Arkisto2018-04-29T16:31:32+02:00

LOMAVIIKON PUUHASTELUA

Sanoista tekoihin! Kerroin edellisessä postauksessa, että lomat jäivät viime vuodelta aika vähiin, joten tämä vuosi onkin alkanut jo mm viikon lomailulla :). Olin syksyn jäljiltä niin väsynyt, että halusin viettää lomaa ihan kotioloissa lataamalla akkuja, enkä lähteä reissuun ja sellainen loma onnistui kyllä vähintäänkin yhtä hyvin kuin viikon etelänloma. Oli rentouttavaa nukkua pitkään, käydä lounailla ja museossakin. Museovierailuja kyllä tulee tehtyä aivan liian harvoin, hävettää tunnustaa, etten edes muista olenko esim käynyt Sara Hildenin taidemuseossa koskaan elämässäni… hämärä muistikuva on, että mahdollisesti joskus lapsena tarhassa ollessani :D. No, nyt asia tuli korjattua ja museokierros tehtyä!

Lounaista täytyy mainita vietnamilaishenkinen Lie Mi . En ollut aiemmin ehtinyt käydä tässä paljon hehkutetussa paikassa, mutta nyt lomalla sekin tuli testattua. Todella kivan oloinen paikka ja hyvää ruokaa! Vähän jäi harmittamaan, että kehuttuja Shanghai Tacoja ei ollut juuri tuona päivänä lounaalla tarjolla, mutta täytyy testata toisella kertaa :). Varmasti vierailen täällä uudelleen!

By |helmikuu 4th, 2020|Tags: , |0 Comments

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2020!

Ihanaa alkanutta vuotta ja vuosikymmentä! Olipas kiireinen vuosi tuo 2019! Se täyttyi suurimmaksi osaksi asuntoremontistamme, jonka onneksi saimme loppuvuodesta valmiiksi. Sen lisäksi rakas Crazy tuli takaisin minulle joka toki on tuonut lisää ohjelmaa jo valmiiksi kiireiseen arkeen, mutta toisaalta tuo heppailu niin tehokkaasti myös tasapainottaa sitä kiireistä arkea. 🙂 Työrintamalla on ollut myös kiireinen ja haastavakin vuosi, paljon uusia projekteja, jotka vaatisivat enemmän aikaa, kuin pystyy antamaan. Yksi mielenkiintoinen projekti on ollut tämä USA:n markkinoihin tutustuminen, olimme New Yorkissa siskoni kanssa marras-joulukuun vaihteessa (josta kuvatkin ovat), kun KIVAT:in kanssa osallistuimme Manhattanilla järjestettyyn pop-up tapahtumaan. Jenkeissä olen monta kertaa aiemmin käynyt, mutten koskaan New Yorkissa. 🙂 Hieno kaupunki, mutta mahdoton nähdä kaikkea tai edes paljon niin lyhyessä ajassa!

Valokuvausharrastus on väkisinkin kärsinyt muista kiireistä ja viikonloppuisinkin sitä on ollut niin puhki, ettei energiaa ole juuri blogille riittänyt. Toivottavasti alkanut vuosi tuo vähän happea näihin kiireisiin, haluaisin kovasti kuvailla ihanaa ”uutta” kotiammekin tänne blogin puolelle! Kunhan vähän valon määrä lisääntyy, niin saan ehkä kaivettua kameran esille. 😉 Koitin kovasti miettiä, että mitä uuden vuoden tavoitteita tai toiveita minulla olisi, mutta oikeastaan kaikki on oikein hyvin näin. Tosin kesälomat jäivät viime vuonna lähes pitämättä, joten siinä aion nyt tänä vuonna petrata ja koittaa pitää vähän enemmän vapaata! 🙂

By |tammikuu 1st, 2020|Tags: , |0 Comments

PUKKI PALATSISSA

Tänä vuonna tulikin aloitettua joulu fiilistely harvinaisen ajoissa, sillä pari viikkoa sitten pääsin tankotanssitaiteilija Henriikka Roon kutsumana seuraamaan pikkujoulu komediaa nimeltä Pukki Palatsissa. Henriikka on itse mukana tähdittämässä tätä ronskilla huumorilla varustettua pikkujoulu showta. Henriikka on kyllä aivan äärettömän karismaattinen esiintyjä ja hänen tankotanssiosiot olivat shown ehdottomia kohokohtia! 🙂 Toisella puoliajalla saatiin sketseihinkin vähän uutta kulmaa ja vauhtia. Tämä pikkujoulu komedia ottaa ainakin yleisön mukaansa ja kannustaa mm somettamaan ahkerasti shown aikana, parhaimmalle somekuvalle tarjottiin jopa pullollinen kuohuvaa. 😀

Pukki Palatsissa – esitykset pyörivät siis ennen joulua Sketsiteatteri Palatsissa aina 20. joulukuuta asti.

By |marraskuu 16th, 2019|Tags: , |0 Comments

MEIDÄN REMONTTI osa 1.

Huhhuh! Mistähän sitä aloittaisi… No, varmaankin siitä, että tämä remonttiurakka (joka toki ei aivan vielä ole valmis) on vienyt kyllä mehut aivan totaalisti tänä syksynä! Blogin päivittäminen ja instagram postaukset ovat saaneet nyt jäädä hetkeksi aikaa ja olen myös antanut siihen itselleni hyvillä mielin luvan. Olen kokenut tärkeäksi keventää kuormitusta sieltä mistä se on mahdollista jotta ei ihan täysin uuvu. On ollut ihan riittävä haaste tuo remonttiprojekti, kiireinen sesonki töissä ja jokapäiväinen tallilla käynti. MUTTA nyt vihdoin saan jotakin aikaiseksi tänne blogiinkin aiheesta Meidän Remontti :). Näitä asioita on kiva kirjoittaa itsellekin muistoksi ja ehkäpä jakaa vinkkejä niille, ketkä suunnittelevat remonttia :).

Päätimme siis jo viime vuoden puolella, että remontoisimme koko asunnon kerralla. Aiemmin pohdimme voisiko vain lattiat vaihtaa ja uudistaa kylpyhuoneen, mutta lopulta sekin olisi ollut niin iso urakka, että päätimme tehdä kaiken uusiksi. Asumme siis 60-luvulla rakennetussa kerrostalokolmiossa, jossa aiemmin oli uudistettu keittiötä ja kylppäriä, muuta siitäkin oli jo paljon aikaa. Useat kaapistot olivat alkuperäiskunnossa, samoin lattiat. Saamme onneksi majailla vanhempieni kaupunki asunnossa remontin ajan, koska remontin keskellä asuminen olisi tietenkin ollut mahdotonta. Purkutyöt teimme aikalailla itse. Uskomaton määrä puuta ja betonia on siis rahdattu kaatopaikalle! Siitä olen erityisen mielissäni, että kaikki vanhat kodinkoneet löysivät vielä uudet kodit ja tulivat käyttöön, samoin osa keittiön kaapeistamme sekä yksi väliovi löysi uuden käyttökohteen.

Meillä oli tiedossa, että lattia tulee olemaan haaste, sillä vanhan parketin alla oli vajaa 10 cm hiekkaa! Hiekka on ollut sen aikakauden tapa saada äänieristystä kohtuu edullisesti. Hiekka oli pakko saada sieltä pois, sillä sen päälle ei oikein kannattanut (eikä se olisi ollut mahdollistakaan) alkaa uutta parkettia kiinnittää. Tilasimme Deleteltä ”hiekan imu palvelun”, eli heiltä tuli auto kadun reunaan ja parvekkeelta saatiin iso letku tuotua sisälle, jolla hiekka sitten imettiin säiliöön. Tämä hoitui paljon nopeammin ja helpommin kuin olisin aavistanut :). Lattian ”täytteen” osalta päädyimme ammattilaisten suosittelemana kipsivaluun, joka sitten tuli kauttaaltaan koko asunnon lattiaan. Näin koko lattian pinta saatiin tasaiseksi ja siihen oli helppo kiinnittää uusi parketti ja laatta. SE, mikä kipsivalun kanssa oli hieman ongelmallista oli sen kuivuminen, laskeskelin, että meillä taisi mennä yhteensä 7 viikkoa, ennenkuin se oli tarpeeksi kuiva, jotta lattian pystyi asentamaan. Toki sillävälin pystyttiin tasoittamaan ja maalaamaan seiniä, sekä tekemään kylppäriä, mutta silti, 7 viikkoa tuntui ikuisuudelta! Kipsivalun alle tuli solumuovimatto eristämään ääntä paremmin ja kipsivalun päälle eli parketin alle laitettiin vielä askeläänieristysmatto. Nämä äänieristysvaatimukset saattavat olla yksilöllisiä taloyhtiöistä riippuen, meillä siinä oltiin hieman tiukempia, joten siksi lattiaan tuli aika monta kerrosta.

Tällä hetkellä tehdään vielä sähkötöitä, kylpyhuonetta valmiiksi ja asennellaan kaappeja paikoilleen. Keittiökin on jo aika hyvin asennettu ja nyt odottelemme kivitasoja saapuviksi ensi viikolla :). Muutama viikko siis vielä varmasti menee, ennen kuin saamme alkaa muuttamaan tavaroitamme takaisin. Kerroin sitten myöhemmässä postauksessa materiaalivalinnoistamme ja ratkaisuista, joihin päädyttiin :).

PORVOO – MALMGÅRDIN KARTANO – LOVIISA

Pieni alustus tähän ennen kuvia, eli järjestin pari viikkoa sitten miehelleni ylläriretken hänen synttäreiden kunniaksi :). Lähdimme aamulla ajelemaan etelän suuntaan hänen tietämättä kohdetta. Olin alkajaisiksi suunnitellut brunssin Porvoossa, ihanassa kahvilassa nimeltä Glassikko ja sinne siis saavuimme aamupäivästä. Brunssilla oli tarjolla mm paljon erilaisia salaatteja, tuoretta leipää sekä useampaa jälkkäriä! Paikkana Glassikko oli oikein sympaattinen vanha rakennus vinoine seinineen :). Hintaa brunssilla oli 25€ / henkilö.

Pienen kävelykierroksen jälkeen matka jatkui Porvoosta seuraavaan paikkaan, joka miehelle selvisi tietenkin vasta paikan päällä ;). Saavuimme aivan ihastuttavaan Malmgårdin Kartanoon. En edes tarkalleen muista mistä bongasin tämän paikan, mutta hyvä että bongasin! Te jotka vähänkään olette kiinnostuneita vanhoita kartanoista tai linnoista Suomessa, niin kannattaa ehdottomasti ottaa tämä kohde listalle mukaan! Kerrassaan aivan upea paikka. Kartanon tiluksilla toimii myös Malmgårdin Panimo, jossa järjestettiin viime lauantaina avoimet ovet. He järjestivät ilmaisia panimokierroksia, joten olin varannut meille sellaisen, mieheni kun on pienpanimo intoilija :). Paikanpäällä sai maistella myös heidän tunnetuimpia oluitaan ja nauttia naposteltavista oluen kanssa. Mielestäni hienoa PR:ää tällainen tapahtuma, joka keräsi paljon väkeä paikalle.

Panimokierroksen jälkeen olin varannut meille vielä kartanokierroksen Malmgårdin Kartanolla. Kävelimme panimolta 200m kohti hulppeaa päärakennusta ja totesimme yhteen ääneen, että voiko tällaista edes löytyä Suomesta?? Olin niin tohkeissani kierroksesta, että en ymmärtänyt, että liput olisi pitänyt ostaa tilapuodista, joka oli panimon yhteydessä! No, onneksi ystävällinen kartanon kreivi päästi meidät kierrokselle ja vakuuttelimme, että käymme maksamassa liput sitten jälkeenpäin vielä tilapuodissa (jonka toki myös teimme) :). Kartanossa (tai linnaksi tätä varmasti pitäisi kutsua!) sisällä ei ymmärrettävästi saanut kuvata, mutta linnan komeus sisältäkin päin jäi kyllä vahvasti muistoihin. Käsittämättömän upea linna! Kreivi kertoi meille koko tilan historiasta ja kiersimme hänen opastuksellaan linnassa, katselimme jopa 1700-luvulta asti olevia esineitä ja seiniltä löytyviä upeita maalauksia. Viimeistään tällöin tajusin, että tällaisella paikalla on kyllä merkittävä kulttuurihistoriallinenkin arvo! Menkää siis hyvät ystävät käymään Malmgårdissa! 🙂

No, sitten kun Malmgård oli kierretty, niin lähdimme ajelemaan vielä Loviisaan. Minua kiehtoi siellä eräs uusi ravintola, Locale, jossa halusin käydä. Olin siis varannut sinne illallispöydän, mutta ennen illallista ehdimme vielä käydä kävelemässä tässä pikkukaupungissa. Rannasta löytyikin paljon istuskelupaikkoja ja illanviettoa, mutta selvästi huomasi, että suurin sesonki taisi jo olla takanapäin. Sen sijaan Locale ravintolassa oli kyllä porukkaa, enkä ihmettele miksi. Ravintolan sisustus oli todella hieno, vähän italialaistyylinen, ja ruoka oli aivan erinomaista! Sanoisin että tuo lauantaipäivä oli oikein onnistunut kokonaisuudessaan! 🙂 Lähimatkailua ihan parhaimmillaan.

By |syyskuu 1st, 2019|Tags: , , |0 Comments

VIINIÄ JA RAPUJA

Kyllä vähintään kerran vuodessa on kiva maistella rapuja! Ihana Janica järjesti taas viime viikolla yheistyökumppaninsa Pernod Ricardin kautta vähän viinitastingia ja samalla pienimuotoiset rapujuhlat! 🙂 Tämä ilta tuli tarpeeseen töiden ja remonttihulinan keskellä! Maistelimme rapujen kanssa valkoviinejä ja kuohuvaa, joista oma suosikkini (ja taisi olla myös koko raadin) oli Alsacen alueelta tuleva Riesling nimeltään Willy Gisselbrecht. Menossa mukana olivat myös Katja ja Anna joka oli tehnyt myös (ihan oikeasti!) taivaallisen hyvää sipsikakkua! Kiitos taas Janicalle tästä mukavasta arki-illan viinitastingista!<3

By |elokuu 16th, 2019|Tags: , |0 Comments

VIIKONLOPPU JÄRVENPÄÄSSÄ

Viikonloppu tuli vietettyä Järvenpäässä ystävien terassin avajaisia juhlistaen. Läheltä löytyi myös ihanaa kukkapeltoa, joten se täytyi kuviin hyödyntää! <3 Ihasteltiin myös ystävien viljely palstaa, jossa kasvoi tällä hetkellä mm vallattomasti lehtikaalia ja useampaa eri minttulajiketta. Tuollaisella hyötykasvimaalla voisin itsekin kuvitella joskus kuokkivani, vaikka muutoin en viherpeukalo olekaan. Parvekekukkien istuttaminenkin on meillä miehen hommaa! 😀 Toisena päivänä kruisailtiin vielä avoautolla pitkin Järvenpäätä, ihanan kesäinen fillis kun aurinkokin vielä paistoi!

Itseasiassa huomennakin Järvenpää kutsuu, koska on viimein koittanut se viikonloppu, kun Suomen odotetuin hevostapahtuma Aino Nations Cup starttaa!

By |heinäkuu 4th, 2019|Tags: , , |0 Comments

JUHANNUS 2019

Ihana keskikesän juhla takana tänäkin vuonna! 🙂 Viime vuonna oltiinkin Norjan jylhissä maisemissa, mutta kyllä Suomikin tarjoili oikein mukavaa keliä ja maisemia tänä vuonna. Kovin paljoa perinteisempi ei Juhannus olisi voinut olla; mökkeilyä, ystäviä, hyvää ruokaa, kukkaseppeleitä ja kauniita auringonlaskuja. Minun listalta jäi pois sauna ja uinti, koska en niistä niin välitä 😀 mutta mahdollisuus toki olisi ollut ;). Lähistöltä löytyi myös pieni maatila lampaineen, joita kävimme kävelylenkillä moikkaamassa, niin söpöjä otuksia!

By |kesäkuu 24th, 2019|Tags: , |0 Comments

HANKO

”Hymyilee kuin Hangon keksi” – eikös se jotenkin niin mene :)? Hangon maisemissa ei kyllä voi olla hymyilemättä, onhan siellä nyt niin kaunista! Pari viikkoa sitten vietettiin siellä ystävän polttareita. Ilma oli hyytävän kylmä, eikä oikein kukaan ollut ymmärtänyt varustautua kylmän ilman vaatimiin tamineisiin :D… No, selvittiin kuitenkin ja maisemat ovat toki upeat vähän pilviselläkin säällä. Siitä taitaa olla 10 vuotta aikaa kun olen viimeksi Hangossa käynyt ja silloinkin se oli varsin nopea visiitti Hangon Regatassa, ja silloinkin muuten satoi vettä ja oli kylmää :D..  Sen verran tästä Hangosta nyt kuitenkin taas innostuin, että olisi kiva tehdä sinne vielä tänä kesänä uusi viikonloppuretki ja ajella vielä muihinkin mukaviin kesäkohteisiin sillä seudulla. Monet etelä-suomen vanhat ruukkikylät ainakin kiinnostavat! 🙂

By |kesäkuu 15th, 2019|Tags: , , |0 Comments

TOLVILAN KARTANO

Lähimatkailusta innostuneet nyt huomio! Olettekos jo vierailleet täällä Tolvilan Kartanon lammastilalla Akaassa? 🙂 Jos ette, niin pistäkäähän retkikohde-listalle! Me kävimme tällä viikolla KIVAT – porukan kanssa viettämässä kevään virkistyspäivää kyseisellä tilalla. Paikka oli minulle uusi tuttavuus ja olikin aika huikeaa kuulla tilan isännältä, eli paimenelta heidän toiminnasta ja lampaista! Suomenlampaita on ollut tilalla vuodesta 2007 lähtien ja tällä hetkellä tiluksilla viihtyy noin 200 lammasta. Suomenlammas on alkuperäisrotu, joka on noin 4000 vuotta vanha. Se mikä minulle jäi erityisesti mieleen oli se, että tällaiset luomutilat, joissa eläimet saavat laiduntaa vapaasti, tukee oleellisesti luonnon omaa biodiversiteettiä, eli myös monet lintulajit (etenkin sellaiset, joiden kanta on laskemassa) hakeutuvat mielellään näille maille. Luomutiloilla on siis tärkeä tehtävä!

Pidin myös heidän tavastaan suhtautua eläimiin, tällä tilalla ajatus tehotuotannosta on hyvin kaukana ja kaikkein tärkein asia on eläinten hyvinvointi ja luonnonmukaisuus kaikessa tekemisessä. Se kuvastaa sitä, että vuosien aikana on kehittynyt vankka ammattitaito lampaista. Pääsimme myös katsomaan lammaslaumaa laitumen reunalle ja sieltä ne iloisesti tulivat meitä aidalle tervehtimään. Hevosihmisenä tiedän, että eläimet eivät niin tekisi, jollei niillä olisi hyviä ja positiivisia kokemuksia ihmisistä. Olisin vaikka koko päiväksi voinut jäädä kuvailemaan näitä kavereita! 😀

Tilalta löytyy myös Paimenen Makasiini, jossa on pieni tilapuoti ja yläkerrassa tilat, jossa mekin kokoonnuimme ja söimme lounasta. Tilapuodissa on myytävänä mm Tolvilan tilan lampaiden villasta tehtyjä tuotteita ja käsityölankaa. Nuo kuvassakin näkyvät isot viltit olivat mielestäni aivan mielettömän upeita. Vierailu ylitti kyllä kaikki odotukseni ja varmasti vierailen Tolvilassa vielä uudemmankin kerran! 🙂

By |toukokuu 26th, 2019|Tags: , , |0 Comments

KUULUMISIA PITKÄSTÄ AIKAA

Täällä sitä ollaan taas vaikka linjoilla on ollut vähän hiljaisempaa viime viikkoina. Koskaan ei ole tainnut näin pitkää taukoa olla blogissa, mutta joskus sellainen tekee vain hyvää. Blogi on minulle kuitenkin harrastus, eikä työ, joten on mielestäni tärkeää, että se ei muodostu stressitekijäksi kiireisen arjen keskellä! 🙂 Kuvaan ja tuotan sisältöä niin paljon töissä, että sen tekeminen vielä vapaa-ajallakin on välillä kuormittavaa, siksi olenkin hieman vähemmän nyt kuvaillut viime aikoina blogiini juttuja ja tänäänkin otetut kuvat kännykällä :D. Mutta niinhän sitä sanotaan, että paras kamera on se mikä on mukana ;).  Päivän kuvat ovat lenkkipolkujen varrella kesään puhkeavasta luonnosta ja sen päätteeksi kahvittelua Pyynikintorin Lihasaa ja Kahvissa, aika lailla sellainen sunnuntaipäivä, jollaisia mielellään viettää! Muutoin kuuluu hyvää, hevoseni tuli takaisin minulle (tai siis se majailee Teiskossa) oltuaan ystävälläni 1,5 vuotta, joten tiivistä talliarkea on ollut tässä toukokuussa. Varmasti siksikin aika on jäänyt vähiin blogin ja instagramin puolella. Toisaalta metsäkävelyt ja tallihetket ovat niitä minulle erittäin rentouttavia hetkiä ja somesta irti oleminen on kyllä tehnyt todella hyvää! Tuntuu, että aivot saavat levätä, eivätkä käy koko ajan ylikierroksilla. Tässä siis nautitaan ihanista toukokuun kesäilmoista ja odotellaan asuntomme remonttia (jonka piti jo keväällä alkaa!) alkavaksi. 🙂

By |toukokuu 19th, 2019|Tags: , |0 Comments

TAHMELAN HUVILA

Tahmelan huvila

Huviloita, kartanoita ja linnoja rakastavana ihmisenä löytyi minulle taas uusi mielenkiintoinen vierailukohde ja vieläpä ihan kotikaupungista Tampereelta :). Tahmelasta, sieltä pispalanharjun lähistöltä löytyy nimittäin Tahmelan huvila, jota Tampereen kaupunki on nyt vuokrannut Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistykselle. Kyseinen huvila sijaitsee lenkkeilyreittimme varrella, mutta en ole siihen niinkään aikaisemmin kiinnittänyt huomiota, muuta kuin että olen ajatellut sen olevan vain tyhjillään. Nyt huvilaa elävöitetään mm näyttelyillä, erilaisilla tapahtumilla ja brunsseilla. Ensimmäinen brunssi järjestettiin pari viikkoa sitten ja me kävimme paikan päällä nauttimassa ranskalaisista herkuista ja huvilan tunnelmasta. Brunssi kustansi muistaakseni 20 €. Esillä oli myös vanhoja valokuvia alueen muistakin huviloista menneeltä ajalta. Minulle tuli yllätyksenä, että Pispalan alueella on ollut useampiakin isoja ja kauniita huviloita, joita käsittääkseni esim suurien tehtaiden johtajat rakennuttivat vapaa-ajan asunnoikseen. Myöhemmin niitä on harmillisesti purettu. Upeita vanhoja kuvia tutulta seudulta, käykää ihmeessä ihastelemassa niitä :)! Ja samalla nauttimassa esimerkiksi brunssia!

Tahmelan huvila

Uramonkatu 9

By |huhtikuu 14th, 2019|Tags: , , , |0 Comments

VAPUN VIINIT

Muutamia viikkoja sitten kerroin kun olin Janican luona maistelemassa viinejä pääsiäistä silmällä pitäen. No, pääsiäinenkään ei ihan vielä ole, mutta vinkataanpa samalla jo viinejä vapun herkkuihin :). Ihana Janica nimittäin järjesti jälleen meille blogikollegoille vähän viininmaistelua ja tällä kertaa testissä oli eri kuohareita. Kyseessä oli taas Janican yhteistyö Pernod Ricardin kanssa. Mukana menossa olivat myös Anna ja Hanna-Kaisa. Anna oli taikonut aivan mielettömän maukkaita munkkeja sekä ihanan mansikkakakun. Näissä maisteluissa hauskinta on (loistavan seuran lisäksi) se, että suolaista ja makeaa maistellaan vähän sekaisin 😉 täytyyhän kaikkien viinien kanssa maistella miten ne sopivat yhteen ruokien ja makeiden kanssa.

Ensimmäisenä maistelimme Jacob’s Creeckin Aperitivo Spritziä, joka muistutti Aperol Spritziä, mutta oli paljon makeampi. Tämä toimisi mielestäni loistavasti juuri aperitiivinä jos sekaan laittaisi jäitä ja esim appelsiinin siivun vähän hapokkuutta tuomaan. Tämä oli sen verran makea, että en ehkä ruoan kanssa valitsisi, mutta makeiden suupalojen kanssa se sopi oikein hyvin!

Toisena oli vuorossa hennon vaaleanpunainen cava nimeltään Hola. Tämä oli hyvinkin kevyt ja aika hapokas kuohari, jossa ei itseasiassa ollut ihan hirmuisesti makua. Toisaalta tämä voisi olla juurikin vappupöydän antimiin ihan hyvä vaihtoehto, koska sieltä usein löytyy paljon eri makuja, joten tämä kuohari ei ainakaan olisi kovasti rajoittamassa mitään keveytensä vuoksi.

Kolmantena vuorossa oli värikäs cava Gran Campo Viejo, jonka etiketistä minulle tuli mieleen Brasilian sambakarnevaalit ja juuri etiketin puolesta tämä kuohari sopisi vappupöytään kuin nenä päähän :). Etiketti lupasi paljon, mutta sisältö ei ehkä ihan täyttänyt odotuksia. Tämä kuohari oli jokseenkin kitkerän makuinen, eikä ainakaan oikein minun suuhuni sopinut :).

Viimeisenä testiin pääsi Chileläinen Castillo di Molina. Viimeksikin taisi tämä Molina (silloin tosin punaviini) olla kaikkien suosikki ja niin tälläkin kertaa. Tämä täytti mielestäni perus hyvän kuoharin odotukset. Sopivan kuiva, mutta ei liian. Maultaan huomattavasti parempi, kuin kaksi edellistä ja vaikka makua löytyi, niin silti tämä sopii varmasti yhteen vappupöydän ruokien kanssa!

Taas tulimme tämän tastingin jälkeen (toivottavasti) viisaammiksi viinien suhteen ja vähintäänkin iloisemmiksi, sillä hauskaahan aina piisaa :)! Sydämellinen kiitos taas Janicalle järjestämisestä <3

By |huhtikuu 7th, 2019|0 Comments

RIISITUNTURI

Kotona ollaan jo, mutta kuvia Kuusamon reissusta on tietysti vielä jaettava näin jälkikäteen :)! Kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, niin saman päivän aikana piipahdimme vähän matkaa Karhunkierroksella ja sen jälkeen ajelimme sieltä suoraan vielä Riisitunturille. Riisitunturi on suosittu vierailukohde kohtuullisen lähellä Kuusamoa (sijaitsee Posion puolella). Autolla pääsi aika ylöskin tunturin kupeeseen, joten kävelymatkaa huipulle ei ollut ihan hirveästi. Me kävimme myös Pikku riisitunturilla, joka on ihan korkeimman kohdan vieressä. Maisemat olivat sekä Pikku että isolta Riisitunturilta upeat, hienointa oli jotenkin se kaikki koskemattomuus ja hiljaisuus! Periaatteessa lumikenkiä ei olisi tarvinnut, koska polut olivat aika hyvin tamppaantuneet, mutta jos halusi poiketa reitiltä, niin lumikengät olivat tarpeen. Me vuokrasimme hotellilta sellaiset ja yllättävän mukavasti sujui matkanteko niillä, en ollut koskaan aikaisemmin kokeillut lumikenkäilyä :). Jos Kuusamon suunnalla joskus vierailette ja mielitte pienelle luontoretkelle, niin Riisitunturi on helppo kohde sellaiselle :)!

By |maaliskuu 19th, 2019|Tags: , , , |0 Comments

KARHUNKIERROS

Poroseikkailun jälkeen suuntasimme seuraavana päivänä kohti karhunkierrosta. Kuusamossa kun ollaan, niin tuo karhunkierros on ainakin pakko käydä näkemässä :). Me kävelimme vain ihan lyhyen matkaa tuolle ehkä kuuluisimmalle kuvauspaikalle, Myllykoskelle. Ilma oli mitä parhain ja patikointia olisi voinut jatkaakin, mutta me halusimme vielä saman päivän aikana ehtiä käymään Riisitunturilla, joten siksi vain lyhyt pyrähdys karhunkierroksella. Karhunkierrokselle täytyisi joskus lähteä ruska-aikaan, tuolloin luonto on varmasti maisemien kannalta ihan parhaimmillaan!

By |maaliskuu 16th, 2019|Tags: , , , |0 Comments

PALOSAAREN POROTILA

”Juokse porosein, poikki vuoret, maat…” saimme laulella tänään, kun aloitimme ensimmäisen lomapäivän poroajelulla :)! Olin varannut meille poroajelun Palosaaren porotilalla, joka sijaitsee ihan lähellä Kuusamon keskustaa. Viime kesänä, kun kävimme pohjoisessa, niin harmittelin sitä, että poroja ei tahtonut näkyä missään. Nyt ajattelin tällä reissulla varmistaa sen, että näkisin poroja ja saisin niistä vieläpä kuviakin :). Palosaaren porotila oli todella sympaattinen paikka, jota pyöritetään suurella sydämellä (muistaakseni) jo kuudennessa polvessa. Poroajeluita järjestetään näin talvella tiuhaan tahtiin turisteille ja mekin saimme vauhdista osaksemme, sillä meitä kyyditsevä poro, Iso-Poika oli varsin vauhdikkaalla tuulella. Hän oli lomaillut kolme päivää, joten intoa työntekoon riitti! Vauhdikkaan rekilenkin jälkeen pääsimme syöttelemään ja kuvailemaan nuorempia poroja aitaukseen. Niin sööttejä pikku poroja!

Noin 200 kuvaa myöhemmin tohdimme jättää pikku porot aitaukseen ja siirtyä Kammille nuotion ääreen syömään poromakkaraa ja kuuntelemaan lisää poronhoidosta. Opin esimerkiksi, että kaikki porot tarhataan talveksi, koska ruokaa ei niille luonnossa muuten riitä. Keväällä ne päästetään vapaaksi luontoon, mutta sain myös kuulla miksi emme viime juhannuksen aikaan nähneet poroja liikkeellä. Syy siihen oli se, että ne ovat juuri saaneet vasansa, jolloin ne pysyttelevät syvemmällä metsässä. Minulle jäi erityisen lämmin tunne siitä, että ainakin Palosaaressa poroista todella välitetään ja pyritään pitämään ne mahdollisimman luonnonmukaisesti. Kunnioitus poroja kohtaan on suuri. He tuntevat poronsa hyvin ja tietävät kuinka kelläkin porolla on omat hassut tapansa ja luonteenpiirteensä :).

Tässä siis pieni spämmäys porojen kuvia 😀 mutta kerrassaan vallottavia otuksiahan ne ovat <3

By |maaliskuu 13th, 2019|Tags: , , , , |0 Comments

HOTEL KUNG CARL

Yövyin valokuvausreissullani Malinin kanssa aivan ihanassa hotellissa nimeltä Kung Carl. Tukholmassa hotelli tarjontaa riittää, mutta halusin juuri tästä hotellista teille vinkata :). Rakennus on ulkoa ja sisältä todella kaunis ja myös huoneet ovat kerrassaan upeita! En ole vielä kertaakaan elämässäni ollut sellaisessa suihkussa, missä katosta roikkuu kristallikruunu ja vieressä on vanhan ajan takka :)! Hotelli sijaitsee Birger Jarl gatanilla, joten sijainti on todella keskeinen ja lyhyen kävelymatkan päässä parhaimpiin ravintoloihin ja putiikkeihin. Tämän reissun jälkeen mietin taas, että kuinka näppärää onkaan Tampereelta lennähtää Tukholmaan vaikkapa viikonloppu retkelle. Vähän kuin ottaisi bussin Pirkkalasta ja hetkessä onkin ison kaupungin tunnelmassa :)!

Mutta nyt vielä pakkailua toisenlaiseen reissuun, sillä huomenaamulla lähdemme miehen kanssa talvilomalle Kuusamoon ja Rukalle :)! Siitä lisää sitten ensi viikolla!

By |maaliskuu 10th, 2019|Tags: , |0 Comments

BLOGGER’S EVENT IN STOCKHOLM

Olipa hauskat pari päivää Tukholmassa tällä viikolla :)! Minua pyydettiin kuvaamaan Thulen järjestämä bloggaaja tapahtuma, eikä kahta kertaa tarvinnut miettiä asiaa, että lähdenkö :). Malin, jonka kanssa olemme Kivatin puolellakin tehneet yhteistyötä, oli mukana järjestämässä tapahtumaa ja oli tietenkin mukavaa nähdä myös häntä! Paikalla oli Ruotsin isoimpia bloggaajia, joten oli hienoa tavata heitä ihan livenä, todella mukavia ja maanläheisiä! Samalla tuo paripäiväinen visiitti tuntui vähän kuin minilomalta. Vaikka valokuvauskeikka olikin pääasia, niin ehdittiin käydä syömässä ja pyörähtää kaupungilla. Kuvausjutut ovat kyllä niin mukavaa hommaa ja toivottavasti saan sitä tehdä vielä enemmänkin jatkossa :)! Kaikille siis tiedoksi, että teen valokuvausta toiminimellä, joten jos siellä ruudun toisella puolella on tarvetta henkilö-, lapsi-, tapahtuma-, tai vaikkapa hääkuvaukselle, niin saapi laittaa viestiä! Nyt alan katsoa Melodifestivalenin finaalia, eli Ruotisn euroviisuehdokas ratkeaa tänään. Kivaa lauantaita kaikille!

By |maaliskuu 9th, 2019|Tags: , , , , |0 Comments

PUNAVIINIT LAMPAAN KAVERINA

Muutamia viikkoja sitten ihana Janica kutsui minut yhdessä muutaman muun blogikollegan kanssa maistelemaan punaviinejä. Kyseessä oli Janican yhteistyö Pernod Ricardin kanssa. Vietimme siis kivan viininmaistelu illan Janican ja hänen perheensä kauniissa kodissa. Janica oli tehnyt aivan mielettömän hyvää lammaspataa (oli sillä jokin hienompikin kreikkalainen nimi) sekä cous cousia appelsiinilla ja mantelilla höystettynä. Tarkoitus oli maistella ja arvioida kuinka eri punaviinit sopivat ruoan kanssa :). Lammaspadan lisäksi maistelimme samoja viinejä vielä makeiden suupalojen, lakritsin ja suklaan kanssa. Makeaa elämää pilvilinnassa-blogia pitävä Anna oli myös tehnyt herkullisia macaronseja. Olipa muuten jännä huomata, kuinka erilaisilta eri viinit maistuvat juuri lakritsin ja suklaan kanssa. Osa viineistä maistui vähän kitkeriltä lakritsin tai suklaan kanssa ja toiset sulivat suussa samassa tahdissa makeiden suupalojen kanssa. Jotenkin tällaisia eroja ei ehkä huomaa niin selvästi ihan ruoan kanssa. Lopulta kaikkien suosikiksi osoittautui Chileläinen Castillo de Molina viini, jossa rypäleenä on Cabernet Sauvignon. Tämä viini oli pehmeä ja sopi mielestämme parhaiten lammaspadan kanssa. Myös tumman suklaan kanssa se sopi yhteen mainiosti! Oli kyllä mukava arkipäivän piristys tällainen maistelu, kiitos vain Janicalle ja hänen yhteistyökumppanilleen Pernod Ricardille :).

P.S. Pöydän alla ihana Papu mäykky huolehti kuonolla tökkimisellään siitä, että viinin maisteluihin tuli myös rapsutus taukoja :).

By |maaliskuu 4th, 2019|0 Comments

WINEBRIDGE

Tampere on nykyään täynnä aivan loistavia ravintoloita! Uusia ravintoloita on ilmestynyt kaupunkiin viime aikoina niin tiuhaan tahtiin, ettei tällainen keskustassakaan asuva ihminen tahdo kaikissa ehtiä edes käydä. Onneksi yksi ehdottomista suosikeistani Winebridge on ihan muutaman sadan metrin päässä :). Viime vuonna järjestin siellä bloggaaja kollegoilleni pienen viininmaistelu illankin, sen pääset kurkkaamaan täältä. Pari viikkoa sitten, kun oli ystävänpäivä, kävimme mieheni kanssa illastamassa Winebridgessä ja aivan taivaallisen hyvää ruokaa oli tälläkin kertaa! Itse otin turskaa ja mieheni otti naudan sisäfileetä. Alkupalaksi (vaikkapa jaettavaksi) suosittelen ehdottomasti maistamaan Flammkuchenia, joka on pieni pizza ranskankerma-sipuli-pekoni täytteellä! Viinien suhteen annoimme tarjoilijalle täysin vapaat kädet, koska tässä paikassa sen todellakin uskaltaa tehdä! Molempien viinit osuivat kyllä aivan nappiin :). Sanomattakin on ehkä selvää, että viinit ovat ihan huippuluokkaa, joten jos viinit vähänkään kiinnostaa, niin suosittelen ottamaan suunnaksi juuri Winebridgen. Hintataso sekä viineissä että ruoissa on mielestäni todella kohdillaan, joten matalla kynnyksellä voi viinejä lähteä maistelemaan :). Huomasin, että kevään aikana järjestetään myös useita viinitastingeja ja kokkauskursseja, mikäli sellainen kiinnostaa, niin niistä löytyy lisää tietoja heidän nettisivuiltaan.

By |helmikuu 25th, 2019|Tags: , |2 Comments

ARMY GREEN

takki / Zara     huivi / Balmuir     pipo ja hanskat/ Kivat     kengät / Timberland

Pappilan kuville tulee vielä vähän jatkoa, kun napattiin myös pitkästä aikaa asukuvia pihapiirissä. Suhtaudun oikeastaan vähän ristiriitaisesti asukuvien postaamiseen, sillä nykyään yritän vältellä uusien vaatteiden ostoa ja jos ostan, niin pyrin ostamaan mahdollisimman laadukkaita vaatteita, sillä ajatuksella, että ne kestäisivät kulutusta ja pysyvät vaatekaapissani pitkään. Harkittua ostokäyttäytymistä siis :)! Joskus olen myös lainannut asukuviin äidiltäni vaatteita tai asusteita vaihtelun vuoksi :D. Pikamuotiin suhtaudun nykyään todella kriittisesti ja erittäin harvoin tulee pikamuotia enää ostettua. Poikkeuksena tässä kuvassa ylläni oleva takki, jonka olen ostanut Zarasta, mutta se on 100% villaa, joten uskon sen kestävän pitkään ja myöskin se on niin mieleinen, etten varmasti koskaan tule luopumaan siitä :).

By |helmikuu 17th, 2019|0 Comments

TYRVÄÄN PAPPILA

Ihana ihana Tyrvään Pappila :)! Tuo Sastamalan uusi helmi on ollut to do – listallani jo pitkään ja viime kesänäkin oli ajatuksissa sinne lähteä, mutta emme sitten koskaan ehtineet. Nyt huomasin, että siellä oli tarjolla englantilaiseen henkeen Afternoon Tea, joten ei tarvinnut kauaa miettiä mitäs ohjelmaa keksisi vapaalle lauantaille :). Tyrvään Pappila on siis vanha pappila, jolla on takanaan monimuotoinen historia aina 1800-luvun lopulta lähtien. On aivan huikeaa, että on löytynyt innokas yrittäjäpariskunta, jotka ovat halunneet kunnostaa pappilan entiseen loistoonsa ja luottaneet sen vetovoimaan vierailukohteena sekä uusien elämysten tarjoajana! Itsehän rakastan vanhoja rakennuksia ja yllätyin, että pappilaan oli saatu niinkin hyvin entisajan henkeä esille :). Ruokaan on selvästi panostettu ja Afternoon Tea tarjottimelle oli loihdittu ihania herkkuja, mm sienipiirakkaa, täytettyjä leipiä, hedelmiä sekä makeita leivonnaisia. Vilkaisin myös nopeasti à la carte menua ja ehdottomasti haluaisin vielä illallistakin nauttia pappilassa. Ehkäpä seuraava kerta voisi olla kesällä, jolloin pihapiiristäkin pystyy nauttimaan :)! Suosittelen lämpimästi muitakin tekemään päiväretken tähän ihastuttavaan kohteeseen, lähimatkailua parhaimmillaan!

P.S. seuraava Afternoon Tea näyttäisi olevan 9.3. 😉

By |helmikuu 10th, 2019|Tags: , , |0 Comments

ASTA MESSUT

Terveisiä täältä remontointi ja sisustuskuplasta :D.Vielä ei toki ole remontti alkanut, mutta suunnitteleminen on täydessä käynnissä. Tositoimiin pääsemme varmaankin huhtikuussa, mutta yllättävän äkkiä se tulee, kun jonkin verran on vielä mietittävää, etenkin kylpyhuoneen suhteen. Kävimme eilen kiertämässä Asta messuilla pirkkahallissa hakemassa inspiraatiota ja tekemässä muutamia hankintoja. Meille on tulossa aika paljon skandinaavisen mustavalkoista pintaa ja keittiöön ainakin tuollainen liesi kuin kuvassa, toivottavasti sellainen toimii hyvin :)! Kylppäri tosiaan aiheuttaa hieman päänvaivaa, koska on niin pieni ja ahdas (kuten vanhemmissa taloissa yleensä). Vaikka pyykinpesukonekin on siirtymässä keittiöön, niin silti tuntuu, että tila loppuu kesken :D! No, tässä on vielä aikaa suunnitella ja miettiä vaihtoehtoja!

By |helmikuu 3rd, 2019|Tags: , , |0 Comments

PYYNIKIN NÄKÖTORNI

Kylläpähän on taas kylmä! Kesäihmiselle nämä tammikuun pakkaset ovat olleet taas melkoista selviytymistä :D! Onneksi ensi viikolla pitäisi helpottaa ja voisi päästä taas ulkoilemaankin. Vaikka ulkona on ollut aivan älyttömän hienon näköistä, niin kyllä nuo pakkaset sulkevat meikäläisen aikalailla sisätiloihin, eikä ulos huvita lähteä. Naamani jäätyy jotenkin niin kovin äkkiä ja vaikka muutoin pystyisikin pukeutumaan, niin juuri kasvoja on hankalampi suojata. Sisuunnuin kuitenkin tässä yksi päivä ja lähdettiin ottamaan muutama kuva auringonlaskusta :). Upeita värejä ilmestyy taivaalle näin kirkkaina pakkaspäivinä!

By |tammikuu 27th, 2019|Tags: , , , |0 Comments

KUUMA 

Viime viikonloppuna tehtiin pikavisiitti Helsinkiin. Ystäviemme lomaillessa auringon lämmössä, saimme asustella heidän asunnollaan Järvenpäässä :). Viikonloppu meni aika lailla hevosen kanssa touhutessa, mutta lauantaina ehdimme vähän käydä tallustelemassa kaupungillakin. Minulla on pitkään ollut bucket listilla käydä Kuumassa, joka on ihana kahvila punavuoressa. Otimme aamiaissetit, jotka olivat aivan taivaallisen hyviä :)! Piti enemmänkin kuvata kyseistä paikkaa, mutta se oli yksinkertaisesti niin täynnä (ja porukkaa näytti ihan jonottavan pöytiä), että hyvä kun sain nuo pari räpsyä napattua.

Kuuma

Albertinkatu 6

By |tammikuu 20th, 2019|Tags: , |0 Comments

REMONTTI SUUNNITELMIA

Meidän olisi vihdoin tarkoitus alkaa remontoida asuntoamme nyt keväällä. Pitkään on sitä jo mietitty, mutta viime vuoden puolella sitten päätimme, että 2019 on remontin aika :). Pitkään vain ajattelimme, että ”no jos vaihdettaisiin vaikka vaan lattia” mutta aina suunnitelmat paisuivat ja lopulta tulimme sitten siihen tulokseen, että tehdään koko kämppä kerralla. Vähän jännittää, koska meillä kummallakaan ei ole yhtään kokemusta remontoimisesta ja vaikka emme sitä itse teekään, niin silti tuntuu, että pitäisi ymmärtää asioista paljon enemmän kuin mitä tällä hetkellä ymmärtää. Luotan kuitenkin siihen, että kaikki järjestyy ja toivotaan että suuremmilta yllätyksiltä vältytään. Paljon siis suunniteltavaa lähiaikoina, materiaalien ja värien valintoja sekä kompromissien tekemistä :D! Näihin remonttijuttuihin palailen varmasti sitten hieman myöhemmin vielä :).

By |tammikuu 14th, 2019|0 Comments

PYYNIKINTORIN LIHA JA KAHVI

Nostalgninen Pyynikintorin Liha, joka lopetti ruokakauppa toimintansa muutamia vuosia sitten, on saanut uutta elämää :). Kaupan tiloihin on avautunut hiljattain aivan valloittava pikku kahvila Pyynikintorin liha ja kahvi. Olemme mieheni kanssa jo pariin kertaan koittaneet siellä vierailla, mutta se on ollut suljettuna. Heillä ei käsittääkseni ole vielä nettisivuja tai Facebook sivuja, joten aukioloajoista ei oikein ollut tarkkaa tietoa. Nyt sitten eilen lykästi ja pääsimme viimein kahvittelemaan tänne söpön tunnelmalliseen kahvilaan! Sattuipa paikalla olemaan tuttujakin, nimittäin lähes samalla ovenavauksella tultiin sisälle kuin Noora ja Karoliina sekä hänen tyttärensä :). Eikä (oikeasti) oltu soiteltu etukäteen :D. No siinähän sitten vierähti tovi jos toinenkin :)! Kertakaikkisen sympaattinen paikka ja ihania herkkuja vitriinissä. Näyttipä hyllyillä olevan paljon tuotteita, mitä voisi ostaa mukaankin, kuulemma joitakin lihatuotteita on haettu ihan Espanjasta asti! Käykääpä ehdottomasti tutustumassa tähän pyynikintorin omaan pikkukahvilaan :)! Muistelisin, että ovat arkisin auki 9-20 ja lauantaisin 10-20, mutta ihan varmaksi en uskalla sanoa.

By |tammikuu 6th, 2019|Tags: , , |0 Comments

VUOSI 2018

Vuoden viimeistä päivää vietetään ja ajattelin ottaa lyhyen katsauksen siihen, mitä vuonna 2018 onkaan tapahtunut :). Tuo kuva kertoo tämän vuoden tykätyimmistä kuvista instagramissa ja tiivistääkin aika hyvin kaikkea sitä, mikä on myös itselleni jäänyt päällimmäisenä mieleen. Vuoden alussa teimme upean matkan Hong Kongiin ja Vietnamiin ja akkuja tuli ladattua kunnolla. Sieltä otetut kuvat ovat yltäneet myös instagramissa top 9 joukkoon. Huhtikuussa sain jälleen kutsun Inspiration Blog Awards – tapahtumaan, jossa Näsinneulasta otettu kuvani ylsi top 10 parhaan joukkoon Ifolorin kuvakilpailussa :)! Kesällä suuntasimme viikoksi Pohjois-Norjaan Lofooteille ja Senjan saarelle. Niin paljon upeita maisemia ja muistoja ja niin monta kertaa jo haaveillut pääseväni sinne uudestaan :D. Kaikkien ihanien reissujen lisäksi olen saanut tutustua uusiin mahtaviin tyyppeihin, josta olen saanut paljon inspiraatiota ja iloa! Näiden juttujen ohella on tietysti pitänyt kovin kiirettä töissä ja välillä se syö blogi- ja valokuvausharrastuksesta enemmän aikaa pois kuin mitä haluaisin. Tästä huolimatta blogini kävijämäärät ovat kuitenkin kasvaneet tänä vuonna mukavasti, se tuo tunteen, että ehkä täällä sittenkin joku käy :). Se jos mikä antaa myös motivaatiota jatkaa postauksien päivittelyä tulevaisuudessakin. Kiitos siis kaikille teille, jotka jaksatte aina silloin tällöin käydä kurkkaamassa sivuillani <3

Oikein Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

By |joulukuu 31st, 2018|Tags: , , |0 Comments

MERRY CHRISTMAS!

Vihdoinkin pitkät vapaat ja Joulun viettoa edessä :)! Kiireisen syksyn jälkeen tekee kyllä niin hyvää rentoutua kunnolla, huomaan että on tullut nukuttuakin nyt viikonloppuna huomattavasti paremmin, kun stressitasot alkavat helpottaa. Eilen ehdittiin vielä hankkia viimeisiä joululahjoja ja piipahtaa Tampereen joulutorilla. Tänä vuonna painotimme taas ”aineettomia” joululahjoja, kun tavaraa tuntuu olevan jokaisella niin paljon ja samoin itse toivoimme esim ravintolalahjakortteja. Mitään tavaraa emme mekään tarvitse, päinvastoin olemme yrittäneet hankkiutua siitä eroon kirpparilla jne, jotta saisimme kämppää tyhjenemään ensi vuoden puolella alkavan remontin tieltä :). Mutta nyt jatkan joulufiilistelyjä ja näiden jouluisten kuvien myötä toivotan kaikille oikein ihanaa Joulua! <3

By |joulukuu 23rd, 2018|Tags: , |0 Comments

TERVEELLISET SCONESIT

Näin rapsakkana talviaamuna teki pitkästä aikaa mieli uunituoreita sconeseja :). Ne ovat myös siinä mielessä kivoja ja helppoja, että perus scones ohjetta voi aina vähän soveltaa sen mukaan mitä jauhoja kaapista löytyy. Tähän versioon lisäsin myös vähän porkkanaraastetta ja appelsiininkuorta! Porkkanaraasteen ansiosta sconesit jäävät tosi meheviksi, eikä niin kuiviksi kuin normaalisti. Suosittelen kokeilemaan :)! Tässä siis ohjetta kehiin tämän kolmannen adventtipäivän kunniaksi :).

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 dl esim graham- tai ruisjauhoja

1/2 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

50 g voita

2 dl maitoa tai kauramaitoa

4 dl porkkananraastetta

1/2 rkl raastettua appelsiininkuorta

1/2 dl siemensekoitusta (esim. aurongonkukan- ja kurpitsansiemeniä)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää sekaan huoneenlämpöinen voi ja ”nypi” se jauhoseokseen. Lisää maito, porkkanaraaste, appelsiininkuori ja sekoita. Muotoile neljä pienempää tai kaksi isompaa sconesia pellille ja ripottele siemeniä päälle. Paista uunissa noin 15 min.

By |joulukuu 16th, 2018|Tags: , , |0 Comments

MARIMEKKO KAUPPAKESKUS ELOSSA

Viime torstaina kävin piipahtamassa Marimekolla Kauppakeskus Elossa Ylöjärvellä. Siellä järjestettiin pieni sisustusilta bloggaajille :). Hypistelimme Marimekon uutuuksia ja hämmästyttävää kyllä, niin myymälään oli jo saapunut kevään uutuuksia! Eihän tässä ole talvikaan kunnolla vielä päässyt alkamaan :D. Näissä uutuuksissa pidin erityisesti vaaleanpunaisen ja tummanvihreän yhdistelmästä, todella kaunis värikombo! Sisustuspuolen tuotteita oli somistettu kauniin jouluisesti. Itsekin haluaisin tänä vuonna kokeilla kuivata koristeeksi tuollaisia appelsiinin siivuja, onnistuisinkohan :)? Myös tämän hetken tuotteissa oli jouluista teemaa, mutta samalla ne ovat toki myös hyvin klassisia joten käyttöä löytyisi varmasti ympäri vuoden. Tällä kertaa pääsin lähtemään liikkeestä maltillisilla ostoksilla :D. Mukaan tarttui tuollainen mustavalkoraidallinen patakinnas, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin tyylikäs!

Elon Marimekon liikkeessä on muuten mahdollista järjestää vaikkapa ystäväporukalla shoppailuilta :). Jos sellainen kiinnostaa, niin ota ihmeessä yhteyttä myymälään, he auttavat mielellään ja kertovat lisää :)!

Kiitos Marimekon tytöille ja muille bloggaajille kivasta illasta<3!

By |joulukuu 2nd, 2018|Tags: , , |0 Comments

KALJAA KAAMOKSEEN LAUKON KARTANOSSA

Laukon Kartano järjesti eilen Kaljaa Kaamokseen – tapahtuman, joka keräsi yhteen useita pienpanimoita, sekä runsaan määrän olutharrastajia :). Mekin lähdimme mukaan viettämään lauantai-iltaa ensinnäkin siksi, että pidän Laukon Kartanosta paikkana kovasti (aikaisempi juttuni Laukon Kartanosta löytyy täältä) ja toiseksi, koska mieheni on pienpanimo oluiden fani! Itsehän en oluesta välitä oikeastaan ollenkaan, mutta tarjolla oli myös Akaassa valmistettuja siidereitä, jotka itseasiassa olivatkin oikein hyviä, mustaherukalla maustettu omenasiideri oli suosikkini! Lisäksi vaihtoehtona oluelle oli myös viiniä. Mukana olivat Narvan KyläpanimoPyynikin KäsityöläispanimoNordic BreweryKaleva Brewing Company, Terissaari (siiderit) sekä Iloisen Pojan Street Food Bar joka oli loihtinut suussa sulavia tapaksia tapahtumaan.

Tällaisissa tapahtumissa on jotain kovin sympaattista, tunnelma on intiimi ja lämminhenkinen ja pienyrittäjät saavat mahdollisuuden esitellä hienoja tuotteitaan. Kyläyhteisö aidoimmillaan! Tapahtuma oli sijoitettu tilan kauniiseen Juhlatalliin. Jo pelkästään upeasti valaistu Juhlatalli ja pihapiiri sai tuntumaan siltä, että olisi tulossa isompiinkin juhliin :)! Taisimme olla lähes ainoat Tampereelta matkanneet vieraat tapahtumaa varten järjestetyssä bussikyydityksessä ;). Mutta toivottavasti ensi vuonna muutkin tamperelaiset innostuvat mukaan! Bussikuljetuksen hinta meno-paluu oli 15€ ja sisäänpääsy tapahtumaan kustansi 25€, johon kuului vierailu päärakennuksessa, sisäänpääsy tapahtumaan sekä 5 kahden euron arvoista ”polettia”, joilla sai  maisteluannoksia. Näitä poletteja sai sitten ostaa paikan päällä lisääkin. Eloisa tunnelma hyvän ruoan ja juoman sekä elävän musiikin parissa valaisi kyllä marraskuun kylmää ja pimeää iltaa :)!

P.S. Huomasitteko muuten, että tämän päivän Aamulehdessä oli myös juttua Laukon Kartanosta :).

By |marraskuu 25th, 2018|Tags: , , |0 Comments

VÄRIÄ MARRASKUUHUN

Nämä kuvat ovat noin kuukauden takaa, kun lehtiä vielä oli puissa ja ne tarjosivat kauniita sävyjä asukuviin. Viime aikoina luonto on tarjonnut lähinnä  harmaan eri sävyjä kuviin :D. Mutta onneksi on piristävän värisiä asusteita tarjolla! Sään on viimeinkin luvattu kylmenevän, joten pipoa ja huivia saattaakin kohta tarvita. Minulta löytyy (yllättäen) aika monia Kivat-pipoja ja muita asusteita ja tämä syksyn uutuusväri burgundy on kyllä yksi suosikeista! Silkkivillaa oleva pipo ja tuubihuivi pitävät lämpimänä ja materiaali on aivan mielettömän pehmeä, eli jos mietit että kutittaako, niin ei kutita :)! Itse tykkään käyttää aika maanläheisiä ja neutraaleja värejä, mutta tehosteena käytän mielelläni värikkäämpiäkin asusteita. Piristää muuten kummasti harmaata marraskuuta :)!

Kuvan pipo löytyy täältä ja tuubihuivi täältä. Piposta minulla koko 4 ja tuubihuivista koko 2.

By |marraskuu 18th, 2018|Tags: , , |0 Comments

POWAU TAMPERE

Jokos olette huomanneet uuden ihastuttavan kahvilan Stockan ensimmäisessä kerroksessa siinä heti pääsisäänkäynnin vieressä? Powau on käsittääkseni alun perin Turusta lähtöisin oleva yritys, joka löytyy jo Turun lisäksi Helsingistä ja nyt myös Tampereelta :). Tämä Powau on kyllä mukava lisä Tampereen (jo ennestäänkin kattavaan) kahvila valikoimaan, koska Powau tarjoaa paljon vegaanisia vaihtoehtoja, mm todella raikkaita ja maukkaita salaatteja, vegaanisia jäätelöitä ja raakakakku herkkuja. Kuulemma lähiaikoina on saatavilla myös aamiaista, sen käyn kyllä myös hetimmiten testaamassa! Jos olisin keskustassa töissä niin kävisin varmasti joka päivä täällä salaattilounaalla :D. Iso plussa myös siitä, että sisustus on trendikäs, tyylikäs ja viihtyisä, joka mielestäni tuo myös lisäarvoa kahvilassa vierailulle :). Käykäähän tsekkaamassa tämä paikka Stockalla!

Powau

Hämeenkatu 4

By |marraskuu 11th, 2018|Tags: , , |0 Comments

BLOGGAAJIEN EVENT GÖTEBORGISSA

Olin tosiaan viime viikolla Göteborgissa mukana bloggaajille järjestetyssä eventissä, josta jo edellisessä postauksessa kerroinkin :). Tässä vielä muutamia kuvia itse eventistä, joka järjestettiin Vallgatan12 nimisessä paikassa aivan Göteborgin keskustassa. Siellä oli paljon sisustustavaraa, laadukkaita vaatteita ja koruja ja sitten myös pieni kahvila osio, jossa me saimme pitää eventin. Stailauksen meille hoiti Sofie Izard Höyer. Vaikka olinkin tällä kertaa edustamassa yritystä, enkä itse bloggaajana osallistumassa niin silti eventeissä parasta on sellainen mix & mingle tunnelma. Tuntui, että tuo pari tuntia meni ihan todella nopeasti jutustellessa ja kontakteja luodessa :)!

Kuvat otti: Sofie Izard Höyer

By |marraskuu 6th, 2018|Tags: , , , |0 Comments

GÖTEBORG

”Sveriges framsida” eli tutummin Göteborg oli (työ)matkakohteenani loppuviikosta :). Järjestimme siellä yhdessä Göteborgsmamman – blogia kirjoittavan Malinin kanssa ruotsalaisille bloggaajille eventin! Mukana oli myös toinen yritys, ruotsalainen Thule, joka tunnetaan paremmin mm suksiboxeistaan, mutta jotka nykyään valmistavat myös laadukkaita lastenrattaita. Tällainen tiimi oli meillä ja saimme järjestettyä upean tapahtuman bloggaajille. Heille oli tarjolla upea aamiaisbrunssi jota he nautiskelivat sillä välin kun minä esittelin Kivat tuotemerkkiä ja Thulen myyntipäällikkö Thulen rattaita :). Olin yllättynyt kuinka innostuneita ja kiinnostuneita bloggaajat olivat villaisista, Suomessa valmistetuista tuotteistamme ja hehkuttivat moneen kertaan kuinka laadukkailta tuotteet vaikuttivat 🙂 no, sitähän ne tietysti ovatkin :D! Tämä on mielestäni tätä nykyajan markkinointia, enää se ei ole (pelkästään) sitä, että lätkäistään mainos lehteen, vaan vaivaa täytyy nähdä enemmän, sosiaalisen median tulon myötä näkyvyys täytyy luoda eri tavalla ja solmia erilaisia kontakteja ja yhteistöitä vaikuttajien kanssa. Tämä järjestämämme tapahtuma ruotsalaisille bloggaajille osoittautui oikein onnistuneeksi jutuksi ja siitä jäi kaikin puolin oikein positiivinen fiilis :)! Laitan vielä muutaman kuvan itse tapahtumasta myöhemmin.

Nyt kotiin sinivalkoisin siivin! Ihanaa perjantaita kaikille!

By |marraskuu 2nd, 2018|Tags: , , |0 Comments

BLOGI KUVAUKSIA

takki / Zara       pipo ja hanskat / Kivat       huivi / Balmuir      kengät / Timberland

Meillä oli tänään hauskat kuvaukset bloggaajakaveri Katjan kanssa Torni hotellin edustalla :). Syysilma oli mitä ihanin ja tähän aikaan vuodesta aurinko on keskellä päivääkin jo aika pehmeä, joten auringossakin voi kuvailla. Harvemmin sitä arjen ja viikonloppumenojen kanssa ehtii sopimaan kuvauksia, mutta nyt oli molemmilla sellainen hetki, että oli aikaa. Näitä ”blogikuvaustreffejä” olisi mukava kyllä sopia useamminkin, tulee vaihdettua kuulumisia ja molempien miehet vapautuvat kuvausvelvollisuuksista, joten kaikki voittavat :D!

Ihanaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille ja kiitos kuvaustreffeistä Katja <3!

Kuvat otti Katja (Optimismia ja energiaa – blogi)

By |lokakuu 28th, 2018|Tags: , , |0 Comments

HENKKA

Hämeenkadulle Wanhan Postin ja Henry’s Pubin tiloihin on avautunut uusi paikka nimeltä Henkka. Kävin pari viikkoa sitten tutustumassa ja kurkistamassa Henkkaan, kun siellä järjestettiin kutsuvierastilaisuus. Aikaisemmin en ole vieraillut kyseisissä tiloissa Wanhan Postin ja Henry’s Pubin aikoihin, koska en ehkä varsinaisesti ole ollut kyseisten baarien kohderyhmää, mutta tämä Henkka vaikutti huomattavasti tyylikkäämmältä konseptilta ja helpommin lähestyttävältä :)! Henkka on tosiaan kahdessa kerroksessa joista ylemmässä on industriaalinen tunnelma. Henkka on mielestäni sekoitus rentoa ruokapaikkaa ja tyylikästä lounge. Yläkerrasta saa mm pitsaa, pienpanimoiden oluita sekä viiniä ja alakerran bar/lounge tiloissa voi vaikkapa tarttua mikkiin karaoken tunnelmissa. Hauskasti mietittyä oli se, että karaokea voi laulaa omalta sohvaryhmältä, eikä näin ollen lavalle asti tarvitse mennä :). Voisin kuvitella, että tämä olisi hauska tempaus kaveri- tai työporukalla vaikkapa pikkujouluja ajatellen :D! Henkassa erityisesti pidin siitä että sisustus niin ala- kuin yläkerrassakin oli mietitty ja toteutettu upeasti. Todella freesin oloinen paikka, johon voisin hyvinkin kuvitella poikkeavani lasilliselle tai kahdelle :)!

Henkka

Hämeenkatu 13

By |lokakuu 21st, 2018|Tags: , , |0 Comments

CRAZY CRUZ

Eilen oli taas tallipäivä, kun ajelin Crazyn luo Keravalle :). Pitkästä aikaa taas mentiin vähän hyppyjä, johon Crazykin mukavasti aina syttyy! Ystäväni, kenen hoivissa se tällä hetkellä on, tykkää enemmän kouluratsastuksen kiemuroista, joten hypyt jäävät vähän vähemmälle :). Ratsastus on kyllä niin mukavaa puuhaa varsinkin kesälajina, talvella se hiukan kysyy motivaatiota kaiken pimeyden ja kylmyyden keskellä :D!

By |lokakuu 14th, 2018|Tags: , , |0 Comments

BILLY ELLIOT – KULISSIEN TAKANA

Viime torstaina saimme yhdessä bloggaaja kollegoiden kanssa oikein kunnon annoksen kulttuuria :)! Pääsimme Tampereen Työväen Teatterin kutsumana seuraamaan kohta ensi iltaan tulevan Billy Elliot-musikaalin harjoituksia. Sen jälkeen saimme tavata ohjaaja Samuel Harjanteen sekä koreografi Jari Saarelaisen. Billy Elliot tarinahan kertoo pikkupojasta, joka haluaa balettitanssijaksi, mutta kohtaa matkalla monia haasteita ja ennakkoluuloja pienessä kaivoskaupungissa. Musikaalia varten aloitettiin vuoden 2017 alussa niin sanottu Billy Elliot – koulu, johon otettiin mukaan 16 nuorta poikaa harjoittelemaan päärooleja varten. Tämä on tietenkin lapsille aivan huikea mahdollisuus ja kokemus päästä mukaan treenaamaan maan parhaiden ammattilaisten kanssa. Musikaalia varten sekä ohjaajaja, että koreografi muuttivat Tampereelle työskentelemään. Kun heiltä kysyttiin, että miksi juuri tämä musikaali haluttiin tuoda juuri Tampereelle, niin löytyy kuulemma tarinasta ja Tampereesta jonkin verran yhtäläisyyksiä. Tarina sijoittuu tehdaskaupunkiin jollainen Tamperekin on tai ainakin aiemmin ollut sitä hyvin vahvasti. Tampereella on myös vahva perinne urheiluun ja etenkin jääkiekkoon, joka mielletään usein melko miehiseksi lajiksi. Näin ollen tanssia harrastavat pojat saattavat joskus kohdata ennakkoluuloja, kuten Billykin.

Tämän rupattelutuokion jälkeen pääsimme vielä kurkistamaan teatterin kulissien taakse, joka oli kyllä aivan äärettömän mielenkiintoista ja hieno kokemus! Kyllähän sitä itsekin suomalaisena yrittäjänä teoriassa tietää, että suomalaisten tuotteiden, palvelujen ja elämysten takana on paljon yksityiskohtaista työtä, mutta aina se vaan jaksaa yllättää :). Olihan se aivan huikeata nähdä, kuinka jokainen puku suunnitellaan alusta lähtien tarkasti materiaaleja ja leikkauksia myöten, tai kuinka meikkaus ja maskeeraus suunnitellaan ja toteutetaan viimeisen päälle. Puhumattakaan lavasteiden suunnittelusta ja rakentamisesta, sitäkin varten löytyi ihan oma suuri halli, jossa niitä rakennetaan ja valmistetaan, wau! Pakostikin arvostus teatteria kohtaan nousee, kun tällaista omin silmin näkee! Tämä kokonaisuuden näkeminen auttaa ymmärtämään ja hahmottamaan myös sen kuinka paljon TTT työllistää ihmisiä Tampereella, vuosittain työntekijöitä on yhteensä noin 300 ja se on paljon se!

Kierroksen jälkeen pääsimme vielä jatkamaan iltaa ja nauttimaan Kuumaan hyvästä ruoasta. Allaskin on kuulemma vihdoin saatu paikoilleen saunasta pulahtamista varten :)!

Kiitos vielä tuhannesti TTT tästä kokemuksesta :)!

*yhteistyössä Tampereen Työväen Teatterin kanssa.

By |lokakuu 7th, 2018|Tags: , , |0 Comments

RITAJÄRVEN LUONTOREITTI

Pari viikkoa sitten tarkeni vielä näin kevyellä paidalla Ritajärven ihanilla luontopoluilla Sastamalassa. Kyllä rauhallinen luonnossa käyskentely vain tekee ihmeitä, siinä moni muu mindfulnes metodi kalpenee rinnalla :)! Tuo Ritajärvi tuntui olevan suosittu päiväretkeilykohde, siellä pystyy menemään erikokoisia lenkkejä ja levähdyspaikkojakin oli aika tiuhaan. Me menimme kaikista pisimmän reitin joten maisemat ja polut vaihtelivat mukavasti. Reitti oli mielestäni aika helppokulkuinen lukuunottamatta joitain lyhyitä pätkiä, joissa saattoi olla vähän jyrkempää nousua ja laskua kivikkoineen. Kotimatkalla pysähdyimme kahville Lakeside Golfin terassille. Vielä riittää ihania syysilmoja vaikka kuinka, joten ei muuta kun metsään ja poluille :)!

By |lokakuu 3rd, 2018|Tags: , , , |0 Comments

SHITTY DINNER

Torstaina järjestettiin Winebridgessä medialle demo-lounas Shitty Dinneristä :). Kyseessä on hauska illalliskonsepti, jossa taatusti saat huonoa palvelua! Ei ole ollenkaan itsestäänselvyys että esimerkiksi ruoat tulisivat ajallaan, tai että saisit edes vettä lasiisi. Pääpiruna häärii näyttelijä, joka veistelee vitsejä ja käskyttää tarjoilijoita (jotka niin ikään ovat mukana juonessa). Tämän konseptin järjestäjänä toimii Elämyslahjat niminen yritys, jonka kautta myös varauksia tälle hulvattomalle dinnerille voi tehdä. Heidän kauttaan löytyy myös hurjan paljon muutakin elämys-valikoimaa kuin ruokaelämykset!

Parhaiten Shitty Dinner konsepti varmasti toimii yllätyksenä, niin että seuralainen odottaa ihan tavallista illallista, mutta kokeekin hieman erilaisen illallisen ;)! Shitty Dinnerin on ennen kaikkea tarkoitus olla hauska kokemus, jossa ketään loukata, eli tarkoitus ei ole että kukaan pahoittaisi mielensä, mutta mielestäni pilkettä saa kuitenkin olla silmäkulmassa, silloin koko jutusta tulee vain hauskempaa :)!  Kolmen ruokalajin illallinen kahdelle maksaa 160€ ja viinipaketti tai haluamansa juotavat tulee ostaa paikan päällä erikseen. Winebridgessä annokset ovat mielestäni hyvän kokoisia ja ruoka tietenkin todella hyvää. Nälkäisenä ei siis varmasti tarvitse kotiin lähteä. Tampereella tosiaan ensimmäistä kertaa Shitty Dinneriä pääsee kokeilemaan Winebridgessä ja ymmärsin, että  päivämääräksi olisi sovittu 22.10. Lisätietoja voi kysyä Elämyslahjoilta info@elamyslahjat.fi

*kiitos Elämyslahjat ja Winebridge hauskasta lounaasta!

By |syyskuu 30th, 2018|Tags: , , |0 Comments

TAMPEREEN KAUPPAHALLI

Olimme reilu viikko sitten ystäväporukalla Tampereen kauppahallin herkkufiestassa! Tämä tapahtuma oli osa Tamperradaa, joka järjestetään vuosittain täällä Tampereella. Tarkoituksena on nostaa esiin tamperelaisen ja samalla koko pirkanmaalaisen ruoan arvostusta ja nostaa osaamista enemmän esille. Tamperradaan kuuluu myös pinxto-viikot, joka järjestettiin elokuussa. pinxtoja emme tänä vuonna ehtineet maistelemaan, mutta sen sijaan ostimme liput tuonne herkkufiestaan :). Kauppahallissa oli aivan mieletön tunnelma illan pimetessä ja väkeä oli tullut paikalle runsain määrin, niin paljon, että melkein oli tungosta ja viinipiste koko ajan ruuhkautunut :D. Lippuun kuului 10 (pientä) herkkuannosta 10 eri ravintolan loihtimana (nämä 10 ravintolaa: Hotel Tammer, C, Henriks, Kalaliike Nygren, Bertha, Masuuni, Juvenes, Salud, Tampere-talo ja Tiiliholvi olivat jakautuneet omiin pisteisiin eri puolille kauppahallia) ja muutama viinilasi. Oikein kattava setti mielestäni ja itse tulin ainakin todella täyteen.

Kaiken kaikkiaan hirmu kiva tapa elävöittää kauppahallia ja olenkin ymmärtänyt, että sitä tällä hetkellä tarvitaan, jotta kauppahallimme pystyisi jatkamaan olemassa oloaan. Vaikka itsekin asun kohtuu lähellä kauppahallia, niin en millään pitkien työpäivien päätteeksi tahdo sinne ehtiä. Sitten lauantaipäivänä monesti tekee mieli lähteä ulkoilemaan, joten silloin vaihtoehtoni vierailla hallissa ovat aika vähissä. Mietimmekin yhdessä kaveriporukassamme, voisiko pidennetyt aukiolo-ajat esim loppuviikosta jotenkin saada enemmän asiakkaita kauppahalliin…? Pelkkänä lounaskohteena se tuskin riittää elättämään yrittäjiä.  Pyhästi kuitenkin päätin, että koitan ihan lähiaikoina jonain päivänä ehtiä käymään ruokaostoksilla hallissa sen tavallisen Prisman sijaan :)! Tee sinäkin niin, jotta saisimme pitää tämän tärkeän osan Tamperetta hengissä :)!

By |syyskuu 24th, 2018|Tags: , , , |0 Comments

OMENAPIIRAKKA

Näin syksyisin tulee väkisinkin se hetki, kun mieli tekee omenapiirakkaa! Jotenkin sillä on ainakin omassa syksyssäni niin vahva paikka, että silloin tulee yleensä leivottua jotakin omenasta :). Tässä siis muutaman kokeilu kerran jälkeen mielestäni hyväksi ja herkulliseksi hahmottunut oma versioni omenapiirakasta tai piiraasta. Tämä on myös vähän terveellisempi, eikä siinä ole lainkaan valkoista sokeria, vaan makeutettu hunajalla. Steviasta tai muista makeutusaineista en pidä, joten siksi hunaja. Makeutuksena voi myös käyttää agavesiirappia, jolloin tästä tulee myös täysin vegaaninen! Päälle voi sitten laittaa mitä haluaa, vaniljakastiketta, vaniljajäätelöä tai vaniljarahkaa :). Itselläni oli vielä purkissa jäljellä kermaa, joten vatkasin sen tuohon päälle vaniljasokerilla maustettuna.

TERVEELLINEN OMENAPIIRAKKA (noin 2-3 annosta)

1 iso omena

0,5 dl kuorellisia manteleita

reilu 1 dl kaurahiutaleita

reilu 1 dl mantelijauhoa

3 rkl kookosöljyä

3 rkl hunajaa tai agavesiirappia

1 tl kanelia

ripaus kardemummaa

Pilko omena pieniksi paloiksi kulhoon ja lisää joukkoon kaneli ja kardemumma sekä hieman kookosöljyä, sekoita. Rouhi mantelit pienemmäksi veitsellä ja laita ne toiseen kulhoon. Lisää manteleiden joukkoon kaurahiutaleet, mantelijauho, kookosöljy ja hunaja. Laita omenat joko pieniin vuokiin tai yhteen isompaan ja levitä päälle taikinaseos. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 min tai kunnes pinta on mukavan kullanruskea :). Nauti!

SIDOSTE – BUSINESS LIKE TERRIER

Moni varmaankin muistaa tuon ikonisen Sidosteen logon, jossa kaksi terrieriä kiskovat samaa sukkaa! Se minullekin ensimmäisenä tuli kollega yritys Sidosteesta mieleen :)! Vaikka logoa on viimeaikoina freesattu ja ilmettä hienosti uudistettu, niin silti on ihanaa, että terrierit edelleen siinä seikkailevat. Nimittäin tuon logon välittämä sanoma on mielestäni tänä päivänäkin ajankohtainen, sillä ainakin itselleni se viestittää kestävyyttä, luotettavuutta ja luonteikasta meininkiä :). Kaikkea tuota on Sidoste edelleen. Tällä yrityksellä on kilometrejä vielä vähän enemmän takana (perustettu 1945), kuin meillä Kivatilla, mutta edelleen heilläkin toiminta on Suomessa ja sukat tehdään Koivistonkylässä Tampereella! Näitä uusia sukkia uudella logolla on näkynyt tänä kesänä tiiviisti Tampereen katukuvassa ja onhan nämä nyt aika päheet :D! Värejäkin löytyy useita sekä myös vähän pidemmällä mitalla. Jos mielit itsellesi kyseisiä sukkia, niin Tampereella näitä ainakin tällä hetkellä myy suunnittelutoimisto H23 aina silloin kun toimisto on auki, tätä voi tiedustella laittamalla viestiä Sidosteen instagramiin @sidostesocks. Vinkkinä muuten vielä, että heillä on instagramissa käynnissä kisa, jossa voi voittaa Sidosteen Pure Waste paidan! Käykääpä siis tsekaamassa lisätietoja ja seuraamassa @sidostesocks :)!

*sukat saatu

By |syyskuu 9th, 2018|Tags: , , , |0 Comments

LEHTIKAALIPASTA

Tein viime viikolla niin hyvää pastaa, että oksat pois! Instagram äänestyksen mukaan tämä pastaresepti ansaitsisi ehdottomasti palstatilaa blogissa, joten laitanpa sen tänne :)! Resepti ei ole oma keksintöni, vaan tämän bongasin ruotsalaisen ruokabloggaajan blogista nimeltä Foodjunkie. Se on kuitenkin siellä vain ruotsiksi, niin tässä olisi sitten tarjolla suomeksi. Tavallisen pastan sijasta tykkään itse käyttää kikhernepastaa, se on mielestäni paljon maukkaampaa ja sisältää myös enemmän proteiinia, mutta kaikki pastat sopivat varmasti yhtä hyvin tämän kanssa, niin herkullista!

Lehtikaalipasta

n 150 g lehtikaalia

200 g halloumijuustoa

oliiviöljyä

kermaa

1 sipuli

valkosipulia

sitruunankuorta ja mehua

suolaa ja pippuri

Tee näin: Hienonna sipuli ja valkosipuli (oman maun mukaan, itse laitoin kaksi kynttä) ja kuullota oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää pieniksi paloiksi pilkottu halloumi, anna halloumin ruskistua vähän. Lisää sen jälkeen pieneksi revityt lehtikaalin lehdet, yhden sitruunan kuori ja vähän sitruunan mehua (tämäkin maun mukaan). Anna lehtikaalin pehmentyä hieman ja lisää sitten reilu loraus kermaa, itse laitoin ehkä suunnilleen 3 rkl riippuen kuinka kermaisen kastikkeen haluaa :). Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Lisukkeeksi mitä tahansa pastaa ja lasi valkkaria!

By |syyskuu 2nd, 2018|Tags: , , , , |0 Comments

BIRTHDAY GIRL

Eilen oli synttäripäiväni ja kävimme sen kunniaksi avomieheni kanssa terassilla Periscopessa. Ilma oli vielä mitä mahtavin ja Aperol Spritz maistui hyvin vielä auringon paistaessa aika lämpimästikin. Mahtavaa että vielä elokuun lopussakin tällaisia kelejä tarjoillaan! 33 vuotta tuli meikäläiselle mittariin täyteen tällä kertaa ja hyvällä fiiliksellä tietysti jatketaan! En onneksi ole koskaan kokenut pahemmin ikäkriisejä, sen sijaan ajattelen, että olen saanut kokea ihan mielettömän paljon jo tähän ikään mennessä, saanut asua ja opiskella eri maissa, ympärilläni on mielettömän ihania ystäviä ja avomies, saanut hevosista ja muista harrastuksista valtavasti iloa ja elämänkokemusta ja list goes on :)! Eli hyvillä mielin kohti tulevaa ja uusia seikkailuja!

By |elokuu 30th, 2018|0 Comments

LOFOOTIT

Ilmassa on jo vahvasti syksyn tuntua, työrintamalla hektistä ja kuvapankkini lähes tyhjä, joten päätin koota vielä yhteen postaukseen kuvia kesälomareissultamme :). Näitä kuvia en Lofooteilta ollut ehtinyt vielä postata, joten tässä vielä upeita maisemia ihailtavaksi! Mieli hyppää välittömästi takaisin näihin muistoihin ja maisemiin, kun näitä katselee ja aina vain jaksaa ihmetyttää, että miksi Lofooteille ja Pohjois- Norjaan ei aikaisemmin ole tullut matkustettua?? Ehkä olen vierastanut pitkää ajomatkaa (vaikka pitkiin ajomatkoihin olenkin tottunut), että loma menisi pelkkään ajamiseen… mutta Norjassa kyllä maisemat ovat niin huikeat, että ajaminen oli lopulta vain kivaa :)!

By |elokuu 26th, 2018|Tags: , , , , , |0 Comments

WINEBRIDGE

Tampereen Hallituskadulla Aamulehden vanhan painotalon tiloissa puhaltaa uudet tuulet. Siihen on avautunut upea viinibistro Winebridge! Winebridgen paikalla oli ennen postin toimipaikka, mutta nyt nämä tilat on laitettu ihan uuteen uskoon ja tuotu Tampereelle palanen keski-eurooppalaista tunnelmaa :). Winebridge on maailmallakin tunnetun viiniasiantuntija Timo Jokisen ja hänen vaimonsa omistama. Viinibistrossa on ravintolasalin puolella paikkoja noin 50 ja takaosasta löytyy vielä hienot tilat 70 hengelle, jossa on tarkoitus järjestää kaikille avoimia viinitasting tilaisuuksia sekä muita viineihin liittyviä koulutuksia. Kannattaa siis ottaa Winebridgen facebook-sivut seurantaan, jossa tulevista tapahtumista tiedotetaan!

Sain järjestää bloggaaja kollegoilleni KatjalleKaroliinallePiialleMintulle ja Janicalle pienen tutustumisillan Winebridgeen ja pääsimme maistelemaan Timon opastuksella ensin kabinetin puolelle muutamia viinejä. Kukaan meistä (paitsi Janica :D) ei varsinaisesti ollut kovin kokenut viinin maistelija, mutta saimme muutamia hyviä vinkkejä sen opetteluun. Olen esimerkiksi aina ajatellut, että pitäisi tietää mikä viini tulee mistäkin maasta/alueelta, tai että minkä maan viinit ovat erityisen hyviä tai omaan mieleen. Timo vinkkasi, että sen sijaan kannattaakin opetella miltä eri rypäleet maistuvat ja tällä tavalla alkaa hahmottaa omia mieltymyksiä. Rypäle edellä, eikä maa/alue edellä.

Winebridgessä nimenomaan viinien maistelu on muutenkin keskiössä, sillä viinejä voi ostaa esimerkiksi 4 cl annoksina, jolloin kynnys maistaa arvokkaampia tai itselleen vieraampia viinejä on paljon matalampi kuin että ostaisi isomman lasin viiniä. Tämä on mielestäni oikein tervetullut käytäntö ja kuulemma se on saanut myös asiakkailta erittäin positiivisen vastaanoton!

Viinitastingin jälkeen saimme maistella vielä parhaimpia paloja tämän hetken menusta. Täytyy sanoa, että vaikka Winebridgessä hyvät viinit ovat suuressa roolissa, niin menu on vähintään yhtä huikealla tasolla. Myös keittiön puolelta löytyy vahvaa osaamista ja ammattitaitoa, joka näkyi ja maistui ruoka-annoksissa. Ne olivat toinen toistaan herkullisempia ja totesimme tyttöjen kanssa, että Winebridgeen tuodaan tututkin vierailulle :)!

Kiitos ihanille bloggaajille kivasta illasta ja huippu seurasta! Ja ennen kaikkea suuren suuri kiitos Winebridgelle ja Timolle mahtavista järjestelyistä :)!

*Winebridge tarjosi viinit ja ruoat bloggaajille.

By |elokuu 19th, 2018|0 Comments