Kävimme siis lomallamme Floridan Wellingtonissa, joka on varsinainen hevosmekka. Tämä on iso alue, jossa järjestetään vuosittain talviajan kilpailu turnee Winter Equestrian Festival, joka kestää joulukuusta helmikuuhun. Joka viikko on siis eri ratsastuslajien kilpailuja ja me kävimme katsomassa viiden tähden Grand Prix estekilpailuja, jossa jaettava palkintosumma oli vaatimattomasti 380 000 dollaria! Aivan huikea kokemus! Kaikki oli niin ensiluokkaista, puitteet, järjestelyt, hevoset, kaikki :). Miehenikin tykästyi paikkaan niin, että hän halusi lähteä sinne vielä uudemman kerran 😀 ja sehän sopi tietysti minulle! Toisella kertaa menimme katsomaan gladiaattori pooloa. En ollut koskaan nähnyt pooloratsastusta, joten se olikin mielenkiintoista. Lajista en hirveästi ymmärrä, muuta kuin että palloa koitetaan mailalla lyödä vastustajajoukkueen päätyyn, ratsailta tietysti. Mitenkään kovin hevosystävälliseltä touhu ei meikäläisen silmään näyttänyt äkkinäisine käännöksineen jne. Onneksi sentään pallo oli pehmeä ja hevoset tekivät yllättävänkin lyhyitä pätkiä kerraallaan, joten hevoset menivät nopeasti vaihtoon. Mutta varmasti siis rankka laji hevosen fysiikalle. Oli kuitenkin mielenkiintoista nähdä tämäkin laji livenä :)!

It’s kind of hard to find motivation to ride outside when it’s raining and snowing… I wouldn’t mind riding in these arenas in Wellington :). We visited the famous Winter Equestrian Festival while we were in Florida. I have one word: Wow! It was an amazing experience that I will never forget. We saw the five star grand prix in showjumping and some gladiator polo, so interesting :)!

By | maaliskuu 1st, 2017|0 Comments

DETAILS

playsuit/ Zara  bag/Michael Kors  Shoes/Guess  sunglasses/Ray-Ban

Tällainen Michael Korsin söötti pikkulaukku tarttui reissusta mukaan :). Se oli sydänkuvioineen ystävänpäivää varten tullut erikoiserä, mutta ajattelin, että sydän tuollaisena yksityiskohtana laukussa toimisi muutenkin, kuin vain markeeraamaan ystävänpäivää. Yleensä pidän ennemmin yksinkertaisesta ja hillitystä kuin värikkyydestä ja räikeistä kuvioista, niin laukuissa kuin pukeutumisessakin, mutta tämä oli mielestäni hillitty ja tyylikäs yksityiskohta, joten ihastuin siihen :). Tämä sopii mielestäni myös niin arkeen kuin juhlaankin. Vaikka jenkeissä on nyt ”euromaalaisille” aika kallista, kun dollarin kurssi on niin vahva, niin isoissa outleteissa ja shopping malleissa on aina paljon tarjouksia, jolloin monet merkkituotteet ovat tuntuvasti halvempia. Shoppailua tuli siis jonkin verran harrastettua ;).

I found this cute little bag from Michael Kors when we were in Florida. This was a special edition for Valentine’s Day but I thought that this goes with many different outfits without being too ”Valentine thing” :). I mostly like simplicity in clothes and bags but this was a cute little detail :)! I also like the colour and the size of the bag.

By | helmikuu 25th, 2017|0 Comments

KEY WEST & EVERGLADES NATIONAL PARK

Vihdoin sain selattua lisää reissukuvia läpi ja ajattelinkin näyttää muutaman (eli aika monta ;)) kuvaa retkiltämme Key Westiin sekä Evergladesin kansallispuistoon. Key Westiin päätimme tehdä päiväretken, koska hotellien hinnat olivat pilvissä. Ajamistahan siinä oli, mutta ihan mahdollista on tehdä sinne päiväretki, jos jaksaa aikaisin herätä. Me lähdimme Fort Lauderdalesta ja matkaan kului noin 4-5h yhteen suuntaan. ”Hienot” maisemat alkoivat oikeastaan vasta lähempää Key Westiä ja kyllä oli ihasteltavaa :)! Vesi oli silmien kantamattomiin turkoosia ja pelikaanien saattelemina oli mukava taittaa ajomatkaa ;). Perillä Key Westissä oli todella hankalaa löytää parkkipaikkoja, edes maksullisista parkeista, joten jouduimme parkkeeraamaan aika kauas keskustasta. Key Westin keskusta on melko pieni ja täynnä viehättäviä ravintoloita ja pieniä putiikkeja, kyllähän tuolla varmasti päivän tai pari olisi viihtynyt :)! Ainakin tuli maisteltua kuuluisaa makeaa key lime pie piirakkaa, sitä löysimme Kermit’s Key Lime Pie putiikista, jossa oli kaikenlaista makoisaa myytävänä. Nopea pyrähdys Key Westissä siis, mutta upeaa oli nähdä tämäkin paikka. Tällä kertaa jäi näkemättä Hemingwayn pirtti, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla ;)!

Toisena päivänä teimme lyhyen retken kuuluisaan luonnonpuistoon Evergladesiin. Tämä luonnonpuistoalue on todella iso ja me päätimme mennä alueelle, joka oli lähimpänä Fort Lauderdalea. Minä halusin lähinnä nähdä alligaattorit, joten päädyimme ottamaan pienen retken Everglades Holiday Park nimisessä paikassa. Noin 30 dollaria maksava veneretki pitkin Evergladesin rämealuetta kesti noin tunnin. Nuo ”ilmaveneet” olivat aika eksoottisia :D, ääni oli kova ja välillä ajeltiin ihan kunnon vauhtia niin että kamerasta sai pitää kiinni! Lopulta näimme myös näitä rämeikön kuninkaita, eli alligaattoreita. Näitä kavereita on kuulemma arvioitu olevan Floridassa jopa miljoonan verran! Opas heitteli niille leivänpaloja, jotta innokkaat turistit näkisivät niistä edes vilauksen :). Nopea sai siis kameran kanssa olla, että sai muutaman kuvan napattua. Tämä pieni vilahdus Evergladesista riitti siis meille, koska emme jaksaneet kauemmaksi lähteä ajelemaan :).

Here are few pictures from our trips to Key West and Everglades national park. We drove to Key West and back to Fort Lauderdale during one day so it was a long drive, but it was worth it :). To Everglades we did just a short visit and took a boat trip to see the alligators :)!

By | helmikuu 23rd, 2017|0 Comments

MIAMI LIGHTS

Taakse jäivät Miamin valot! Tänään oli kotiinpaluupäivä ja vastassa oli, noh, vähän vähemmän valoisampi Tampere ;). Ihana ja onnistunut loma ollut kaiken kaikkiaan ja molemmat tykkäsimme Floridasta kovasti. Akut on nyt ladattu aurinkoenergialla toivottavasti pitkäksi aikaa :)! Niin paljon kivoja kuvia eri paikoista vielä jäljellä, joten täytyy niitä sitten vielä palastella sopivissa määrin tänne blogin puolelle. Auringon nousut ja laskut olivat niin upeita, että niitä olisi voinut vaikka joka päivä kuvata, Suomessa kun tuo aurinko ei kovin järkeviin aikoihin (ainakaan kesällä) nouse ja laske, pitäisi kuvata yöllä :)!

Our vacation has come to an end, unfortunally, but we really enjoyed every moment and Florida was great in every way :)! Want to go back there some time! These sunrises and sunsets by the sea were just magical, I wish we had shorter days here in Finland during summer :D.

By | helmikuu 19th, 2017|0 Comments

KARIBIAN RISTEILYN TUNNELMIA

Nyt olemme taas takaisin kuivalla maalla :)! Olimme siis reilut neljä päivää risteilemässä pitkin Bahamasaaria. Me päädyimme tällaiseen vähän lyhyempään risteilyyn, vaikka vaihtoehtoja olisi ollut vaikka kuinka. Toki mitä pidempi risteily, sen hintavampi retki joten tämä lyhyempi sopi hyvin meille! Seilasimme Norwegian Sky nimisellä laivalla, joka ei ollut mikään kovin valtava eikä myöskään ihan uusimmasta päästä, mutta oikein toimiva kuitenkin. Mielestäni ei juurikaan eronnut ruotsinlaivoista:).

Ensimmäinen etappi oli Freeportin satama, josta yhteiskuljetuksella päästiin rannalle. Tämä kuljetus kannatti ostaa, koska paikallisiin taxeihin ei oikein voinut luottaa:/. Ranta oli hieno ja vesi niin turkoosin väristä kuin vain voi kuvitella ja ilmankosteus oli varmasti 110% :D. Toinen pysähdyspaikka oli Bahamasaarien pääkaupunki Nassau. Laiva saapui ihan keskustaan joten siitä pääsi kätevästi kävellen tutustumaan tähän Kuubalaista vivahdetta huokuvaan pikkukaupunkiin. Ei mikään järin turvallinen olo ollut kävellä pitkin Nassaun katuja, mutta hyvin pärjättiin muiden turistien joukossa! Kolmantena kohteena oli laivayhtiön oma privaattisaari Great Stirrup Cay. Laiva parkkeerasi vähän kauemmaksi rannasta ja pienempi vene kuljetti kaikki halukkaat auringonpalvojat tälle pikkusaarelle. Kirkasta vettä löytyi täältäkin ja aurinkoa, joten erittäin onnistunut rantalöhöilypäivä :).

Kokemuksena risteily oli vallan mainio, ruoka oli yllättävänkin monipuolista ja henkilöstö teki kaikkensa jotta vierailla olisi viihtyisää :). meille tosiaan riitti hyvin tuo neljä päivää, mutta varmasti pidemmätkin retket ovat hienoja ja hyvin järjestettyjä. Nyt sitten vuokrasimme auton loppuajaksi ja oleilemme Fort Lauderdalessa. Täältä olisi tarkoitus tehdä muutama retki vielä, tänään on ehkä matkan kohokohta, koska lähdemme Wellingtonin hevoskeskukseen katsomaan ratsastuskilpailuja :D!

 

By | helmikuu 11th, 2017|0 Comments

MIAMI

Terkkuja Miamista! Täällä on kyllä ihan mahtavaa, ei voi muuta todeta :)! Lensimme siis torstaina Fort Lauderdalen lentokentälle ja sieltä pääsimme kätevästi shuttle kuljetuksella Miami Beachille. Majoitumme Tradewinds Apartment hotellissa, joka oli kohtuuhintaisimmasta päästä, täällä kun hotellien himnat ovat pilvissä.  Aika hyvin olemme jo ehtineet Miami Beachin kiertää ja tänään teimme pyöräretken Venetian wayta pitkin Downtownin puolelle, nämä kuvat siis ovat siltä reissulta. Ei hassumman näköistä :). Aika pitkä pyörälenkki, varsinkin meikäläiselle joka ei pahemmin fillaroi 😀 mutta kyllähän se kannatti! Miami Beach on tehnyt oikein hyvän vaikutuksen, upea ranta ja sopivan vilkasta kaupunkielämän tuntua. Ilmat ovat myös suosineet. Hieno startti lomalle siis! Huomenna olisikin tiedossa vähän risteilyä karibialle, mielenkiinnolla odotamme mitä tuleman pitää :)!

So we have arrived to Miami and we love it here! We have been staying few days in Miami Beach and so far this has been a great start for vacation :). Awesome beach and still you feel like you are in the middle of citylife. Today we did a bike trip to Downtown and the pics are from there :). Tomorrow we are heading to a caribbean cruise, so exciting :)!

By | helmikuu 6th, 2017|0 Comments

OFF TO FLORIDA

Nyt vaihdan hetkeksi aikaa Suomen talven lämpimämpiin leveysasteisiin :)! Suuntaan huomenna pariksi viikoksi Floridan aurinkoon, tai ainakin toivottavasti aurinko paistaa :D! Tarkempana suuntana on Miami ja Fort Lauderdale, mutta katsotaan kuinka paljon ehdimme muualla kierrellä. Pääasia on hengähtää hetkeksi ja nauttia lomailusta, blogia koitan myös päivitellä paikan päältä, en malta päästä ottamaan kuvia! Toivotaan siis hyviä wifi yhteyksiä :)!

I’m finally having some vacation :)! We are heading to Florida, Miami tomorrow and I can’t wait to take some nice fotos and enjoy palm trees, fresh fruits and sunshine! I’m gonna try to update my blog as well so let’s hope wifi is working well :)!

By | helmikuu 1st, 2017|0 Comments

BLOGGERS’ SHOPPING EVENT

Tämä viikko on ollut taas yhtä huisketta, mutta onneksi mukavaa sellaista :)! Perjantaina oli ilo olla mukana Veskan Vero Modassa järjestetyssä bloggaajien shoppailuillassa. Olen aikaisemmin hieman harmitellutkin, kun itselläni ei juurikaan ole ”blogikollegoita”, joiden kanssa vaihtaa kuulumisia tämän hienon harrastuksen tiimoilta. Tässä tapahtumassa tuli tavattua monta uutta kasvoa ja vietimme mukavan illan jutustellen ja Veron Modan uutuuksiin tutustuen, kiitos vielä Inkalle kun järjestit tämän illan ja kiitos kun pääsin mukaan :)!

This has been another busy week :). I spent friday evening at bloggers’ shopping event in Vero Moda and it was great to meet some other bloggers. Thanks Inka for organizing the event and thanks for inviting me :)!

By | tammikuu 29th, 2017|0 Comments

MATCHA BOWL

Smoothie bowlit ne vain jaksavat pysyä trendikkäinä, eikä suotta, sillä ne ovat ilo sekä silmille (jos jaksaa hieman nähdä vaivaa) että makunystyröille :)! Uusin villitys meidän huushollissa on tämä vihreä matcha jauhe. Matcha on siis oikeastaan vihreää teejauhetta, josta saa tehtyä myöskin trendikästä matcha lattea tai ihan vihreää teetä. Omasta mielestäni se toimii ehdottomasti parhaiten hedelmä-vihersmoothien joukossa ja yleensä surautan viikonloppuaamuna kotona matcha bowlin, kun on enemmän aikaa :). Jos kaipaat vihersmoothieihisi vähän tuunausta, niin matcha antaa mukavan vivahteen! Matcha jauhetta saa esimerkiksi Ruohonjuuri-myymälöistä. Tässä ohje omaan versiooni matcha bowlista (2 annosta):

 • 2 banaania
 • 1 avokado
 • 1 dl pakastettua (tai tuoretta) mangoa
 • 2 kourallista tuoretta pinaattia
 • oman maun mukaan mintun lehtiä
 • 1 rkl hamppuproteiinijauhetta
 • 1 tl matcha jauhetta
 • 2 dl vettä

Kuori banaanit ja avokado ja lisää kaikki ainekset blenderiin ja surauta smoothieksi. Kaada syvälle lautaselle ja koristele mielesi mukaan, nauti :)!

 

One of my favourites for breakfast! Matcha bowl :)! Have you tried already? I don’t like matcha latte or matcha tea that much, but in this green smoothie bowl it really works and tastes so good! This is what I have in my matcha bowl (for two persons):

 • 2 bananas
 • 1 avocado
 • 1 dl mango
 • 2 handful of fresh spinach
 • mint leaves
 • 1 tblsp of hemp protein powder
 • 1 tsp of matcha powder
 • 2 dl water

Put all the ingredients in a blender and mix well. Put the smoothie in a bowl and garnish the way you like, simple as that, enjoy :)!

 

By | tammikuu 22nd, 2017|0 Comments

PURA COTWOOL DRESS

Viikonloppuna oli ihanan kirpsakka keli oli pitkästä aikaa ottaa hieman asukuvia! Tuohon osuikin taustalle hieno ”sumu” tehtaan piipuista, joka toi hyvällä tavalla henkäyksen kylmää, pohjoismaista talvi-ilman fiilistä näihin kuviin :). Juuri sellaisiin olosuhteisiin on tehty Putiikki Rannalla liikkeissä myytävän PURA-merkin tuotteetkin! Tuntuu, että olen talven ajan huomaamattani asunut tässä mukavassa cotwool-mekossa. Harvemmin löytää sellaisen vaatteen, joka on samaan aikaan niin tyylikäs ja miellyttävä päällä. Puuvillan ja villan yhdistelmä on lämmin  ja materiaali on vielä todella helppohoitoinenkin. PURAn mallisto on vuoden aikana laajentunut huimasti ja uusimmat pitkät villaneuletakit ja mekot ovat myös todella upeita ja huolitellun näköisiä. Bonuksena tietenkin, että kaikki on Suomessa valmistettua. Pannuhuoneen mymälästä löytyi tälle talvelle myös väreihini sopiva Balmuirin pörröpipo, johon olen myös ihastunut :). Oletteko te jo tutustuneet PURAn tuotteisiin? Jos ette, niin niitä löytyy täältä.

By | tammikuu 16th, 2017|0 Comments

AVOCADO TOAST

Näillä pakkasilla ei paljon tarvitse ulkoilua (ainakaan meikäläisen) miettiä, hevonenkin on saanut lepäillä taas muutaman päivän ;). Onneksi ne eivät kärsi kylmästä niin helposti kuin ihmiset! Ulkoilun sijaan nautiskelen kotona sisätiloissa vapaapäivästä ja katselen ulos komeaa aurinkoista keliä, vähän kyllä tekisi mieli kuvailla tuolla ulkona näin hienolla ilmalla, mutta näpit ja naama jäätyisi heti… Siispä kokkailin maistuvaa aamiaista, johon kuului munakasta pinaatilla höystettynä, sekä avokadoleipä eli avocado toast. Olen ihan hurahtanut tuohon avokadon ja erilaisten leipien yhdistelmään (ja niiden koristeluun :D), joskin pidin avokadosta jo entuudestaan. Avokadosta on niin moneksi: salaatteihin, smoothieihin ja leivän päälle :). Lisäksi se on vielä niin terveellistäkin!

Today is so cold outside that I decided to stay home and enjoy a nice breakfast :)! Lately I have been obsessed with avocado :D. It’s so healthy and delicious! You can use it so many ways; salads, smoothies, avocado toast etc.

By | tammikuu 6th, 2017|0 Comments

HAPPY NEW YEAR 2017!

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2017! Itsellänikin alkaa vihdoin olo helpottua flunssasta. Vuosi 2016 sujui omalta kohdaltani kaikin puolin mukavasti ja ehdinkin olla monessa mukana, mutta yksi kohokohdista taisi olla tuo Koskikeskuksen bloggarikilpailun voitto ja olen niin tyytyväinen, että uskalsin siihen lähteä vasta parin kuukauden bloggailun jälkeen :)! Sen myötä sain mahdollisuuden tehdä yhteistyötä muutamien liikkeiden kanssa. Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea tämä vuosi tuo tullessaan, toivottavasti ainakin terveyttä, paljon uusia retkiä, uusia ideoita ja kehittymistä valokuvauksessa :). Jotenkin on sellainen tunne, että hyvä vuosi tästäkin tulee!

Happy New Year and welcome 2017! Year 2016 has been great and I hope that 2017 will be even better :)! One of the highlights for me was winning the blogging competition in shopping center Koskikeskus here in Tampere. It was a great experience and I’m glad that I participated :). I’m excited for the year to come and I wish you all a happy and prosperous 2017 :)!

By | tammikuu 2nd, 2017|0 Comments

AFTER CHRISTMAS

Muutama kuva joulusta tallentui kameraan, mutta ei kovin montaa, koska koko joulu meni sairastaessa ja nuutuneena… Vieläkään ei ihan täysissä voimissa olla, mutta hiljalleen paranemaan päin! Joulu siis sujui erittäin rauhallisesti, enkä edes kehtaa laskea kuinka monta leffaa tuli katsottua :D. Mutta tulipahan kirjaimellisesti levättyä kun oli pakko. Uusi vuosi taitaa myös mennä kotosalla tällä kertaa, koska mieheni on silloin töissä ja saanpahan itsekin vielä paranneltua itseni kunnolla! Sitten vain odottamaan uutta vuotta ja uusia suunnitelmia :)!

So how was your Christmas :)? I didn’t feel so well because the flu so I was taking it easy and just watching movies, a lot of movies :D… Had only few pics from Christmas in my camera, but I love the dog picture though, so cute :)!

By | joulukuu 29th, 2016|0 Comments

HYVÄÄ JOULUA!

Jokos kaikilla on jouluvalmistelut nyt tehtynä :)? Se olisi sitten jouluaatto huomenna! Meidän perhepiiriä kiusaa tällä hetkellä flunssa-aalto (itseni mukaan lukien :/), joten meidän joulu menee tänä vuonna hyvinkin rauhallisissa merkeissä. Otimme kuitenkin jo pari viikkoa sitten varaslähdön kinkun paistamiseen ja hyvältähän se maistui taas vuoden tauon jälkeen ;)! Tein kuorrutuksen äitini vanhalla reseptillä, joka on kyllä niin erinomaisen loistava! Jos haluatte kokeilla, niin siihen tulee yksi kananmunan keltuainen, johon sekoitetaan noin ruokalusikallinen sinappia. Tämä seos valellaan paistetun kinkun päälle. Sitten toisessa pienessä kulhossa sekoitetaan keskenään fariinisokeria ja korppujauhoja ja ripotellaan sitä vielä reilusti pinnalle. Sitten kinkku vielä uuniin hetkeksi niin että kuorrutteesta tulee kauniin kullanruskea. Tykkään myös itse koristella kinkun vielä neilikoilla, siitä tulee ihanasti makua :)! Ei muuta kuin oikein ihanaa joulua kaikille ja koitan itsekin nauttia sen minkä flunssaltani pystyn :)!

Christmas is almost here! Have you already done all the preparations for Christmas? Decorating the christmas tree and cooking all the food :)? Unfortunately I’ve got a flu 🙁 so I don’t have that much energy right now but I’m trying to enjoy the holidays as much as I can :)! I wish you all a Merry Christmas :)!!

By | joulukuu 23rd, 2016|0 Comments

WINTER WONDERLAND

Joulu tuntuu taas tulevan yllättäen takavasemmalta. Jotenkin näin aikuisiällä joulun tunnelmaan virittäytyminen on aina vain haasteellisempaa, vaikka kuinka on kierrelty kaupoissa katselemassa jouluisia somisteita, hankittu kuusi ja kuunneltu joululauluja. Yritystä on siis ollut, mutta johtuisiko se siitä, että lapsena ja vielä opiskellessakin oli aina pidemmät vapaat ennen joulua :). Nykyään työt pitävät kiireisenä ihan loppumetreille asti, mutta koitan nyt kuitenkin ottaa ilon irti joulun tarjoamista vapaapäivistä. Hetken ehti jo elää toivossa, että saataisiin valkea joulu, mutta nyt se näyttää kirjaimellisesti vesittyneen! Tämän viikon vesisateiden jälkeen tuskin on paljoa valkeaa näkyvissä, mutta onhan tässä jo pidemmän aikaa ehditty ihastella jäätynyttä luontoa ja kuuraisia aamuja :).

By | joulukuu 19th, 2016|0 Comments

JOULUISIA HERKKUJA

Etkö ole vielä keksinyt makoisaa tarjottavaa glögin kanssa? Tässä yksi vaihtoehto! Pirkan resepteistä löytyi tällainen pähkinäkonvehtien ohje, joka kuulosti niin hyvältä, että pakko oli taas kokeilla :). Voin myös saman tien raportoida, että maku oli myös erittäin kohdillaan ;)! Lisä höysteenä kikkailin tuollaisella ”kimallejauheella”, jota löysin Stockmannilta (saatavilla oli myös muita värejä). Mielestäni niistä tuli aika kivan näköisiä! Tässä reseptiä:

1 dl pähkinäsekoitusta

2 dl suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä

10 tuoretta taatelia

150 g tummaa suklaata

kimallejauhetta (jos haluaa)

Jos pähkinäsekoitus ei ole valmiiksi hienonnettua, niin murskaa kokonaiset pähkinät ja pistaasipähkinät pienemmiksi. hienonna taateleita sen verran että ne saa yhdessä pähkinöiden kanssa sekoitettua tahmeaksi massaksi. Muotoile massasta suorakulmaisia pötköjä, itse sain massan pidettyä paremmin kasassa, kun kastoin sormia hiukan veteen ja muotoilin pötköt. Laita pötköt hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Sulata tällä välin suklaa vesihauteessa. Ota pähkinäpötköt pois pakastimesta ja leikkaa ne noin 2 cm paloiksi. Kasta haarukalla palat yksitellen sulaneeseen suklaaseen ja nostele sitten  leivinpaperille. Siirrä jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa on jähmettynyt, niin koristele halutessasi vaikkapa tuollaisella kimallejauheella :). Nauti esimerkiksi glögin tai kahvin kanssa!

 

By | joulukuu 16th, 2016|0 Comments

FAZERIN LEIVONTAKURSSI

Myslilähettilas-tarinani saa vielä hieman jatkoa :). Syksyllä kun voitin tuon Fazerin myslilähettiläskilpailun, niin sain palkinnoksi leivontakurssin Fazerin uudessa vierailukeskuksessa Vantaalla! Viime viikonloppuna sitten viimein koitti tuo päivä kun pääsimme ammattilaisten oppiin leipomaan pullaa. Sain ottaa kurssille ystäviäkin mukaan. Meidät otettiin vierailukeskuksessa lämpimästi vastaan ja mukavat ammattileipurit olivat valmiina opastamaan meitä täydellisen pullan valmistuksen saloihin! He jaksoivat hymyssä suin vastailla kysymyksiimme ja auttoivat kärsivällisesti kun ei pullapitkon letittämisestä meinannut aluksi tulla mitään :D.

Luulin, että kolme tuntia olisi pitkä aika pullien leivontaan, mutta yllättävästi aikaa kului kun kaikki vaiheet tehtiin kunnolla ja oikeaoppisesti. En ole koskaan eläessäni käsitellyt niin täydellistä pullataikinaa, mitenkähän sellaista onnistuisi tekemään kotonakin… Lopputulos oli myös komea! Niin täydellisiä kullanruskeita pullia ja se tuoksu..! Kunpa tuoksun olisi saanut tallennettua kuviin :D. Meillä oli kyllä niin mukava ja antoisa ilta! Tällainen leivontakurssi on aivan loistava esimerkiksi työporukalla viettämään tyky-päivää tai vaikkapa juhlistamaan merkkipäivää yhdessä tekemisen merkeissä! Voin ehdottomasti suositella. Kiitos vielä kovasti Fazerille ja ihanille leipureille :)!

By | joulukuu 12th, 2016|0 Comments

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

img_9529

img_9568

img_9572

img_9577

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi! Tänään vilkkuu sinivalkoiset kynttilät monissa ikkunoissa :). Kynttilöiden lisäksi meidän iltaamme kuului myös hyvä ruoka ja viini linnan juhlien katselua unohtamatta. Miten se onkin joka vuosi niin kiehtovaa seurata saapuvia vieraita ja bongailla omia suosikkipukuja ;). Vapaapäivä keskellä viikkoa tuli kyllä myös tarpeeseen, josko sitä uudella energialla jaksaa sitten loppuviikon! Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Today we are celebrating Finland’s independence day :)! So nice to have a day off in the middle of the week. I’m pretty sure that everybody are relaxing with their families and honoring our 99 year old homecountry today :).

 

By | joulukuu 6th, 2016|0 Comments

PUERTO BANUS AND RONDA

img_8975

img_8978

img_8995

img_9010

img_9016

img_9017

img_9021

img_9051

img_9028

Aurinkoisia retkikuvia lumimyrskyn keskellä 😀 …tai ainakin täällä Tampereella sataa lunta! Nämäkin kuvat odottelivat vielä koneella postaukseen pääsyä. Ensimmäiset kuvat ovat Marbellan vieressä sijaitsevasta Puerto Banuksesta, jossa riitti toinen toistaan komeampia jahteja, autoja ja luksusliikkeitä. Melkein tuli ähky katsellessa kaikkea tuota luksuksen määrää ja nimenomaan tuolla marinassa oli omaan makuuni jo liiankin ”ökymeininkiä”, mutta maisemat olivat tietenkin upeat :)! Toinen paikka, jossa olin jo oikeastaan pidemmän aikaa halunnut käydä oli Ronda. Nyt kun satuimme lomailemaan aurinkorannikolla, eli kohtuu lähellä Rondaa, niin päätimme tehdä sinne päiväretken. Ronda on siis pieni kaupunki Andaluciassa, joka on aikoinaan rakennettu Serrania de Rondan vuoristoon. Kaupungin halkaisee syvä rotko, jonka yli on rakennettu komea kivisilta! Täällä oli tietysti pyörimässä muutama muukin turisti 😀 mutta upea paikka ja vierailun arvoinen kohde. Mutkainen vuoristotie Marbellasta Rondaan ei tosin ollut minun (lievästi korkeanpaikankammoiselle) mieleeni, mutta koitin pitää katseen tiessä :D.

Katsotaan keksisinkö seuraavaksi jotain talvisempaa postausta :). Nyt nautin vielä hetken sunnuntai-illasta, glögistä ja leffasta toisena adventtina :).

Here is some more pics from our trip to Spain. We visited Puerto Banus (near Marbella) and beautiful little town Ronda :)!

By | joulukuu 4th, 2016|0 Comments

RESTAURANT TIPS IN MARBELLA

img_9153

img_9155

img_9157

img_9262

Espanjan reissua jäi vielä jonkin verran purkamatta täällä blogin puolella, kun muut kiireet ja työt ovat haitanneet harrastusta :). Paljon on vielä kuviakin jäljellä, kunhan ehtisi ne käymään läpi ja käsittelemään. Ajattelin vielä jakaa näitä kesähenkisiä kuvia, vaikka keskellä talvea ollaankin täällä Suomessa. En kuitenkaan ole nyt valoisaan aikaan ennättänyt yhtään kuvaamaan uusia juttuja… Mutta näillä mennään ja halusin ainakin parista ravintolasta vinkata, joissa tuli Marbellassa vierailtua. Ehdottomasti vierailun arvoisia, jos sinne suunnalle joskus eksytte :)! Ensimmäisissä kuvissa uudehko ja trendikäs paikka nimeltä Celicioso, joka sijaitsee Marbellan ja Puerto Banuksen välissä. Mahtavia smoothieita, terveellisiä shotteja (kyllä!) ja tuoreita leivonnaisia! Tämä paikka taitaa olla parhaimmillaan aamiais- tai lounaspaikkana, vaikka illallistakin tarjoiltiin. Itse valitsin matchabowlin, joka oli niin hyvää, että melkein liikutuin ;D! Inkivääri-sitruuna shotti puolestaan oli niin tymäkkä, että sen oli ihan pakko olla terveellistä ;)! Tämä paikka sijaitsee Hotel Puente Romanon yhteydessä, mutta autolle ei helposti löytynyt parkkipaikkaa joten jätimme sen tien toiselle puolelle.

Toinen paikka, jota olin googlannut, oli Mosh Fun Kitchen, joka sijaitsee Puerto Banuksen lähettyvillä (Avenida del Prado 1, Marbella), mutta kuitenkin automatkan päässä sieltä. Tämäkin oli todella trendikäs, uusi ravintola, jossa varmasti järjestetään myös paljon juhlia. Ei mitenkään perinteistä espanjalaista tyyliä, mutta ruoka oli TODELLA hyvää ja menisin tänne uudestaan seuraavalla kerralla :). Myös sisustus ja design oli mietitty viimeisen päälle! Täällä oli valitettavasti melkein pilkkopimeää (vain tunnelmavalaistu), joten kuvien ottaminen rajoittui lautasen tekstiin :D.

Haven’t been able to take photos so much now during winter time since I’m working when it’s daylight outside :/. But here are some more pics from our trip to Spain and from those restaurants that we visited. I can warmly recommend Celicioso which is between Marbella and Puerto Banus. They have the best matcha bowl ever! and strong ginger shots ;)! Another place worth visiting is Mosh Fun Kitchen close to Puerto Banus, a new trendy restaurant and delicious food :)!

 

By | joulukuu 1st, 2016|0 Comments

UUSIA TUULIA

Bloggaaminen on ollut nyt viime aikoina hieman maltillisempaa, osittain siksi että töissä on ollut niin kovin kiirettä ja osittain siksi että uusi (oma) sivusto on ollut työn alla :). Vieläkään ei ole ihan valmista, mutta hiljalleen muokkaillaan vielä ulkoasua! Onneksi on taitava pikkuserkku apuna, jota ilman en tätäkään uudistusta olisi pystynyt tekemään :)! Tämä kaiken tohinan keskellä My Kind Of Luxury on ehtinyt myös täyttää jo VUODEN! Kuulostaa niin kliseeltä, mutta tuntuu kuin bloggailua olisi ollut takana vasta muutama kuukausi :D. Mukavastihan tähän blogivuoteen on mahtunut kaikenlaista mm Koskikeskuksen bloggarikilpailun voitto maaliskuussa! Valokuvaamisesta on myös tullut opittua hurjasti ja samalla on tajunnut kuinka paljon on vielä opeteltavaa ;). Nyt yritän kuitenkin taas parantaa postaustahtia! Mukavaa ensimmäistä adventtia!

I haven’t been blogging so mauch lately. I have been extremely busy at work and I have been waiting to get my new webpage ready :)! Still not finished but slowly getting there :)! Have a nice sunday and first advent!

By | marraskuu 27th, 2016|0 Comments

KOSKIKESKUKSEN JOULUNAVAUS

 
Itse olen hiljalleen päässyt tässä pimeyden keskellä joulufiilikseen
ja se vahvistui entisestään kun katselin Koskikeskuksessa liikkeiden ikkunoita.
Niihin oli kivasti tuotu persoonallisellakin tavalla jouluhenkisyyttä väreillä
ja erilaisilla somistuksilla. Ainakin kaltaiselleni visuaaliselle ihmiselle
tällainen on joulufiiliksen nostatuksen kannalta olennaista :).
Joulusesonki on myös tärkeä monille yrittäjille. Ihastelin
Koskikeskuksen uuden kukkakaupan Meafloran jouluisia kukka-asetelmia ja
kysäisin yrittäjä Mealta vinkkejä siihen, että mitä tänä Jouluna kannattaisi
viedä kotia koristamaan tai kenties lahjaksi ystäville? Hänen mukaansa
perinteiset ja klassiset joulutähti ja hyasintti ovat edelleen monen
suosikkeja. Myös erilaiset luontohenkiset asetelmat, joissa on mukana vaikkapa käpyjä
ja sammalta sekä ripaus kimalletta toimivat kuulemma oikein hyvin. Uusimpana juttuna
ovat tulleet muotiin erilaiset mehikasvit ja niiden yhdistäminen asetelmiin.
Mielestäni Koskikeskuksessa järjestetty joulunavaus oli
ajankohdaltaan oivallinen. Se toi varmasti monelle pienemmälle ja isommallekin
kävijälle iloa ja piristystä hämäriin marraskuun päiviin. Aistittavissa oli yhdessä
tekemisen meininkiä ja aitoa Joulun tunnelmaa, nämä asiat ennen kaikkea luovat
sitä ihanaa Joulun odotusta!

 

By | marraskuu 22nd, 2016|0 Comments

LÄMMIN KURPITSAKEITTO

Olin tyystin unohtanut nämä ihanat kuvat herkullisesta kurpitsakeitosta, jota tein jo jokin aika sitten. Tarkoitus oli varmaankin jakaa syyspäiville lämmin kurpitsakeiton resepti, mutta näköjään syksy on jo ehtinyt vaihtua talveksi :D. Niinhän siinä myös kävi, että tarkat määrät reseptistä ovat kaikonneet muistista (pitäisi aina kirjoittaa ne heti ylös!). Toki määrät riippuvat siitä kuinka paljon keittoa on aikeissa tehdä. Muistelisin kuitenkin, että oma keittoni syntyi noin kilosta kurpitsaa ja yhdestä litrasta kasvislientä. Tässä siis reseptiä:
1 kg kurpitsaa (puolet myskikurpitsaa ja puolet tavallista kurpitsaa)
1 kasvisliemi kuutio (noin litraan vettä)
1 keltainen sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl oliiviöljyä
1-2 dl kermaa
n. 2 tl sambal oelek
Kuori ja pilko kurpitsat pienehköiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli isossa kattilassa tilkassa oliiviöljyä. Lisää sitten kasvisliemi ja kurpitsan palat ja anna kiehua noin 10 min. kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Hienonna seos esimerkiksi tehosekoittimella, niin että koostumus on samettisen pehmeää. Lisää sitten joukkoon kerma ja sambal oelek kastike ja kiehauta vielä kevyesti ennen tarjoilua.
Mielestäni kurpitsakeitosta saa ruokaisamman, kun siihen lisää päälle esimerkiksi keitettyä cous cousia tai bulguria ja mustia papuja sekä kurpistansiemeniä. Lisäksi samalla tulee annos myös koristeltua kivasti :)!
By | marraskuu 11th, 2016|0 Comments

SUNSET MOMENTS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näitä upeita auringonlaskuja on kyllä ikävä! Asunnon terassille paistoi mukavasti ilta-aurinko, joten siinä kelpasi istuskella ja siemailla Cavaa :). Muutamana päivänä tuli myös kokkailtua asunnolla, tuntui lähestulkoon epätodelliselta syödä ulkona terassilla auringon lämmössä, tuntui että siitä on ikuisuus kun viimeksi pystyi niin tekemään :D. Ilta-aurinko on myös kuvaamisen kannalta otollista aikaa, ei ole liian kirkasta ja laskeva aurinko antaa kuviin kivan sävyn. Mistä tahansa tuntui myös löytyvän täydellisiä seiniä ja taustoja asukuville, olisipa tällaisia puitteita käytettävissä joka päivä :D!
Oh how I miss these sunset moments in Spain :)! So perfect for having a glas of Cava at the terrace and enjoying the warm weather. Sunset is also the perfect time for taking photos when the light is not too bright :). I found many nice spots to take photos too, wish we had walls like that here in Finland too :D!

 

By | marraskuu 8th, 2016|0 Comments

VIVA ESPANA!

 

 

 

Sinne jäivät palmut, merenranta ja lempeän lämmin ilmasto :)! Vihdoin kotona ptkän reissaammispäivän jälkeen. Meillä oli mahtava loma Espanjan aurinkorannikolla Marbellan lähellä, jossa ystävillämme on loma-asunto. Aurinkoa ja lämpöä riitti joka päivä ja kuulemma oli jopa tavanomaista lämpimämpää ilmaa, noin +24 päivällä. Toista se on näköjään täällä kotona, oli pieni shokki kun saavuimme Helsinki-Vantaalle lumen ja jään keskelle hrrr! Näihin Espanjan kesäisiin tunnelmiin tulee varmasti siis vielä palattua kuvien muodossa, kunhan saan niitä purettua :). Mukavaa pakkaspäivää kaikille!
So now we are back home from lovely and warm Spain :)! We had a perfect holiday with perfect weather + 24 every day and sunshine. We were staying at our friend’s flat near Marbella. Now I’m trying to adjust to this winter weather here in Finland hrrr! Have a great weekend everyone!
By | marraskuu 5th, 2016|0 Comments

LOMASTRESSIÄ

Ajatus lomasta saa useasti virkeälle mielelle ja innostuksen korkealle. On se kuitenkin jännä juttu, että mitä lähemmäs loma koittaa, sitä enemmän on taipumusta (ainakin minulla), että iskee pientä lomastressiä :D! Yhtäkkiä tajuaa, ettei ole aloittanut esim. pakkaamista ajoissa tai huomaa kuinka monta muuta asiaa olisi vielä hoidettavana ennen lähtöä. Huomenna olisi tarkoitus suunnata hieman eteläisempään ilmastoon viikoksi ja toivottavasti merelliset maisemat saavat viimeisestkin lomastressin hippuset katoamaan :)! Ystävillämme on Espanjassa asunto lähellä Marbellaa ja saamme majailla siellä :). Siellä päin en olekaan aikaisemmin käynyt, joten katsomaan mitä kivaa sieltä löytyy! Toivottavasti ainakin mukavaa ilmaa! Blogia taitaa olla taas hankalaa päivitellä, kun ei jaksa määräänsä enempää kantaa laitteita mukanaan, kamerakin painaa jo kiitettävästi ;). Mutta menoa voi seurata instassani @mykindofluxury_ ja kuulemisiin ensi viikolla!
We are heading to Spain tomorrow wheee :)! We are staying at our friends’ appartment near Marbella and I could’nt be more excited! I’m also feeling a bit stressed about packing and all other things that I need to do before heading to the airport tommorow… but now I need to continue packing :). You can follow our trip on instagram @mykindofluxury_
By | lokakuu 26th, 2016|0 Comments

VOLT AVAJAISET KOSKIKESKUKSESSA

Muutamia vuosia sitten kesälomareissullamme Ruotsissa mieheni löysi unelmiensa vaateliikkeen.  Siitä lähtien olen tasaisin väliajoin kuunnellut kitinää siitä, että miksei tällaista löydy Tampereelta tai Suomesta ylipäätään…? No, ongelmaan on nyt tullut ratkaisu, sillä tämä kyseinen vaateliike Volt on nyt rantautunut Tampereelle Koskikeskukseen! Viime torstaina vietettiin Voltin avajaisia ja tottakai halusin koskarin bloggaajana tulla paikan päälle :). 
Volt on osa norjalaista Varner Groupia, johon kuuluu myös esimerkiksi Carlings ja Dressmann. Suomeen avattiin nyt yhteensä 9 Volt liikettä, joten miesten vaatteiden tarjonta täällä Suomen niemellä koheni kertaheitolla! Volt Koskikeskuksen myymäläpäällikkö Jesse kertoi, että he ovat sangen ylpeitä laajasta brändikattauksesta ja valikoimasta, joka hänen mukaan ”kattaa aika lailla kaiken sniikkereistä pukujen kautta taskuliinohin”. He eivät siis halua rajata kohderyhmäänsä turhan tiukasti, vaan vaatteita ja asusteita löytyy niin nuorille kuin aikuisillekin miehille. Voltin valikoimiin kuuluu laadukkaita brändeja kuten esimerkiksi Tiger of Sweden, Fila, Filippa K ja Whyred.
Tärkeä osa Voltin bisnesideaa on myöskin ammattitaitoinen ja rento henkilöstö, joka saa tuntemaan olosi kotoisaksi aina Voltissa vieraillessasi. Jesse kertoi, että heidän tavoitteenaan on luoda lämmin ja tervetullut ilmapiiri myymälään. En kyllä hetkeäkään epäile, ettei se onnistuisi :)! Itse ihastelen myös tyylitajua, joka Volt liikkeissä on onnistuttu luomaan. Sisustus on mietitty viimeistä piirtoa myöten, joka puolestaan korostaa fiilistä laadukkuudesta ja trendikkyydestä. Sisustus sopii myös erinomaisesti skandinaavisen muodin tyyliin ja henkeen.

Tähän liikkeeseen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, Voltista voi löytyä ratkaisu esimerkiksi tulevaa isänpäivää varten ja onhan Joulukin (niinpä!) jo kohta lähestymässä! 

Last Thursday was grand opening for new men’s clothing store Volt in Koskikeskus :)! This store is selling clothes from well known brands such as Tiger of Sweden, Fila, Filippa K and Whyred. They have a very scandinavian style in the store with trendy and stylish interior which definetly gives you a feeling of high quality clothing store. The staff is also doing their best so that you would feel comfortable everytime when visiting Volt :)!

By | lokakuu 23rd, 2016|0 Comments

FAZERIN MYSLILÄHETTILÄS

Muistattekos kun elokuussa pääsin Fazerin myslilähettiläiden joukkoon testaamaan uusia Alku myslejä ja loihtimaan niille uusia käyttövinkkejä :)? Uutuusmyslejä ja granolaa tuli moneen otteeseen maisteltua ja reseptejä jaoinkin täällä blogin puolella, sekä instagramissa. Sain pari päivää sitten sähköpostia, että minut oli valittu voittajaksi koko myslilähettiläiden porukasta :)!! Olipa mukava uutinen alkuviikkoon! Kiitoksia vain kovasti Fazerille :)! He kirjoittivat minusta myös pienen jutun Fazerin nettisivuille, sen voi käydä lukemassa täältä.

By | lokakuu 18th, 2016|0 Comments

PARAS PÄIVÄN ALOITUS: PYYMÄEN OMAN AAMIAISBUFFET!

Ajatuksiani on selvästi luettu, sillä olen pidemmän aikaa toivonut, että Pyymäen Oma kahvilaan tulisi valikoimaan aamiainen myös buffetin muodossa. Tuomiokirkonkadulla sijaitseva Pyymäen Oma lukeutuu ehdottomasti omiin kahvilasuosikkeihini Tampereella ja siksi olinkin niin iloinen kun huomasin, että he ovat aloittaneet aamiaisbuffetin arkisin klo 7.30-10.30 ja lauantaisin klo 9.00-12.00! Aamiaista on toki ollut tarjolla aikaisemminkin, mutta vain annoksina, joten tämä on varmasti erittäin hyvä lisä muutenkin jo kattavaan valikoimaan :). Tarjolla oli mm puuroa, tuoretta leipää, hedelmiä, rahkaa, mysliä, juustoja sekä pekonia ja munakokkelia eli aamiasbuffetiksi erittäin kattava valikoima ja ainakin minulle välittyi tunne, että aamiaiseen oli panostettu. Lokakuun ajan tämä kustantaa vain 9,90€ joten kipin kapin aamiaiselle :).
Tässä kahvilassa tuntuu muutenkin olevan niin moni asia kohdillaan, sisustus ja tunnelma on erittäin houkutteleva, vitriinit notkuvat tuoreista pullista, sämpylöistä ja leivonnaisista ja ammattitaitoinen henkilöstö jaksaa aina hymyillen toivottaa tervetulleeksi. Viimeistään hurmaava kahvintuoksu houkuttelee viihtymään :). Nämä kaikki ovat mielestäni tärkeitä seikkoja kun halutaan tarjota asiakkaille mieleenpainuva kokemus!
One of my favourite coffee shops in Tampere is Pyymäen Oma at Tuomiokirkonkatu. As I might have told you before I’m a morning person and simply love having a good breakfast without a hurry :). That’s why I was so glad when I found out that Pyymäen Oma is now serving a breakfast buffet every morning except Sundays. I had to try this out and it definetly didn’t leave me disappointed! They had fresh baked bread, porrige, smoothie, scrumbled eggs and bacon etc. During October the breakfast buffet is only 9,90€ so I would highly recommend to give it a try :)!
By | lokakuu 15th, 2016|0 Comments

PIIPAHDUS HELSINGISSÄ

Piipahdin viime viikolla pikavisiitillä Helsingissä, osaksi työn, osaksi huvin merkeissä. Pääsin yökylään ystäväni luo, jota en ollutkaan nähnyt (liian) pitkään aikaan, joten turistavaa riitti yömyöhään asti. Hän on ahkerasti remontoinut uutta asuntoaan tänä vuonna ja lopputulos on aivan käsittämättömän upea! Koitin ottaa muutaman kuvan ihanista ykstyiskohdista, mutta nämä pikku räpsyt eivät kyllä anna oikeutta tälle ihanalle asunnolle. Lisää kuvia voikin katsoa täältä. Huom! jos kärsit vakavasta remonttikuumeesta, niin en suosittele klikkaamaan kyseiselle sivustolle, kuume saattaa niittäin pahentua ;)! 
I stopped by in Helsinki last week for work and also for fun :). I haven’t seen my dear friend for a long time and it was lovely to cath up with her. She has been renovating her new appartment and my gosh how nice it looked! I want to do some renovating N.O.W ;)!

By | lokakuu 11th, 2016|0 Comments

RUSKARETKI HELVETINKOLULLE

En ole oikein koskaan ollut innokas Lapin matkailija enkä ole tainnut käydä siellä kuin kerran elämässäni (!). Syytä en tarkalleen edes tiedä, mutta ehkä se, etten erityisemmin pidä talvesta on saanut minut jäämään tänne eteläisempään Suomeen. Toki Lappi tarjoaa paljon muutakin kuin talven tai hiihtokeskukset ja myönnänkin, että kunnon ruska olisi vielä joskus hienoa nähdä :)! Tällä kertaa kuitenkin suuntasimme hieman lähemmäksi ihailemaan syksyn värejä, Helvetinkolun kansallispuistoon. Ilma oli mitä mahtavin ja itsetehtyjen eväiden raahaaminen mukana todella kannatti! 
We made this lovely daytrip to a national park called Helvetinkolu, near Tampere. The weather was perfect and we enjoyed seeing all the different colours on our 5 hours (!) walk :). We also brought some coffee and muffins with us and you can only imagine how good it tasted :)!

By | lokakuu 8th, 2016|0 Comments

MY LITTLE PONY

Taas on viikko mennyt niin hujauksessa, etten ole blogiakaan ehtinyt päivittää! Mutta nyt taas takaisin ruotuun :). Näistä ihanista ilmoista täytyy nauttia, kun harvemmin ihan tällaista syksyä on tarjolla! Ratsastuskin on paljon mukavampaa, kun on kuivaa, eikä rapa lennä niin pahasti kuin sateella :D. Crazy on jalkavamman takia ollut kesän ajan kevyellä liikunnalla ja se tuntuu nyt kostautuvan näin syksyn kirpeillä ilmoilla, virtaa nimittäin löytyy! No, toistaiseksi on kuski pysynyt kyydissä ja ensi viikolla pitäisi vielä mennä (toivottavasti) viimeseen kontrolliin klinikalle käymään ja tsekkaamaan joko voidaan liikuntaa lisätä :). 
I have been so busy lately that I haven’t been able to update my blog :)! But now I’m back. My little pony is feeling much better (and a bit too fresh :D) now and I really hope that the injury is gone. We are going to see the vet next Tuesday so we will see then how the hind leg looks like. Wish me luck :)!
By | lokakuu 4th, 2016|2 Comments

KULINARISTIN LONTOO VOL 2.

Vielä olisi muutama näistä Lontoon ihanista ruokapaikoista, mitä haluan jakaa :)! Tässä yllä on kuvia paikasta nimeltä Chiltern Firehouse, jossa olimme brunssilla. Kyseessä on vanha paloasema, joka on entisöity täysin, kuitenkin vanhaa paloasemaa kunnioittaen. Samasta yhteydestä löytyy ravintolan lisäksi myös luksushotelli. Kerrassaan upea miljöö joka henkii arvokkuutta ja historian havinaa! Annoksien hinnatkin olivat luonnollisesti melko arvokkaat, mutta kaikki mitä maistelimme, oli todella hyvää ja palvelu aivan ensiluokkaista. Tämä löytyy Marylebonen alueelta Chiltern streetiltä.
Toinen (tai oikeastaan kolmas 🙂 ehdottomasti mainitsemisen arvoinen paikka, jota en taatusti olisi löytänyt, jos ei olisi ollut ”paikallista” opasta mukana ;)! Onneksi ystäväni kuitenkin oli tutustunut tähän muutaman mutkan takana sijaitsevaan intialaistyyliseen ravintolaan nimeltä Dishoom Breakfast. Tämä on pienehkö ketju, jota löytyy muutamasta paikasta Lontoossa. Me olimme King’s Crossin alueen ravintolassa, koska ystäväni asuu siinä lähettyvillä. Mahtava paikka tämäkin :)! Hyvin tehdashenkinen miljöö, iso ja jotenkin hyvällä tavalla kolkko tila, joka ei kuitenkaan jättänyt kylmäksi. Ruoka oli jälleen kerran hyvää, olimme tietenkin taas aamiaisella/brunssilla :D. Hintataso oli täällä mielestäni hyvinkin kohdillaan ja kun ruokalistaa katsoi, niin tuntui että mikä tahansa olisi ollut hyvä valinta! Lisää tietoa löytyy täältä.
Kun Englannissa kerran oltiin, niin oli pakko päästä kokeilemaan perinteistä Afternoon Tea tarjotinta! Se on kuulemma lähtöisin erään 1800 – luvulla eläneen herttuattaren tavasta. Hän tuli aina nälkäiseksi lounaan ja illallisen välissä ja pyysi saada iltapäivä teen kanssa jotakin suolaista ja vähän makeaa. Hiljalleen siitä kehittyi traditio kun hän alkoi pyytää myös ystäviään liittymään seuraan hänen teehetkilleen. Tämä traditio yltää tietysti ihan tähän päivään asti ja melkein jokaisesta kahvilasta on mahdollista saada Afternoon Tea tarjotin :).

Tällaisia herkkuhetkiä löytyi minun reissultani! Aivan mahtavia paikkoja, joihin toivon pääseväni vielä uudestaan joskus!

Here are few more spots worth visiting in London if you are hungry ;)! The first one is Chiltern Street in Marylebone which is old fire station but beautifully renovated. Such a cosy restaurant (and a hotel as well) with dignity 🙂 and delicious food! The second one is Indian (without being too much indian) restaurant called Dishoom Breakfast. Definetly worth visiting, excellent food and affordable prices :)!

By | syyskuu 28th, 2016|0 Comments

RAPU RAPU RALLAA!

Eilen ei oltukaan missä tahansa juhlissa, vaan rapujuhlissa :)! Rapujuhlissa on jotakin spesiaalia, niitä odottaa aina vähän extra paljon ja voi luottaa siihen, että aina on hauskaa. Niin oli nytkin! Lisäjännitystä tuo se, että muistaako miten niitä rapuja nyt taas syötiinkään tai muistuuko mieleen yhden yhtä snapsilaulua :D. Kaikesta selvittiin ja ravut sekä muut tarjottavat olivat erinomaisia! Tunnelmaakaan ei puuttunut, sillä nämä kinkerit järjestettiin ystävieni ”melkein” valmiissa uudessa kodissa ;). Alunperin oli tarkoitus olla ulkona, mutta koska syksy on päässyt jo yllättävän pitkälle, niin heidän tuleva tunnelmallinen takkahuone lyhtyineen toimi paremmin kuin hyvin näille juhlille. Kiitokset vielä emännälle ja isännälle! Pienelle souturetkelle päästiin myös, olin ainakin hyvin valinnut mekon värin tuohon taustalla olevaan syksyiseen maisemaan ;). 

 

By | syyskuu 25th, 2016|0 Comments

KULINARISTIN LONTOO VOL 1

Lupasin palata vielä Lontoossa koettuihin ruokaelämyksiin :)! Niitä riittikin monta, koska ystäväni luona ei tullut juurikaan kokkailtua. Sen sijaan hän olikin alkanut tehdä suunnitelmia jo hyvissä ajoin muutamaan trendikkääseen kohteeseen :D! Ja kyllä oli taas manselainen ihmeissään kaikesta kauniista asettelusta, hienoista astioista ja teekupeista, loistavasta palvelusta sekä siitä kuinka maukkaita pannukakuista tuleekaan kun niihin laitetaan tarpeeksi voita ja kermaa ;)! Taas monta kokemusta rikkaampana ajattelin jakaa teillekin muutaman Lontoo-tärpin, tässä niistä ensimmäinen osa!
Jos sattuu olemaan Lontoossa perjantaipäivänä, niin aivan ehdottomasti vierailun arvoinen paikka on Borough Market, joka sijaitsee aivan London Bridge metropysäkin läheisyydessä. Nämä suositut markkinat järjestetään siis ainoastaan perjantaisin ja sen kyllä huomasi, koska väkeä oli todella paljon! Onnistuimme kuitenkin soljumaan tungoksessa mukana ja jotenkin sain pari kuvaakin napattua :D. Myynnissä oli aivan kaikkea; hedelmiä, vihanneksia, kalaa, lihaa, juustoja, kakkuja ym. Mukana oli myös paljon erilaisia ruokakojuja, jotka olivat hyvin pitkälti trendikkään street food tyylisiä. Meille löytyi lounaaksi eräästä kojusta mehukasta pulled porkia salaattipedillä :)! Monet saapuivat paikalle varmasti tekemään viikon ruokaostoksensa, kun taas osa oli selvästi nauttimassa pitkää lounasta ja pitämässä taukoa työpäivästä.
If you happen to be in London on a Friday, make sure to visit Borough Market close to London Bridge metro station. This popular food market is arranged only on Fridays so there were a lot of people enjoying a long lunch or getting their grocery shopping done. Absolutely worth visiting and I definetly want to visit this market again next time I’m in London :)!
By | syyskuu 23rd, 2016|0 Comments

LAPINNIEMEN ANSARI

Viikonloppuna tuli vähän kuvailtua Lapinniemen suunnalla. Ilma oli mitä ihanin ja sattumalta huomasimme myös viehättävän pikku kahvilan pilkistävän puskien takaa, aivan kylpylän vieressä. Saman tien alkoi tietenkin kahvihammasta kolottaa ja suuntasimme katsomaan mitä sieltä löytyisi. Täytyy tunnustaa, etten ollut koskaan kuullutkaan tästä ihanasta pikku kahvilasta Lapinniemen Ansarista! Tämä on varmasti monen varsinkin lähistöllä asuvan kantapaikka, mutta muidenkin kannattaa täällä piipahtaa, jos ei sitä ole vielä tehnyt :). Kahvilasta löytyi herkullisen näköisiä kakkuja ja leivoksia ja tarjolla oli myös salaatteja ja kotiruoan tyylisiä annoksia, kuten lasagnea ja lohikeittoa. Meillä oli vähän nälkä, joten söimme tällä kertaa suolaista, mutta ensi kerralla täytyy kokeilla jotain makeampaa :). Aurinko lämmitti vielä niin mukavasti, että istuimme terassilla, mutta paikka on varmasti todella tunnelmallinen myös pimenevinä syysiltoina! Kahvila näytti muuten olevan auki joka päivä klo 20 asti. Onko joku muu vieraillut tai kuullut tästä kahvilasta :)?
We found this cute little cafe Lapinniemen Ansari near Holiday Club in Lapinniemi. I had never heard of this place before but I’m glad we happened to find it now. They had a selection of different kind of cakes and other sweet treats :). They were also serving salads and food. I’m definetly going to visit this place again!
By | syyskuu 20th, 2016|0 Comments

OXFORDIN TUNNELMIA!

 

 

 

 

 

 

 

Kävimme Lontoon retkelläni myös Oxfordissa, jonne on noin tunnin junamatka Lontoosta. Jos mielii nähdä muutakin kuin Lontoon keskustan ja suurimmat turistinähtävyydet, niin tätä etappia kannattaa vakavasti harkita! Oxfordista minulle tuli lähinnä mieleen kuuluisa yliopisto, mutta ei oikeastaan muuta. No, sehän se varmasti suurin juttu tässä kaupungissa onkin, mutta kokonaisuudessaan kaupunki oli paljon upeampi kuin mitä osasin edes kuvitella. Mihin päin tahansa kun katsoi, oli kauniita rakennuksia ja ihan joka suunnasta löytyi jotain mitä olisi voinut kuvata :). Rakennukset olivat aivan käsittämättömän hienoja, mitähän sitä vielä voisi lähteä opiskelemaan :D…? Oxfordin yliopisto on perustettu jo keskiajalla ja yliopistoon kuuluu eri collegeja eli ns erillisiä ”yksikköjä”, jotka kaikki ovat osa yliopistoa. Näissä kaikissa collegeissa on oma asuntola, ruokasali, kirjasto, opiskelutilat ym. Kerrassaan vaikuttavaa :). Lisäksi Oxfordista löytyi kauniita viheralueita ja söpöjä kahviloita!
Meillä kävi vielä aivan käsittämätön tuuri, koska juuri tuona viikonloppuna kaikissa collegeissa sattui olemaan avoimet ovat, eli niihin pääsi maksutta tutustumaan :)! Ainoa maksullinen oli tuo alimmassa kuvassa oleva rakennus, jossa Harry Potter elokuvaakin on kuvattu, emme siis jättäneet sitäkään väliin ;)!
We had a wonderful day in Oxford while I was visiting my friend in London! It took only one hour by train from London to Oxford so definetly worth visiting :)! I never thought that the university buildings could be so pretty, bit different from the finnish universities :D. 
By | syyskuu 17th, 2016|0 Comments

LOVELY LONDON!

 

 

 

 

 

 

Ihana Lontoon retki takana! Vietin siis pidennetyn viikonlopun ystäväni luona Lontoossa. Hän on siellä töissä ja asunut tässä metropolissa jo jonkin aikaa, joten opaspalvelu oli erinomainen ;)! Kiersimme suurimpia nähtävyyksiä kuten parlamenttitalon, Big Benin, London Bridgen, London Eyen sekä Harrodsin. Niin paljon nähtävää ja hulinaa, että tällä hetkellä on melkoinen ähky kaikesta mitä on viime päivinä kokenut :). Ihastelin kuitenkin tuota ”hulinaa”, eli Lontoosta löytyy sykettä ja pulssia mielin määrin. Ihmiset tekevät tässä kaupungissa todella paljon töitä ja pitkiä päiviä, jonka vastapainoksi käydään paljon after workeilla, sekä syödään hyvin ja seurustellaan muiden kanssa. Pubeja ja ravintoloita löytyikin joka lähtöön ja makuun. Ystäväni oli suunnitellut meille toinen toistaan ihanempia brunssikohteita ja ravintoloita, joissa kävimme. Tämä sopi tietysti kaltaiselleni kulinaristille paremmin kuin hyvin :)! Näistä tulossa aivan erillinen postaus. Aivan täydellinen reissu siis ja iso kiitos vielä super ihanalle ystävälleni Anna-Riikalle :)!
 
Finally back at home from lovely London :)! I have enjoyed every moment and I really had a great long weekend. My friend lives in London and has been working there for a while now so I had the best guide ever :). She showed me around and I was just trying to capture every moment and important buildings with my camera :D. She also took me to many cosy restaurants which I propably wouldn’t have found by myself as a tourist. Many thanks to my lovely friend Anna-Riikka :)!

 

By | syyskuu 13th, 2016|2 Comments

OFF TO LONDON!

Jaahas! Se on torstai tänään, eikä ihan mikä tahansa torstai, sillä pientä viikonloppureissua edessä :)! Lähden tänään Lontooseen ystäväni luokse käymään. Nämä kuvat tosin ovat Riikasta ja Kööpenhaminasta, mutta kaupunkireissuja nekin ;). Lontoossa kävin muutama vuosi sitten, mutta töiden merkeissä. Tuolloin näin Lontoon lähinnä maan alta sekä massukeskuksen, mutta enpä oikeastaan itse Lontoota. Josko nyt pääsisi näkemään miltä se ihan oikeasti näyttää! Odotan jo kovasti punaisia busseja ja kauniita, arvokkaasti vanhentuneita rakennuksia!
Matkakuulumisia tulee löytymään instagramistani @mykindofluxury_ ja suurempi kuvapommitus luvassa ensi viikolla :)!
Guys! I’m heading to London today! Wheee :)! I’m going to spend the weekend there with a friend of mine who is living there, so excited! Already looking forward all the red busses and old beautiful buildings :)! Follow my trip on instagram @mykindofluxury_

By | syyskuu 8th, 2016|0 Comments

GLUTEENITON SUOLAINEN PIIRAKKA

Pidän kovasti kaikenlaisista suolaisista piirakoista, mutta olen jostain syystä pitänyt niitä aavistuksen vaivalloisina tehdä…vaikka eiväthän ne periaatteessa edes sitä ole. Valmisiin pakastepohjiin en oikein lämpiä ja monesti olen miettinyt, että miten pohjasta saisi vähän terveellisemmän (ettei olisi pelkkää vehnäjauhoa ja voita :D), mutta silti maukkaan makuisen. No, onneksi ystävälläni on ratkaisu tähän(kin) pulmaan :)! Hän oli loihtinut piirakan pohjan kukkakaalista, kananmunasta ja mantelijauhoista, nerokasta! Tuumin, että tämä respeti täytyy heti kopioida ja testata käytännössä. Aivan älyttömän hyvää ja tuo pohja toimi kerrassaan mainiosti, maku oli jopa aavistuksen makea mantelijauhon ansiosta. Sitäpaitsi tämä versio on myös gluteeniton vaihtoehto! Täytteeksi valitsin kanttarelleja, kinkkua, sipulia ja paprikaa, koska niitä sattui tällä hetkellä kotoa löytymään :). Resepti piirakkaan löytyy täältä.
As much as I like different kind of pies, I’ve always wondered how to make the pie dough a bit healthier than just butter and wheat flour :D. Well, luckily my friend has a solution to this! She made a pie dough of cauliflower, eggs and almond flour, genious! I had to try this right away and I must say that this is propably the best pie recipe I’ve ever tried! 
1 cauliflower
2 dl almond flour
2 eggs
salt
0,5 dl olive oil
filling:
1 red pepper
1 onion 
200 g ham
1 dl chanterelle
2 dl cream
1 egg
2 dl parmesan cheese
black pepper
rosemary
Preheat the oven to 200 degrees celsius. Put cauliflower, almond flour, eggs, olive oil and salt into a blender and mix. Press the dough in loose base cake tin and bake for about 20 minutes. In the meanwhile chop the pepper, onion and ham and saute them in a pan. Then combine cream, egg, parmesan cheese, black pepper and rosemary and mix just slightly. When you take the cake tin out of oven put the sauteed pepper, ham and onion on top of the dough and finally add the cream parmesan cheese mixture. Bake again for about 15 minutes and it should be done :)! Enjoy with a fresh salad.
 

By | syyskuu 5th, 2016|0 Comments

NEW IN

Pitkään olen etsiskellyt kotiimme uutta astiastoa korvaamaan Ikeasta kertynyttä sekalaista sakkia lautasia, kuppeja ja kippoja. Vihdoin löysin mieleiseni astiaston Stockmannilta ja ihastuinkin näihin heti :)! Näissä on juuri sopivasti rosoisuutta ja erilaista ulottuvuutta, mutta kuitenkin hillityllä tavalla. Aluksi ajattelin, että näissä olisi liikaa maalaishenkisyyttää kaupunkikotiimme, mutta onneksi ne sopivat juuri täydellisesti vähän modernimpaankin ympäristöön. Merkki on tanskalainen Broste Copenhagen. 
I finally found this perfect tableware to our home :)! It’s from Broste Copenhagen. At first I thought it would suit better to a home on a countryside but luckily it looks very good in our city home as well :)! So far we have mostly had plates and bowls from Ikea and I haven’t been very satisfied with the quality…

By | syyskuu 3rd, 2016|0 Comments

SMOOTHIE BOWL

Olinpas oikein askartelutuulella tänään :)! Löysin myös kaupasta syötäviä orvokkeja, joten niitä oli pakko ostaa ja heti testata! Ihanasti antavat väriä ja ulottuvuutta vaikkapa smoothien koristeeksi tai kakkujen koristeeksi. Muutoin tämän illan smoothieen eksyi banaania, mansikkaa, hunajamelonia ja kaurahiutaleita. Kaadoin valmiin smoothien kulhoon melkein kokonaan, mutta jätin blenderiin vähän jäljelle johon lisäsin vielä mustikoita. Näin sain tuohon päälle vielä ”raidan” tummemman väristä smoothieta ;).

I think this became the most beautiful smoothie bowl I have made so far :)! I found the small flowers from the grocery store so I had to buy them and put it on top of a smoothie bowl. I simply love creating beautiful food :)!

By | elokuu 31st, 2016|0 Comments

VILA LAHJAKORTIN ARVONNAN VOITTAJA

Iso kiitos kaikille, jotka osallistuivat VILA lahjakortin arvontaan! Todella paljon ihania ja positiivisia kommentteja, joita on ollut oikein mukava lueskella :)! Toivottavasti saitte inspiraatiota ja ideoita syksyn pukeutumiseen. Arvonta on nyt suoritettu ja tällä kertaa onnekas oli Anna Huhtamäki :). Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.
 
By | elokuu 29th, 2016|0 Comments

VALKOSUKLAA JUUSTOKAKKU

                                                                                                                      Yhteistyössä Fazerin kanssa
Olen siis tämän kuukauden ajan ollut myslilähettiläänä ja testaillut Fazerin uutuus myslejä. Vaikka testijakso virallisesti päättyikin eilen, niin halusin vielä julkaista tämän postauksen tänään, koska en eilen ehtinyt. Tämä valkosuklaa juustokakku nimittäin ansaitsee vielä oman postauksensa! Raw pallot, joita tein pari viikkoa sitten, ovat mielestäni niin herkullisia kaikessa yksinkertaisuudessaan, että päätin käyttää sitä myös juustokakun pohjana! Tästä kokeilusta tuli vähän erilainen kuin perus juustokakusta. Täytteessä halusin käyttää kauravispiä, koska ajattelin sen sopivan yhteen pohjassa olevan kauraisen granolan kanssa. Jälkeenpäin voin sanoa, että se oli erittäin hyvä ratkaisu :)! Täytteeseen tuleva limen mehu tasapainottaa kivasti valkosuklaan ja kauravispin tuomaa makeuttaa. Tämä kakku tuli kyllä jäädäkseen minun reseptivarastooni!

pohja:
1 dl kuivattuja taateleita
1 dl cashew pähkinöitä
2 dl Fazer Alku omenainen kauragranola
3 rkl kookosöljyä
täyte:
1 purkki Plant kauravispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
n. 60 g valkosuklaata
1 limen mehu
ripaus vaniljajauhetta
Liota cashew pähkinöitä vedessä useampi tunti tai yön yli. Pilko taatelit pieneksi paloiksi. Kaada vesi pois cashew pähkinöistä ja laita taatelin palat pehmenneiden cashew pähkinöiden kanssa kulhoon. Lisää sulatettu kookosöljy. Hienonna sauvasekoittimella (tai vastaavasti hienonna monitoimikoneessa, jos löytyy tarpeeksi tehokas sellainen). Lisää joukkoon granola ja surauta vielä, niin että massasta tulisi tahmea. Levita massa pienen irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 20 cm). Kannattaa laittaa leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle, niin pääsee helpommalla :). Kun massa on taputeltu pohjalle, niin laita vuoka jääkaappiin kylmenemään. 
Tee seuraavaksi täyte. Laita tuorejuusto kulhoon ja purista sinne limen mehu. Sekoita niin, että juusto hieman notkistuu. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljajauhe ja sekoita vielä hyvin. Vatkaa sitten kauravispi kuohkeaksi (ei tule yhtä kuohkeksi kuin kermavaahto). Sulata seuraavaksi valkosuklaa vesihauteessa. Lisää sulatettu suklaa kauravispin joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää sitten joukkoon vielä tuorejuustoseos ja sekoita.
Ota vuoka jääkaapista ja lisää täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään useaksi tunniksi. Itse halusin vähän nopeuttaa jäähdytysprosessia ja laitoin sen hetkeksi pakastimeen :). Koska tässä versiossa ei ole liivatetta, niin se jähmettyy tietysti huonommin, mutta mielestäni se ei haitannut ollenkaan. Koristele vielä esimerkiksi marjoilla ja kauragranolalla :).
By | elokuu 27th, 2016|0 Comments

FRESH SMOOTHIE

Täällä ollaan vieläkin flunssassa, mutta onneksi nyt alkaa hiljalleen helpottaa. Kun on sairastanut, niin taas osaa hetken aikaa arvostaa omaa terveyttään, niinhän se menee :D! Olen koittanut dropata itseäni juomalla teetä ja lisäämällä roimasti c-vitamiini annosta. Eilen smoothieeni eksyi mangoa, kiiviä, vähän tuoretta inkivääriä, minttua ja limeä. Kyllä tällaisella setillä pitäisi flunssan taantua! Sain myös kukkasia piristämään olotilaani, kummasti sellaisestakin pienestä asiasta mieli virkistyy :)! Toivottavasti te muut olette välttyneet pahemmilta syysflunssilta!
I have been sick for a few days but now I’m finally starting to feel better. The keyword is rest! And adding the doze of vitamin C, like I did by making this smoothie :). This time I had some mango, kiwi, fresh ginger, mint and lime. Perfect :)!